Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Eirokausu ieguvusī "Gran Canaria" oficiāli atsakās no Eirolīgas ceļazīmes

Agris Suveizda

Eirokausu ieguvusī "Gran Canaria" oficiāli atsakās no Eirolīgas ceļazīmes
Niko Brusino svin Eirokausa iegūšanu. Foto: EPA/Scanpix

Spānijas basketbola klubs "Gran Canaria" pavēstījis par lēmumu atteikties no iegūtās ceļazīmes uz nākamo ULEB Eirolīgas sezonu un turpināt dalību Eirokausā.

Par "Gran Canaria" atteikšanos iespējamās ceļazīmes iegūšanas gadījumā tika baumots jau sezonas gaitā, tomēr klubs pēc uzvaras finālā savos informācijas kanālos vēstīja par atgriešanos Eirolīgā. Šodien valdes ārkārtas sēdē gan tomēr pieņemts vienbalsīgs lēmums atteikties no šādas iespējas – klubs to pamatojis ar finansiāliem iemesliem. Rīt gaidāma preses konference.

"Gran Canaria" ar 15 uzvarām 18 spēlēs uzvarēja savā Eirokausa apakšgrupā un kļuva arī par pamatturnīra labāko komandu, visā izslēgšanas turnīrā iegūstot mājas priekšrocības. Pa ceļam līdz kausam "Gran Canaria" apspēlēja "Bursaspor" (72:66), "Paris" (104:74), "Joventut" (89:86) un "Turk Telekom" (71:67). ACB līgā "Gran Canaria" ar bilanci 19-15 bija sestā un ceturtdaļfinālā ar 0-2 piekāpās "Real Madrid".

Līdz šim vienīgo Eirolīgas sezonu "Gran Canaria" aizvadīja 2018./19. g., kad ar bilanci 8-22 ieņēma 14. vietu 16 komandu konkurencē. Paredzams, ka "Gran Canaria" vietu varētu aizņemt cits Spānijas klubs "Valencia" un ka Eirolīgas dalībnieču sastāvs varētu palikt tāds pats, kāds bija šajā sezonā.

Izmantotie resursi:
https://cbgrancanaria.net/news/comu...