Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Šmits atzinīgi vērtē izvēli spēlēt Kauņā, gatavojas vēl lielākai lomai nākamajā sezonā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Šmits atzinīgi vērtē izvēli spēlēt Kauņā, gatavojas vēl lielākai lomai nākamajā sezonā
Rolands Šmits. Foto: BC Žalgiris Kaunas

Eiropas basketbola vadošā portāla ''BasketNews'' publikācijā par Kauņas ''Žalgiris'' līderi Rolandu Šmitu latvietis atzinīgi vērtējis izvēli spēlēt kaimiņvalstī un izteicis gatavību vēl lielākai lomai nākamajā sezonā.

Maija beigās ziņojām, ka Latvijas vīriešu basketbola izlases uzbrucējs Rolands Šmits pēc sekmīgas pirmās Eirolīgas sezonas Kauņā pagarinājis līgumu ar Baltijas spēcīgāko basketbola klubu ''Žalgiris'' līdz 2026. gada sezonas beigām.

''BasketNews'' vēstī, ka piedāvājumus Šmitam galdā likušas arī divas citas aizvadītās Eirolīgas sezonas ceturtdaļfinālistes Telavivas ''Maccabi'' un Belgradas ''Partizan''.

''Jūtos ļoti labi un svarīgi šeit. Neviens nezina, kā būtu citviet, taču līdz šim man paticis, kā klubs strādā. Ļoti izbaudu atrašanos šeit. Kauņa ir tuvu manai dzimtajai pilsētai – ģimenei un draugiem ir viegli šeit ierasties. Pirms pārcēlos uz Kauņu, visi, kas šeit bija spēlējuši, teica, ka nenožēlošu pievienošanos ''Žalgiris'', ka tā būs laba izvēle un es to izbaudīšu. Jūtos ļoti labi un esmu priecīgs [par savu izvēli],'' portālam ''BasketNews'' teica latviešu spēka uzbrucējs Rolands Šmits.

Kluba ģenerālmenedžera asistents Pauļus Jankūns ''BasketNews'' norādīja, ka nākamajā sezonā Šmitam, kā komandas vislabāk apmaksātajam spēlētājam, būs vēl lielāka loma Kauņas vienībā, kas gan uzreiz nenozīmē papildu uz valmierieti virzītas izspēles. Latvietis tai ir gatavs: ''Tā ir liela atbildība, taču no tās nebaidos. Darīšu visu labāko, lai palīdzētu komandai. Varu būt labāks it visā. Zinu un ticu, ka nākamā sezona būs vēl labāka.''

2022./2023. gada sezona Kauņas ''Žalgirim'' vēl nav noslēgusies. Zaļi-baltie šovakar aizvadīs Lietuvas Basketbola līgas (LKL) finālsērijas ceturto spēli pret sīkstāko konkurenti Viļņas ''Rytas''. Sērijā līdz četrām uzvarām Šmita pārstāvētā Kauņas komanda ir vadībā ar 2-1.

Izmantotie resursi:
https://basketnews.com/news-190425-...