Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

"Riga" dramatiskā galotnē dāvā mongoļiem pirmo uzvaru savstarpējās spēlēs

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Riga" dramatiskā galotnē dāvā mongoļiem pirmo uzvaru savstarpējās spēlēs
Nauris Miezis. Foto: FIBA

Pirmo zaudējumu Mehiko "Masters" turnīrā piedzīvojuši "Riga" 3x3 basketbolisti. Latvieši grupu turnīru noslēdza ar zaudējumu dramatiskā galotnē ar 20:21 Mongolijas komandai "Ulaanbaatar", kam tā bija pirmā uzvara pār "Riga" Pasaules tūrē. Tas gan neliedza "Riga" sasniegt izslēgšanas spēles.

# "Riga" 3x3 basketbolisti, Agnis Čavars, Nauris Miezis, Kārlis Pauls Lasmanis un Edgars Krūmiņš, sev neierasti Mehiko "Masters" turnīru sāka ar kvalifikāciju, ko pārvarēja ar divām vieglām uzvarām pār Puertoriko un Brazīlijas komandām. Pamatturnīru vajadzēja sākt jau pēc nepilnas stundas, bez lielām problēmām pārspējot Krievijas komandu "Runa" ar 21:14..

# Četru spēļu maratonu "Riga" noslēdza ar spēli pret Mongolijas komandu "Ulaanbaatar", ko pirms nedēļas Abu Dabī pieveica ar rezultātu 21:16. Mongoļiem, neskatoties uz to, izdevās izkļūt no grupas, bet viņi apstājās ceturtdaļfinālā, ierindojoties sestajā vietā.

# Spēle sākās ar trim neprecīziem tālmetieniem abu komandu izpildījumā, bet tad viens krita grozā, izvirzot "Ulaanbaatar" vadībā. Latvieši panāca izlīdzinājumu, bet vadību pārņemt nespēja. Mongoļiem spēles pirmajās trijās minūtēs izdevās realizēt metienus, kas ļāva būt vadībā ar 8:4. Izrāvienu ar diviem tālmetieniem pārtrauca Miezis, pēc četrām spēlētām minūtēm atjaunojot līdzsvaru uz tablo (8:8).

# Krūmiņam un Čavaram spēle nevedās, kas noveda pie kļūdām, ko pretinieki izmantoja un veica sešu punktu izrāvienu. Atkal no distances precīzs bija Miezis, cenšoties dot ticību komandas biedriem. Pirmais ieslēdzās Lasmanis, realizējot tālmetienu ar sodu. Pēc pārtraukuma arī soda metiens bija precīzs, rezultāta starpībai esot vairs tikai minimālai (13:14). Īsi pēc tam arī Miezis bija precīzs no soda metiena atzīmes, rezultātam atkal esot neizšķirtam.

# Komandas sāka vākt punktus ar spēku groza apakšā, bet tad noteikumus uz tālmetiena līnijas pārkāpa Krūmiņš, ļaujot pretiniekiem iegūt divu punktu pārsvaru (18:16). Lasmanis ar Miezi nokārtoja trīs punktu izrāvienu, izvirzot "Riga" pirmo reizi vadībā. Lasmanis panāca 20:18, bet pretinieki atbildēja ar precīzu tālmetienu (20:20). Abas komandas neizmantoja iespēju izraut uzvaru, kad visu izšķīra viens precīzs metiens. Pēc pārtraukuma "Riga" basketbolisti nerealizēja virkni metienu, bet "Ulaanbaatar" 10 sekundes pirms spēles laika beigām tomēr izrāva uzvaru ar 21:20, izcīnot pirmo uzvaru pār "Riga" Pasaules tūrē.

# Neskatoties uz zaudējumu, "Riga" nopelnījusi vietu izslēgšanas spēlēs, garantējot vismaz otro vietu grupā. Ja grupas noslēdzošajā spēlē "Runa" pieveiks "Ulaanbaatar", tad, pateicoties vairāk gūtajiem punktiem, "Riga" ierindosies pirmajā vietā grupā. A grupas divas labākās komandas svētdien ceturtdaļfinālos tiksies ar C grupas ("Šakiai", "San Juan", "Omaha") divām labākajām komandām. Šīs divas ceturtdaļfināla spēles paredzētas 21:00 un 22:25 pēc Latvijas laika, no kurām vienā spēlēs "Riga". Visas spēles iespējams vērot FIBA 3x3 YouTube kanālā.

     [+] [-]

, 2021-11-07 03:52, pirms 2 gadiem
Tiesneši bija idioti. Viņi ļoti bieži fouloja Rīdziniekus par to, par ko viņi vispār nefouloja Mongoliešus.

  +1 [+] [-]

, 2021-11-07 06:27, pirms 2 gadiem
Tik tālu nu tikuši! "Olimpiskie čempioni!"👇

     [+] [-]

, 2021-11-07 08:12, pirms 2 gadiem
Mongoļi peirzemēja džekus!😆

     [+] [-]

, 2021-11-07 16:13, pirms 2 gadiem
Tā bija 4 spēle šodien, augstkalnē, heiteri tikai gaida iespēju uzbrukt....