Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

"Riga" pārliecinoši pārspēj krievu "Runa" un tiek pie trešās uzvaras Mehiko

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Riga" pārliecinoši pārspēj krievu "Runa" un tiek pie trešās uzvaras Mehiko
Edgars Krūmiņš. Foto: FIBA

Mehiko "Masters" pamatturnīru tik pat sekmīgi kā aizvadīja kvalifikāciju sākuši "Riga" 3x3 basketbolisti. Latvieši A grupas spēlē pārliecinoši ar rezultātu 22:14 pārspēja Krievijas komandu "Runa".

# "Riga" 3x3 basketbolisti, Agnis Čavars, Nauris Miezis, Kārlis Pauls Lasmanis un Edgars Krūmiņš, sev neierasti Mehiko "Masters" turnīru sāka ar kvalifikāciju, ko pārvarēja ar divām vieglām uzvarām pār Puertoriko un Brazīlijas komandām. Pamatturnīru vajadzēja sākt jau pēc nepilnas stundas, kad priekšā bija cīņa ar Krievijas komandu "Runa". Rīgas "Challenger" turnīrā krieviem izdevās latviešus pārspēt grupu turnīrā, bet Prāgas "Masters" pārliecinošu uzvaru izcīnīja "Riga".

# Spēli ar precīzu tālmetienu sāka Čavars, bet brīdi vēlāk divus soda metienus varēja izpildīt Lasmanis, kurš gan trāpīja tikai vienu (3:0). Otrās minūtes sākumā ar lielisku bloku atzīmējās Čavars, bet Lasmanis ar meistarīgu pustālo metienu pēc pagrieziena deva "Riga" četru punktu pārsvaru. Ar pirmo punktu atzīmējās arī Miezis, bet trešajā minūtē savu pirmo punktu guva arī pretinieki (5:1).

# Kad spēlētas bija teju trīs minūtes, komandas apmainījās ar precīziem tālmetieniem, bet tad pie diviem soda metieniem tika Krūmiņš. Viņš pēc pārtraukuma iemeta abus, atjaunojot piecu punktu pārsvaru. Līdz spēles laika vidum latvieši palielināja savu pārsvaru līdz septiņiem punktiem, izmantojot pretinieku vājo spēli aizsardzībā. Krievi paļāvās uz tālmetieniem, bet vien reti spēja raidīt bumbu grozā. Tikmēr Miezis ar precīzu metienu no distances panāca 16:8.

# Turpinājumā latviešiem zuda koncentrēšanās, bet tas būtiski neietekmēja rezultātu, jo arī "Runa" basketbolisti nespēja realizēt metienus pat no groza apakšas. Ieilgušo tukšo periodu pārtrauca Lasmanis, bet pretinieki neatlaidīgi turpināja cīnīties par spīti visām neveiksmēm. Apdraudēt "Riga" uzvaru krieviem nebija lemts. Latvieši izcīnīja trešo uzvaru šodien ar rezultātu 22:14, skaistu punktu ar tālmetienu no vienas kājas liekot Krūmiņam.

# Grupu turnīru "Riga" plkst. 22:40 noslēgs ar spēli pret Mongolijas komandu "Ulaanbaatar", ko pirms nedēļas Abu Dabī pārspēja ar rezultātu 21:16. Visas spēles iespējams vērot FIBA 3x3 YouTube kanālā.

Pasaules tūre 3x3 basketbolā, Mehiko "Masters", A grupa

"Riga" - "Runa" (Krievija) 22:14

"Riga": Krūmiņš 10, Miezis 6, Lasmanis 4 (5 ab), Čavars 2
"Runa": Aleksejevičs 9, Paduns 3, Pjanzins 2 (13 ab), Stepaņancs

  +1 [+] [-]

, 2021-11-06 21:14, pirms 2 gadiem
Ļoti pārliecinoši salika krievus.. vispār bez šaubām par uzvaru..

  +2 [+] [-]

, 2021-11-06 21:17, pirms 2 gadiem
Vai mongoļiem tiešām laukumā ir stepes dēli? Interesanti būs uzmest aci.

     [+] [-]

, 2021-11-07 15:44, pirms 2 gadiem
Varenai sporta nācijai Krievijai šāds sporta veids neinteresē un nav vajadzīgs, lielākā daļa pat neseko līdzi un nezin kā tāds vispār pastāv. Cik dzirdēts tad Olimpiādē Krievijas izlasē spēlēja studenti amatieri. Cik zinu Krievijas izlases līderis pats personīgi ir hokejists, bet olimpiādē paņēma sudrabu.😂
Tas vien parāda šī sētas basketbola nozīmi. Nesaprotu kādā sakarā viņu vispār ielika olimpiādē.