Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Kā pēdējās astotdaļfinālā iekļūst Liliana/Elsa un Lidija/Leila

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Kā pēdējās astotdaļfinālā iekļūst Liliana/Elsa un Lidija/Leila
Liliana un Elsa. Foto: AFP/Scanpix

Tokijas olimpisko spēļu pludmales volejbola turnīrā sievietēm aizvadīta "Lucky losers" kārta, kurā četri dueti cīnījās par pēdējām divām vietām astotdaļfinālā. Pie uzvaras tika spānietes Liliana/Elsa un kubietes Lidija/Leila, pārspējot attiecīgi Japānas un Nīderlandes pārus.

Tokijas olimpisko spēļu pludmales volejbolā sievietēm šodien noslēdzās grupu turnīrs, bet, lai noskaidrotu pēdējās divas astotdaļfināla dalībnieces, vajadzēja aizvadīt "Lucky Losers" kārtu starp četrām trešo vietu grupā izcīnījušajām komandām.

Pateicoties čehiešu Hermanovas un Slukovas nespēlēšanai šajās olimpiskajās spēlēs, trešo vietu savā grupā nodrošināja japānietes Miki Iši un Megumi Murakami. Izšķirošajā spēlē par vietu astotdaļfinālā mājinieces tikās ar Lilianu Fernandesu un Elsu Bakuerizo no Spānijas, kuras bija neapšaubāmas favorītes šajā mačā. Spānietes spēli sāka ar trīs punktu izrāvienu, bet pēc Lilianas atspēlētās bumbas aizsardzībā izvirzījās vadībā ar 7:3. Iši izdevās ar diviem eisiem sadeldēt deficītu līdz minimumam, bet Murakami brīdi vēlāk panāca izlīdzinājumu (9:9). Lilianas kļūda uzbrukumā spānietes nostādīja iedzinējās, bet pēc tehniskā pārtraukuma veica izrāvienu, atjaunojot drošu vadību. Japānas duets nespēja atspēlēties, Lilianai un Elsai tiekot pie panākuma ar 21:15.

Otrajā setā spānietes ilgi ar pretiniecēm nespēlējās. Liliana ar diviem blokiem izvirzīja Spānijas duetu vadībā ar 9:3, bet pēc tam vēl vienu punktu uzdāvināja Murakami. Pēc tehniskā pārtraukuma japānietes turpināja cīnīties, bet spānietes parādīja, ka ir tomēr labākas, svinot pārliecinošu uzvaru un iekļūšanu astotdaļfinālā - 2-0 (21:15, 21:10).

Otrā duelī nīderlandietes Katja Stama un Raisa Šona mērojās spēkiem ar nelielu pārsteigumu sagādājušajām kubietēm Lidianī Benitesu un Leilu Martinesu Ortegu, kuras no turnīra vakar izslēdza itālietes Martu Menegati un Viktoriju Orsi Totu. Spēles sākumā kubietēm bija problēmas ar Stamas apspēlēšanu pie tīkla, kā arī servju uzņemšanu, kas Nīderlandes duetam ļāva iegūt trīs punktu pārsvaru (5:2). Ar labu spēli aizsardzībā Kubas pāris atguvās un panāca izlīdzinājumu (6:6). Pēc tehniskā pārtraukuma kubietēm pirmo reizi izdevās iegūt trīs punktu pārsvaru 14:11. Kļūdu piespēlē fiksēja Stamai, padarot Nīderlandes dueta atspēlēšanos vēl sarežģītāku (12:16). Tad lieliski pie tīkla nospēlēja Benitesa, dodot Kubas pārim sešu punktu pārsvaru. Pirmo setu kubietes uzvarēja ar 21:17.

Otrajā setā cīņa ritēja ļoti līdzīgi, nevienam no duetiem nespējot tikt pie divu punktu pārsvara. Seta sākumā minimālā vadībā bija kubietes, bet tad Šona ar eisu veica vadības maiņu. Pēc tehniskā pārtraukuma Kubas pārim divu punktu pārsvaru pēc sekmīga bloka deva Benitesa (12:10). Ilgi gan to neizdevās noturēt, Šonai atspēlējot bumbu aizsardzībā un panākot izlīdzinājumu (14:14). Kubietes atkal spēja sevi apliecināt aizsardzībā, veica trīs punktu izrāvienu, ar ko šoreiz pietika, lai izcīnītu uzvaru ar 2-0 (21:17, 21:17) un iekļūtu astotdaļfinālā.

Tokijas olimpiskās spēles, pludmales volejbols sievietēm, "Lucky losers" kārta, 31. jūlijs

SpēleRezultāts
Iši/Murakami (Japāna) - Liliana/Elsa (Spānija)0-2 (15:21; 10:21)
Stama/Šona (Nīderlande) - Lidija/Leila (Kuba)0-2 (17:21; 17:21)

Tokijas olimpiskās spēles, pludmales volejbols sievietēm, astotdaļfināls

DienaLaiksSpēle
1. aug.03:00Benslija/Vilkersone (Kanāda) - Kleiza/Sponsila (ASV)
1. aug.04:00Vana/Sja (Ķīna) - Ana Patrisija/Rebeka (Brazīlija)
1. aug.08:00Makroguzova/Holomina (ROC) - Graudiņa/Kravčenoka (Latvija)
1. aug.11:00Ludviga/Kozuha (Vācija) - Agata/Duda (Brazīlija)
1. aug.12:00Verge-Depre/Haidriha (Šveice) - Huberli/Betšarta (Šveice)
1. aug.15:00Artačo Del Solara/Klensija (Austrālija) - Sjue/Vana (Ķīna)
2. aug.03:00Lidija/Leila (Kuba) - Rosa/Klainmena (ASV)
2. aug.04:00Pavana/Humana Paradesa (Kanāda) - Liliana/Elsa (Spānija)

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

Skaties visus olimpisko spēļu notikumus tiešraidēs, abonējot discovery+ pie Go3!