Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Točs: ''Pludmales volejbols ir skaista spēle - jebkurš var uzvarēt jebkuru''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Točs: ''Pludmales volejbols ir skaista spēle - jebkurš var uzvarēt jebkuru''
Edgars Točs. Foto: F64

LETA. Latvijas pludmales volejbolists Edgars Točs pēc uzvaras kopā ar Mārtiņu Pļaviņu Tokijas olimpisko spēļu pludmales volejbola turnīrā trijos setos pār krieviem Oļegu Stojanovski un Vjačeslavu Krasiļņikovu atzina, ka pludmales volejbols ir skaists ar to, ka tajā jebkurš var uzvarēt jebkuru un otrādāk. Savukārt Pļaviņš akcentēja, ka sākumā krievi latviešus nenovērtējuši.

Šodien Tokijas olimpisko spēļu pludmales volejbola turnīrā lielisku sniegumu demonstrēja Mārtiņš Pļaviņš ar Edgaru Toču, kuri atspēlējās pēc zaudētā seta un trijos setos ar 2-1 (13:21, 21:19, 15:11) pārspēja pasaules čempionus Oļegu Stojanovski un Vjačeslavu Krasiļņikovu, tādējādi jau nodrošinot sev vietu astotdaļfinālā.

"Bija grūta spēle, it sevišķi pirmajā setā. Spēli ietekmēja vējš. Mums bija tikai viens treniņš uz centrālā korta, un trīs minūtes laika iesildīties pirms spēles. Otrajā setā atspēlējāmies un pēc tam trešajā izcīnījām uzvaru. Nepieļāvām muļķīgas kļūdas, tas arī viss," sacīja Točs. ''Pludmales volejbols ir skaista spēle - jebkurš var uzvarēt jebkuru un jebkurš var zaudēt jebkuram. Šajā gadījumā mēs esam uzvarētāji," turpināja volejbolists.

Savukārt Mārtiņš Pļaviņš uzsvēra, ka krievi ir nedaudz nenovērtējuši latviešus: ''Šādos laikapstākļos katram jātiek galā pašam ar sevi. Pirmajā setā mēs netikām galā, krievi spēlēja brīvi, jo bija pārliecināti, ka mūs uzveiks. Neesam devuši pamatu viņiem tā nedomāt. Otrajā setā sakārtojām servju uzņemšanu, līdz ar to arī uzbrukumu un piespēli, tad arī atnāca viens bloks un viena aizsardzība. Neko vairāk nevajadzēja, tik sakārtot savu spēli, un varējām cīnīties kā līdzīgs ar līdzīgu." 2012. gada olimpisko spēļu bronzas medaļnieks papildināja sevis teikto, ka iekļūšana astotdaļfinālā jau uzskatāms par dueta šīs sezonas labāko rezultātu.

Olimpiskajā ciematā Pļaviņš ar Toču dzīvo blakus 3x3 basketbola izlasei, kura vakar kļuva par pirmo olimpisko spēļu 3x3 basketbolā čempioniem. ''Visu nedēļu skatījāmies, ka spēlē Latvijas 3x3 basketbola izlase. Atbalstījām viņus. Viņi ciematā dzīvo mums blakus. Viņi neballējās skaļi, varējām sagatavoties šodienas spēlei. Viņi man teica, ka nekas nav neiespējams,'' par dzīvošanu blakus olimpiskajiem čempioniem klāstīja Pļaviņš. Viņam piebalsoja Točs, atkārtojot, ka basketbolisti nav bijuši skaļi pēc iegūtās medaļas: "Viņi bija klusi. Protams, viņi ballējās, bet viņi bija ļoti klusi. Neko nedzirdējām.''

Nākamā spēle latviešiem paredzēta sestdien, kad plkst. 9:00 pēc Latvijas laika pludmales volejbolisti spēkosies pret Meksikas duetu. "Grūtākais mums būs tas, ka nekad ar viņiem neesam spēlējuši. Mēs zinām, ka viņiem ir labs bloķētājs, kuram pāri bumbu ir grūti dabūt. Ja tagad Stojanovskim bija grūti dabūt bumbu pāri, krievam pieskaroties bumbai, tad Meksikas pāra bloķētājam pat brazīlietis Evandru Oliveira, kuram augums ir 2,10 metri, nevar sist pāri. Līdz ar to atliks meklēt padusīti kā šodien vai piemērot kādu līdzīgu taktiku, un būs jāskatās, ko viņi dara uzbrukumā. Viņi ir jaudīga komanda ne tikai blokā, bet arī uz serves līnijas. Tā nebūs viegla pastaiga," nākamos pretiniekus vērtēja Pļaviņš.

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

Skaties visus olimpisko spēļu notikumus tiešraidēs, abonējot discovery+ pie Go3!

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2021-07-29 17:02, pirms 3 gadiem
Neko nedzirdeejaat, jo vinji devaas sadraudziibas liigumu sleegt ar ASV meiteneem

Malachi, juus tak saprotat, ka jums seko Latvijaa un citur. Tad nu - ja gribat arii "mieriigi neko nedzirdeet", tad sanjemas naakamajai speelei!