Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

"Repsol" pēc 30 sadarbības gadiem pārtrauks sponsorēt "Honda" komandu

Juris Grīns
Juris Grīns

"Repsol" pēc 30 sadarbības gadiem pārtrauks sponsorēt "Honda" komandu
Foto: Motorsport.com

Spānijas naftas gigants "Repsol" pēc daudzu gadu sadarbības izlēmis pārtraukt sponsorēt "MotoGP" čempionāta komandu "Honda".

Pirmo reizi uz "Honda" motocikliem "Repsol" reklāma parādījās jau 1995. gadā, kad to vēl pārstāvēja Miks Dūens un Alekss Krivilje. Šī sezona iezīmē sadarbības trīsdesmitgadi. Šajā laikā "Repsol Honda" komanda izcīnījusi kopumā 15 titulus, 183 uzvaras un 455 pjedestālus.

Pārmaiņas sākās pēc tam, kad no komandas pēc pagājušās sezonas aizgāja spāņu motosportists Marks Markess. "Repsol" izmantoja līgumā atrunātu punktu, samazinot savu iesaisti no finansiālā apjoma un jau šogad uzņēmuma reklāma uz "Honda" motocikliem vairs nav redzama tik spilgti kā līdz šim.

Šosezon vienību pārstāv itālis Luka Marīni un spānis Žoans Mirs. Pirmajos sešos posmos nevienam no viņiem ne reizi nav izdevies finišēt pirmajā desmitniekā.

Motociklu nespēja konkurēt bija galvenais iemesls, kāpēc komandu nolēma pamest titulētais Markess, kurš tagad pievienojies "Ducati" satelīvienībai "Gresini" un kopvērtējumā ieņem augsto trešo vietu.

Līdz ar Markesu komandu pameta arī uzņēmums "Red Bull", kas nolēma doties sportistam līdzi uz "Gresini Ducati" vienību kā viņa privātais sponsors.

Izmantotie resursi:
motorsport.com