Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Karjeru beigušais Koponens iesmej par savu aizmainīšanu NBA

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Karjeru beigušais Koponens iesmej par savu aizmainīšanu NBA
Peteri Koponens (#11) Somijas kreklā ''EuroBasket 2022'' spēlē pret Čehiju. Foto: FIBA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftā otrās kārtas laikā par maiņas darījumu vienojās Dalasas ''Mavericks'' un Ņujorkas ''Knicks'' un tā ietvarā bijušā somu basketbolista Peteri Koponena tiesības tika aizmainītas uz Ņujorku. To uzzinādams, Koponens veica ierakstu sociālajā tīklā ''X'', paužot, ka par ļoti labu finansiālu piedāvājumu ir gatavs atgriezties, jo viņam ir jauna gūža.

Naktī uz piektdienu Nacionālās basketbola asociācijas drafta otrās kārtas laikā par maiņas darījumu vienojās Ņujorkas ''Knicks'' un Dalasas ''Mavericks''. Rezultātā ''Mavericks'' ieguva tiesības uz 51. numuru, draftējot Melvinu Adžinsu, bet ''Knicks'' ieguva 58. numuru (Arielu Hukporti), naudas kompensāciju un tiesības uz jau karjeru beigušo Peteri Koponens.

2007. gada draftā Koponenu ar 30. numuru izvēlējās Portlendas ''TrailBlazers'', taču soms basketbola mekā nevienu spēli tā arī neaizvadīja. 2011. gadā tiesības uz viņu ieguva Dalasas ''Mavericks''. Interesantākais gan ir tas, ka soms pēc 2021./2022. gada sezonas noslēdza basketbolista karjeru, pievēršoties trenera karjerai. Šobrīd viņš strādā Sanantonio ''Spurs'' sistēmā un būs treneru vidū NBA Vasaras līgas laikā.

''Esmu pagodināts, taču cienīšu savas saistības pret ''Spurs''. Pavisam noteikti finansiāli vilinošs piedāvājums situāciju var mainīt, turklāt man ir jauna gūža. Esmu gatavs,'' sociālajā tīklā ''X'' jokoja Koponens.