Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Mavericks" vēl pirms sezonas sākuma uz ilgāku laiku pazaudē Eksumu

Andris Liepa
Andris Liepa

"Mavericks" vēl pirms sezonas sākuma uz ilgāku laiku pazaudē Eksumu
Dante Eksums Foto: Mavs.com

ESPN apskatnieks Šams Šaranja savā "X" kontā pavēstījis, ka austrāliešu aizsargs Dante Eksums treniņometnē gūtā savainojuma dēļ šajā kalendārajā gadā, visticamāk, laukumā nedosies.

"Mavericks" par Eksuma plaukstas savainojumu ziņoja jau pagājušajā nedēļā, bet tagad kļuvsi zināms, ka 29 gadus vecais aizsargs pārcietis plaukstas operāciju, kas viņam laukumā liegs atgriezties aptuveni trīs mēnešus.

Tas nozīmē, ka Eksums laukumā varētu atgriezties aptuveni janvāra vidū, kad NBA sezona jau būs pietuvojusies tās ekvatoram.

Eksums pagājušajā sezonā atgriezās NBA pēc diviem Eiropā pavadītiem gadiem. Viņš regulārās sezonas ievadā spēja izcīnīt vietu Džeisona Kida rotācijā, bet janvārī iedzīvojās kājas savainojumā, Austrāliešu basketbolists laukumā atgriezās martā un piedalījās izslēgšanas spēlēs, kurās "Mavericks" aizcīnījās līdz pat NBA finālam. Tiesa, "play-off" turnīrā Eksuma loma bija ievērojami mazāka nekā regulārajā sezonā.

Viņš aizvadītajā sezonā vidēji mačā izcēlās ar 7,8 punktiem, 2,7 atlēkušajām bumbām un 2,9 rezultatīvām piespēlēm.

Eksums ar kopējo 5. numuru tika izvēlēts 2014. gada NBA draftā, tomēr savainojumi viņa karjeru nomocījuši jau kopš otrās sezonas līgā. 2015./2016. gada sezonu Eksums ceļgala krustenisko saišu traumas dēļ izlaida pilnībā un kopš tā laika vairāk par 66 spēlēm vienas sezonas ietvaros nav aizvadījis.

Izmantotie resursi:
https://www.nbcsports.com/nba/news/...