Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

"MotoGP" līderis Martins negaidīti paziņo par pievienošanos "Aprilia" komandai

Juris Grīns
Juris Grīns

"MotoGP" līderis Martins negaidīti paziņo par pievienošanos "Aprilia" komandai
Foto: Aprilia Racing

Ir kļuvis oficiāli zināms, ka "MotoGP" čempionāta pašreizējais līderis Horhe Martins no nākamās sezonas startēs "Aprilia" komandā. Tas nozīmē, ka Marks Markess nākamgad visticamāk kļūs par "Ducati" rūpnīcas braucēju.

Pagājušajā nedēļā parādījās informācija, ka "Ducati" rūpnīca pieņēmusi lēmumu Eneas Bastianīni vietu nākamajā sezonā atdot Martinam, lai gan uz to pretendents bija arī Markess. Tikmēr šodien kļuva zināms, ka Markess tādā gadījumā nepiekristu startēt kādā no "Ducati" satelītkomandām.

"Ducati" pēkšņi esot mainījuši domas un izlēmuši vietu rūpnīcas komandā tomēr atdot Markesam. Drīz pēc tam sekoja oficiāls paziņojums par Martina pievienošanos "Aprilia" nometnei 2025. gadā.

Markess pēc pagājušās sezonas pameta savu ilggadējo komandu "Honda" un pievienojās "Ducati" satelītkomandai "Gresini". Lai gan šogad spānim jāstartē ar 2023. gada motociklu, viņš atkal sevi pierādījis kā viens no līderiem un trīs posmos iekarojis pjedestālu, kā arī ieņem trešo vietu kopvērtējumā. Priekšā ir tikai "Ducati" rūpnīcas pārstāvis Frančesko Banjaja un "Pramac Ducati" braucējs Martins.

Kļuvis arī zināms, ka "Pramac" nākamgad būs vienīgā satelītkomanda, kas dabūs 2025. gada modeļa "Ducati" motociklus. Neskatoties uz to, Markess jau pavēstījis, ka startēt šajā komandā viņam neesot variants. Tika baumots par Markesa iespējamo pāriešanu uz "GasGas Tech3" nometni.

Uzzinājis par "Ducati" lēmumu nepalaist Markesu pie cita ražotāja, Martins nekavējoties piekritis "Aprilia" piedāvājumam. Līgums ir parakstīts uz vairākiem gadiem. Jaunais un talantīgais sportists komandā nomainīs Alešu Espargaro, kurš pēc šīs sezonas noslēgts "MotoGP" braucēja karjeru.

Tagad atliek gaidīt paziņojumu par Markesa pievienošanos "Ducati" komandai, ko pēc sezonas atstās Bastianīni.

Izmantotie resursi:
motorsport.com