Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Bastianīni un Vinjaless 2025. gadā startēs KTM satelītkomandā

Juris Grīns
Juris Grīns

Bastianīni un Vinjaless 2025. gadā startēs KTM satelītkomandā
Foto: motogp.com

Ar jaunu sastāvu un jaunā veidolā nākamsezon "MotoGP" čempionātā startēs "Red Bull GasGas Tech3" komanda. No 2025. gada tā sauksies "Red Bull KTM Tech3", savukārt pie līgumiem jau tikuši Enea Bastianīni un Maveriks Vinjaless.

"Red Bull KTM Factory Racing" rūpnīcas komanda jau pirms neilga laika paziņoja, ka nākamgad līdzās Bredam Binderam startēs šīs sezonas "MotoGP" debitants Pedro Akosta. Tikmēr satelītkomanda nākamgad vairs nenesīs "GasGas" vārdu, un tās abas izmantos jaunākā modeļa "KTM RC16" motociklus.

Savu pirmo sezonu pasaules čempionātā "Moto3" klasē Bastianīni 2014. gadā aizvadīja tieši ar KTM ražojuma motociklu. "MotoGP" kategorijā itālis dalību sāka 2021. gadā un visas šīs sezonas startējis ar "Ducati" motocikliem, pēdējās divas rūpnīcas komandā. Līdz šim labāko sezonu viņš aizvadīja 2022. gadā, kad "Gresini" vienības sastāvā guva četras uzvaras un trešo vietu kopvērtējumā. Kopumā viņa kontā piecas "MotoGP" uzvaras, bet šosezon, pēc aizvadītiem septiņiem posmiem, Bastianīni ir ceturtais.

Vinjalesam tikmēr šī ir jau desmitā sezona "MotoGP" klasē. Vēl 2013. gadā spānis kļuva par čempionu "Moto3" kategorijā un tā bijusi līdz šim vienīgā sezona, kad viņš braucis ar KTM motociklu. "MotoGP" klasē sportists debitēja 2015. gadā, pirmās divas sezonas pavadot "Suzuki" rindās, kur guva arī pirmo uzvaru. Pēc tam nepilnas piecas sezonas Vinjaless pārstāvēja "Yamaha" rūpnīcu, sasniedzot vēl astoņas uzvaras un trešo vietu 2017. un 2019. gadā, kas ir viņa līdz šim augstākie sasniegumi kopvērtējumā. Jau trešo gadu braucējs pārstāv "Aprilia" rūpnīcas komandu, šogad arī uzvarēja Ostinas posmā, bet kopvērtējumā ir piektais.

Arī "Ducati" rūpnīcas komanda jau nokomplektējusi sastāvu 2025. gadam, kur pašreizējam "MotoGP" čempionam Frančesko Banjajam pievienosies titulētais Marks Markess. "Aprilia" pagaidām noslēgusi līgumu tikai ar Horhi Martinu, kamēr "Honda" nometni turpinās pārstāvēt Luka Marīni, bet "LCR Honda" ir līgums ar Joanu Zarko. Fabio Kvartararo arī nākamgad brauks "Yamaha" rūpnīcas vienībā. Pārējās vietas formāli vēl neaizņemtas.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv