Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Oficiāli: Marks Markess nākamgad startēs "Ducati" rūpnīcas komandā

Juris Grīns
Juris Grīns

Oficiāli: Marks Markess nākamgad startēs "Ducati" rūpnīcas komandā
Marks Markess. Foto: Motorsport.com

"Ducati" šodien oficiāli paziņoja, ka tās sastāvā nākamajā "MotoGP" sezonā līdzās Frančesko Banjajam startēs Marks Markess.

Titulētais spāņu motosportists ilgus gadus bija "Honda" vienības braucējs, bet šogad pievienojās "Ducati" satelītvienībai "Gresini". Sezonas sākums izdevies - ar 2023. gada modeļa motociklu jau izcīnīti vairāki pjedestāli, bet kopvērtējumā Markess atrodas trešajā pozīcijā.

Sākotnēji tika ziņots, ka "Ducati" rūpnīca pieņēmusi lēmumu slēgt līgumu ar otras satelītkomandas "Pramac" braucēju Horhi Martinu, pašreizējo "MotoGP" kopvērtējuma līderi. Tomēr Markess esot paziņojis, ka tādā gadījumā nākamgad vairs ar "Ducati" motociklu nestartēs. Nevēlēdamies zaudēt pieredzējušo un ātro sportistu, rūpnīcas komandas vadība lēmumu mainīja.

Notiekot šādam pavērsienam, jau vakar tika paziņots, ka Martins nākamajā "MotoGP" sezonā startēs "Aprilia" komandā. Tikmēr šodien sekoja paziņojums par Markesa pāriešanu uz "Ducati" vienību 2025. gadā. Abiem ir līgumi uz diviem gadiem.

Vēl pirms tam kļuva zināms, ka šī gada lieliskais debitants Pedro Akosta, kurš pašlaik startē ar "GasGas Tech3" komandas motociklu, nākamgad pievienosies KTM rūpnīcas vienībai. Otrs braucējs sastāvā aizvien būs Breds Binders. Savukārt Bindera vietu pie "GasGas" motocikla stūres visticamāk ieņems tagadējais "Ducati" komandas braucējs Enea Bastianīni, par ko gan vēl nav oficiāli paziņots.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv