Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

"MotoGP" jaunais talants Akosta paraksta līgumu ar KTM komandu

Juris Grīns
Juris Grīns

"MotoGP" jaunais talants Akosta paraksta līgumu ar KTM komandu
Foto: KTM Racing

Sensacionālais "MotoGP" debitants Pedro Akosta, kurš jau savā pirmajā sezonā pieteicis sevi kā viens no vadošajiem braucējiem, noslēdzis līgumu par startēšanu KTM rūpnīcas komandā 2025. gadā.

Akosta sevi lieliski pierādīja jau mazākajās klasēs, kurās pavadīja vien trīs sezonas. 2021. gadā viņš debijas sezonā kļuva par "Moto3" klases čempionu, bet 2023. gadā triumfēja "Moto2" klasē.

Šosezon spānis debitēja "MotoGP" kategorijā, kur pārstāv "REd Bull GasGas Tech3" komandu. Pirmajos piecos posmos 20 gadus vecais motosportists divreiz jau kāpis uz pjedestāla, bieži vien konkurējot ar pašiem ātrākajiem braucējiem.

Šajā nedēļas nogalē, kad notiek posms Itālijā, tika oficiāli paziņots, ka Akosta parakstījis līgumu uz vairākiem gadiem ar "Red Bull KTM Factory Racing" komandu, ko pārstāvēs sākot ar nākamo sezonu.

Tā kā Bredam Binderam jau ir līgums ar KTM vienību līdz 2026. gadam, nākamajā sezonā komandā vairs nebrauks Džeks Millers. Viņš izteicis gatavību mainīties vietām ar Akostu un startēt "GasGas Tech3" sastāvā, taču pie līguma vēl nav ticis.

Izmantotie resursi:
motogp.com