Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Banki: "Ticu, ka nākamajos mēnešos piepildīsim Latvijas mērķi"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Banki: "Ticu, ka nākamajos mēnešos piepildīsim Latvijas mērķi"
Luka Banki 2022. gada 28. augustā Ņūkāslā. Foto: FIBA

"Mūsu firmas zīme – metienu precizitāte – bija zemāka nekā ierasts, taču nekad nepadevāmies. Panācām pārsvaru cīņā par atlēkušajām bumbām un neatlaidīgi cīnījāmies aizsardzībā, neraugoties uz Lielbritānijas lielisko precizitāti no tālās distances," pēc uzvaras Ņūkāslā teica Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības galvenais treneris Luka Banki.

Mājinieku sīkstā pretestība trenerim nebija pārsteigums. Briti pirmajā kārtā Ņūkāslā pieveica grieķus ar 78:69, bet turkiem zaudēja ar 71:85. “Lielbritānija jau pierādīja, ka var sacensties pret Grieķiju un Turciju. Gaidīju kārtējo augsta līmeņa spēli, jo... mūsu izcilais sniegums iepriekšējā spēlē mudināja katru spēlētāju nospēlēt vēl labāk.”

Nojauta nepievīla. Lielbritānijas basketbolisti iemeta par četriem tālmetieniem vairāk nekā Latvija un turējās spēlē līdz 39. minūtei. “Skaitļi nemelo – briti parādīja lielisku precizitāti metienos no tālās distances. Sagatavojāmies un pieņēmām izaicinājumu. Bijām mentāli – ne tikai fiziski un tehniski – gatavi šādai spēlei. Pieņēmām atšķirīgu cīņas gaitu apzinīgi, bez vilšanās sajūtas.”

Banki norādīja, ka “Trīs zvaigznes” 2022. gada vasarā paveikušas lielisku darbu, Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēs cīnoties bez zaudējumiem. “Šodien pabeidzām vasaras kampaņu ar lielisku rezultātu – četrām uzvarām divos sabraukumos. Patiesību sakot, esam izvirzījušies I grupas vadībā. Ticu, ka nākamajos mēnešos spēsim piepildīt mērķi.”

Trešais un ceturtais sabraukums aizritējis pēc līdzīga scenārija. “Izcīnījām lielisku uzvaru pār Serbiju, pēc tam viesos nopelnot vērtīgu uzvaru pār Slovākiju. Augusta sabraukums izvērtās līdzīgs. Svinējām iespaidīgu uzvaru pār Turciju – mūsu spēlētais basketbols pārsteidza Eiropu.”

Nākamajā sabraukumā novembrī komandām nevarēs palīdzēt NBA spēlētāji, taču treneris noskaņots optimistiski. “Jūnija sabraukumā izcīnītā uzvara pār Serbiju ļauj ar pārliecību skatīties uz nākamajiem diviem sabraukumiem. Jā, mums pietrūks tādi spēlētāji kā Kristaps Porziņģis un Dāvis Bertāns, taču turpinu spēlētājiem atkārtot – mūsu stils un spēja kopā sasniegt rezultātu ļauj man justies pārliecinātam. Būsim konkurētspējīgi.”

Augusta sabraukumā Banki rīcībā pirmo reizi bija Latvijas labākais basketbolists. “Kristaps Porziņģis paveica apbrīnojamu darbu. Šajā spēlē uz viņu gūlās liels spiediens – briti pret viņu spēlēja ārkārtīgi agresīvi. Kristaps tāpat palika mūsu līderis izmestajos brīvmetienos un izprovocētajās piezīmēs, radīja labus metienus sev un komandas biedriem.”

Treneris uzsvēra, ka viņa prioritāte ir Latvijas valstsvienība, bet atbildēja uz jautājumu par Lielbritānijas gaidāmo startu Eiropas čempionātā. “Britiem jāspēlē sarežģītā grupā. Neskatoties uz īso sagatavošanās laiku, viņi spējuši atrast savu identitāti. Šodienas spēle var būt labs solis ceļā uz veiksmīgu finālturnīra sākumu. Briti spēlēja ļoti fiziski un agresīvi – 33 piezīmes par to liecina.”

Latvijas kapteinis Dairis Bertāns svētdien guva 11 punktus, tai skaitā ceturtajā ceturtdaļā realizēja divus svarīgus tālmetienus. “Pazīstu savu komandu – bijām pārliecināti par saviem spēkiem. Pagātnē esam uzvarējuši līdzīgās spēlēs, tāpēc uzskatīju, ka galotnē izlauzīsim savu ceļu. Treneris saka, ka mums jāturpina uzvarēt – tādā veidā tiksim uz Pasaules kausu.”

Kapteinis paskaidroja, kā atšķīrās spēles pret turkiem un britiem. “Zinājām, ka šī būs smaga spēle un bijām tai gatavi. Lielbritānija spēlēja ārkārtīgi fizisku basketbolu – iespējams, tāpēc izskatījās, ka mums negāja viegli. Mums nācās tikt tam pāri. Tādas spēles kā pret Turciju nevar būt katru vakaru, bet mums jāvar uzvarēt arī citādās cīņās un mēs to paveicām.”

Neits Reinkings, Lielbritānijas galvenais treneris

“Apsveicu Latviju ar uzvaru. Labi trenēta, ļoti talantīga komanda. Esmu ārkārtīgi lepns par puišiem. Mēs bijām spēlē līdz ceturtajai ceturtdaļai. Ja varētu, dažas izspēles mainītu, jo tās ļāva pretiniekiem uzelpot un gūt pāris grozus.

Viņi izmeta divas reizes vairāk brīvmetienu. Tāpat nekontrolējām cīņu par uzbrukuma bumbām. Ja spētu to paveikt, cerams, būtu cits iznākums. Kopumā kā komanda spērām soli uz priekšu. Salīdzinot ar iepriekšējo sabraukumu, esam ievērojami progresējuši.”

Izspēles kārtība

Pasaules kausa kvalifikācijas otrajā kārtā paredzētas sešas spēles, mājās un izbraukumā sacenšoties pret B grupas trijnieku (Baltkrievija izslēgta ar FIBA lēmumu). Līdzi tiks ņemti pirmā trijnieka savstarpējo spēļu rezultāti. Cīņas paredzētas 2022. gada augustā un novembrī, kā arī 2023. gada februārī. Finālturnīram kvalificēsies trīs labākās I grupas komandas.

I grupas kalendārs

DienaLaiksSpēleRezultāts
25.08.202219:30Latvija – Turcija111:85
21:00Serbija – Grieķija100:94P
21:30Beļģija – Lielbritānija72:57
28.0820:00Lielbritānija – Latvija80:87
20:00Grieķija – Beļģija85:68
20:00Turcija – Serbija72:79
10.11-Grieķija – Latvija-
-Turcija – Beļģija-
-Lielbritānija – Serbija-
13.11-Latvija – Lielbritānija-
-Beļģija – Grieķija-
-Serbija – Turcija-
24.02.2023-Turcija – Latvija-
-Lielbritānija – Beļģija-
-Grieķija – Serbija-
27.02-Serbija – Lielbritānija-
-Beļģija – Turcija-
-Latvija – Grieķija-

Pasaules kausa kvalifikācijas otrā kārta, Eiropas grupas 28. augustā

I: Latvija 5-1, Grieķija 4-2, Beļģija 3-3, Serbija 3-3, Turcija 2-4, Lielbritānija 1-5.
J: Vācija 7-1, Somija 7-1 (Q), Slovēnija 5-3, Zviedrija 3-5, Izraēla 3-5, Igaunija 2-6.
K: Lietuva 7-1, Francija 6-2, Melnkalne 5-3, Bosnija 4-4, Ungārija 4-4, Čehija 3-5.
L: Spānija 5-1, Itālija 5-1, Islande 4-2, Gruzija 3-3, Ukraina 1-5, Nīderlande 0-6.

  +4 [+] [-]

, 2022-08-29 01:17, pirms 2 gadiem
Iespējams, labākais treneris mūsu izlasei.

  +5 [+] [-]

, 2022-08-29 08:41, pirms 2 gadiem
Aritmētika ir ļoti vienkārša.

Ja mēs mājās uzvaram Lielbritāniju, atliek:
a) nezaudēt turkiem vairāk kā ar 25 punktiem
b) Beļģijai zaudēt vismaz vienu no 3 spēlēm pret Grieķiju un Turciju.

Attiecīgi ir vismaz 80% iespēja kvalificèties *pat tad, ja pajājam visas spēles pret grieķiem un turkiem*.

  +1 [+] [-]

, 2022-08-29 08:42, pirms 2 gadiem
Ja pieņemam (nedod Dies'), ka LV pakāš nākošās 4 spēles un paliek pie 5 uzvarām, bet konkurenti nospēlē pie pašreizējā spēku samēra-resp., SER 4 vinnes+, TUR3+, GR3+, tad sanāks, ka 3/4 dalīs LV un TUR ar 5p. Savstarpēji 1;1. Vai tad skaitīs savstarpējo +/- bilanci vai kopējo? Mums tā kā savstarpējā bilancē būtu o.k. Vispār visai nereāli palikt ārpusē4.

  +4 [+] [-]

, 2022-08-29 08:57, pirms 2 gadiem
Kapēc vispār jāieņem doma, ka mēs zaudēsim Grieķiem un turkiem?
Turkiem pārbraucām pāri, ok tur sastāvi mainīsies, bet arī bez KP mēs esam spēcīgi un izbraukumā uzvarēt, Grieķiem novembrī arī nebūs visi labākie, daudzi aizņemti Eirolīgā un bez tiem nekas baigi spēcīgāks tur nebūs kā mums.
Jāpierod beidzot, ka arī mēs esam Eiropas elite un varam uzvarēt jebkuru

  +2 [+] [-]

, 2022-08-29 09:15, pirms 2 gadiem
Sastāvi būs līdzīgi ar Grieķiju mums

  +1 [+] [-]

, 2022-08-29 09:25, pirms 2 gadiem
Puspirdelis rakstīja: Kapēc vispār jāieņem doma, ka mēs zaudēsim Grieķiem un turkiem?
Turkiem pārbraucām pāri, ok tur sastāvi mainīsies, bet arī bez KP mēs esam spēcīgi un izbraukumā uzvarēt, Grieķiem novembrī arī nebūs visi labākie, daudzi aizņemti Eirolīgā un bez tiem nekas baigi spēcīgāks tur nebūs kā mums.
Jāpierod beidzot, ka arī mēs esam Eiropas elite un varam uzvarēt jebkuru
Kā būtu vakar, ja nebūtu KP? Tāļāk vair' nebūs KP, Dāvis un jautājums vai pārējie visi arī tiks atbrīvoti no saviem klubiem. Tas gan attiecas arī uz pārējiem konkurentiem, bet katrā ziņā iespējas izlīdzinās. Angļi ticamākais būs tadā pat sastāvā. Visādi var būt ... .

     [+] [-]

, 2022-08-29 09:26, pirms 2 gadiem
Puspirdeli, neredzu šeit nevienu, kas apgalvotu, ka zaudēsim. Varbūt pats savā prātā jūties nedroši par to, tāpēc projicē uz āru.

Runa ir par Banki izteikumiem. Viņš "ticot, ka sasniegs mērķi". Es fiksi ieskicēju, ka ir jābūt muļķim, lai nesaprastu, ka mūsu izredzes ir lieliskas un nav nekam jātic vai jācer. Vēl viena uzvara un varam jau meklēt biļetes.

  +3 [+] [-]

, 2022-08-29 09:40, pirms 2 gadiem
doks1959 rakstīja: Kā būtu vakar, ja nebūtu KP? Tāļāk vair' nebūs KP, Dāvis un jautājums vai pārējie visi arī tiks atbrīvoti no saviem klubiem. Tas gan attiecas arī uz pārējiem konkurentiem, bet katrā ziņā iespējas izlīdzinās. Angļi ticamākais būs tadā pat sastāvā. Visādi var būt ... .
Stipri šaubos, ka citā spēlē angļiem tā kritīs trīnīši. Te otrajā puslaikā viņi pateicoties tiem spēja turēt līdzi un saglabāt intrigu, it īpaši otrajā puslaikā.

  +2 [+] [-]

, 2022-08-29 09:42, pirms 2 gadiem
MachimoI rakstīja: Aritmētika ir ļoti vienkārša.

Ja mēs mājās uzvaram Lielbritāniju, atliek:
a) nezaudēt turkiem vairāk kā ar 25 punktiem
b) Beļģijai zaudēt vismaz vienu no 3 spēlēm pret Grieķiju un Turciju.

Attiecīgi ir vismaz 80% iespēja kvalificèties *pat tad, ja pajājam visas spēles pret grieķiem un turkiem*.
Beļģi mierīgi var pakāst arī britiem izbraukumā...

     [+] [-]

, 2022-08-29 09:47, pirms 2 gadiem
Kāds var izskaidrot, kā J grupā sanāk, ka Somija ar 7-1 ir kvalificējusies, bet Vācija ar to paši 7-1 vēl ne? Tik detalizēti neesmu pētījis to grupu, lai to tā varētu uzreiz sagremot. Vispar interesanti - somi kā pirmie no Eiropas kvalificējušies pasaules kausam.

  -1 [+] [-]

, 2022-08-29 09:56, pirms 2 gadiem
Ar vėl vienu uzvaru pār britiem vajadzētu pietikt.

  -1 [+] [-]

, 2022-08-29 10:08, pirms 2 gadiem
Kāds var paskaidrot, kā basketbolā tiek dalīti punkti?

  +1 [+] [-]

, 2022-08-29 10:19, pirms 2 gadiem
Ja Gunti.. par soda metienu dod vienu punktu, tad ir divpunktu metienus,un aiz ieliektas līnijas ir trīs punktu metiens

  +1 [+] [-]

, 2022-08-29 10:28, pirms 2 gadiem
Jēga kaut ko skaitīt?Mums vienmēr tā skaitīšanā ļoti labi beidzas visās nozarēs.

  +1 [+] [-]

, 2022-08-29 10:31, pirms 2 gadiem
guntis86 rakstīja: Kāds var paskaidrot, kā basketbolā tiek dalīti punkti?
uzvara: 2p; zaudējums: 1p

  +1 [+] [-]

, 2022-08-29 10:44, pirms 2 gadiem
Mana prognoze - 2 uzvaras atlikusajas 4 speles!

     [+] [-]

, 2022-08-29 10:51, pirms 2 gadiem
perikls rakstīja: Stipri šaubos, ka citā spēlē angļiem tā kritīs trīnīši. Te otrajā puslaikā viņi pateicoties tiem spēja turēt līdzi un saglabāt intrigu, it īpaši otrajā puslaikā.
UK - 3p. 40% - nekas jau pārdabisks. Mums jau ar 3p. kā pret TUR, neatceros, kad būtu biruši. Mums ap/zem 30% drīzāk jau norma. Spēka spēle mums dominē. Vajadzētu pieaugt Rodiona lomai, jo, kā redzam, viņš var būt monstrs, tikai drusku vēl pietrūkst pārliecība. Vispār, arī bez KP ceru vēl uz 3 vionnēm (vienu atdodu GRE viņu laukumā).

  +2 [+] [-]

, 2022-08-29 10:54, pirms 2 gadiem
Sanāk, ja vinnē 1 spēli pret GRE un atlikušo UK vai TUR, tad ir 1.v. grupā.

  +1 [+] [-]

, 2022-08-29 11:32, pirms 2 gadiem
perikls rakstīja: Kāds var izskaidrot, kā J grupā sanāk, ka Somija ar 7-1 ir kvalificējusies, bet Vācija ar to paši 7-1 vēl ne? Tik detalizēti neesmu pētījis to grupu, lai to tā varētu uzreiz sagremot. Vispar interesanti - somi kā pirmie no Eiropas kvalificējušies pasaules kausam.
logisks izskaidrojums varētu būt tas ka somiem ir labāka savstarpējo spēļu attiecība ar komandām kas teorētiski vēl var kvalificēties piem zviedriem, bet vācieši vēl nav nospēlējuši spēli
nekas neparasts tas nav

  +3 [+] [-]

, 2022-08-29 11:34, pirms 2 gadiem
vienīgais lielais zaudējums sastāvā ir KP Dāvis ir mazāk svarīgs zaudējums , BET novembrī pārējie izņemot Šmitu (eirolīga) būs pieejami ! Pluss vēl klāt varbūt nāks Pasečņiks . Sastāvs vienalga ir labs 2 uzvaras vajadzētu izcīnīt noteikti .

  +1 [+] [-]

, 2022-08-29 11:50, pirms 2 gadiem
perikls rakstīja: Kāds var izskaidrot, kā J grupā sanāk, ka Somija ar 7-1 ir kvalificējusies, bet Vācija ar to paši 7-1 vēl ne? Tik detalizēti neesmu pētījis to grupu, lai to tā varētu uzreiz sagremot. Vispar interesanti - somi kā pirmie no Eiropas kvalificējušies pasaules kausam.
Viss vienkārši - bez somiem un vāciešiem kvalificēties teorētiski vēl var Slovēnija un Zviedrija, ar kuriem somi spēlēja jau 1. kārtā un viņiem ir pozitīva bilance pret abiem. Savukārt Vācija ar šiem spēlē tikai 2. kārtā un teorētiski abi vēl Vāciju var apsteigt.

     [+] [-]

, 2022-08-29 13:28, pirms 2 gadiem
perikls rakstīja: Kāds var izskaidrot, kā J grupā sanāk, ka Somija ar 7-1 ir kvalificējusies, bet Vācija ar to paši 7-1 vēl ne? Tik detalizēti neesmu pētījis to grupu, lai to tā varētu uzreiz sagremot. Vispar interesanti - somi kā pirmie no Eiropas kvalificējušies pasaules kausam.
Elentāri paskaties, kas ar ko ir spēlējis. to var izdarīt fiba.com vietnē. Kaut mazliet prātu tak var pieslēgt???

  -2 [+] [-]

, 2022-08-29 14:07, pirms 2 gadiem
Rutkutēvs rakstīja: Elentāri paskaties, kas ar ko ir spēlējis. to var izdarīt fiba.com vietnē. Kaut mazliet prātu tak var pieslēgt???
Zinu jau zinu. Tikai pajautāju, nebija laika pētīt. Parasti detalizēti pētu tikai tās grupas, kurās iesaistītas Latvijas komandas.

     [+] [-]

, 2022-08-29 16:32, pirms 2 gadiem
Nākamais sabraukums. Latvija uzvar britus , zaudē Grieķijai.
Beļģija zaudē abas spēles (turkiem un grieķiem)
Serbija uzvar turkus.
Mums 6-2, turkiem un beļģiem 3-5 un esam PK.
Ja nobeigumā mums ar vairākām komandām vienāds uzvaru skaits, tad lai viena no tām komandām būtu beļģi.

     [+] [-]

, 2022-08-30 07:30, pirms 2 gadiem
Pakāst no šīs situācijas tikšanu finālturnīrā ir gandrīz neiespējami un tikai bailīgie latvieši var tricināties neziņā , ka tik kaut kas nenotiek!

     [+] [-]

, 2022-08-30 07:41, pirms 2 gadiem
Muhameds99 rakstīja: Pakāst no šīs situācijas tikšanu finālturnīrā ir gandrīz neiespējami un tikai bailīgie latvieši var tricināties neziņā , ka tik kaut kas nenotiek!
Sports ir sports. Tas nav teātris. Sportā viss kas var notikt. Ar domu ka mēs noteikti jau esam PK, viegli var netikt. Nedrīkst zaudēt koncentrāciju.

     [+] [-]

, 2022-08-30 08:51, pirms 2 gadiem
Ar divām uzvarām pilnīgi jāpietiek lai tiktu pasaules kausu