Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Huberli/Betšartai uzvara grupā, otrais panākums arī austrālietēm

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Huberli/Betšartai uzvara grupā, otrais panākums arī austrālietēm
Tanja Huberli un Nina Betšarta. Foto: Reuters/Scanpix

Tokijas olimpisko spēļu pludmales volejbola turnīrā sievietēm sāk izkristalizēties tie dueti, kas iekļūst astotdaļfinālā. Uzvaru F grupā šodien garantēja šveicietes Tanja Huberli un Nina Betšarta, bet E grupā pie otrās uzvaras tika Austrālijas un Krievijas dueti.

Tokijas olimpisko spēļu pludmales volejbola turnīra turpinājumā šveicietes Tanja Huberli un Nina Betšarta no rīta cīnījās par pirmo vietu F grupā pret mājiniecēm Miki Iši un Megumi Murakami. Tā kā turnīrā nevar piedalīties čehietes Hermanova un Slukova, tad šveicietēm jau bija divas uzvaras, bet japānietēm viena garantēta uzvara un vieta vismaz "Lucky loser" kārtā.

Japānietes tomēr bija gatavas paveikt kaut ko vairāk, ko parādīja spēles pirmais sets. Iši pēc atspēlētas bumbas aizsardzībā izvirzīja japānietes vadībā ar 4:2, bet Huberli izdevās atjaunot līdzsvaru uz tablo (5:5). Līdz tehniskajam pārtraukumam dueti cīnījās līdzīgi, bet tad Murakami izpildīja četras neatvairāmas serves pēc kārtas (14:10). Japānietes stabili aizvadīja setu līdz galam, gūstot panākumu ar 21:14.

Otrā seta pirmajā pusē biežāk minimālā vadībā turējās Šveices duets, bet pie vairāk nekā divu punktu pārsvara tika vien pirms tehniskā pārtraukuma, kad ar labu darbību aizsardzībā izcēlās Betšarta (12:9). Seta otrajā pusē japānietes visu laiku bija iedzinējās, bet spēja atspēlēt divas no trim setbumbām. Ar trešo piegājienu Huberli tomēr lika punktu setam - 21:19.

Trešā seta sākumā Iši ar eisu izvirzīja vadībā Japānas duetu, bet pēc tam japānietēm izdevās noturēt minimālo pārsvaru ar labu spēli pie pretinieču serves. Pavērsienu jau seta otrajā pusē paveica Huberli, kura izpildīja neatvairāmu servi (10:9). Īsi pēc tam Huberli un Betšarta katra atspēlēja bumbu aizsardzībā, dodot vajadzīgo trīs punktu pārsvaru. Miki izpildīja vēl vienu eisu, bet tas arī bija viss. Pirmās mačbumbas izspēlē Huberli vēlreiz atspēlēja bumbu aizsardzībā, gūstot arī uzvaru nesošo punktu, kas šoreiz atnesa arī pirmo vietu grupā - 2-1 (14:21, 21:19, 15:12).

Tikmēr E grupas spēlē pie otrās uzvaras centās tikt Austrālijas pludmales volejbolistes Mariafe Artačo del Solara un Talikva Klensija. Uzvara pār itālietēm Martu Menegati un Viktoriju Orsi Totu ļautu garantēt vietu astotdaļfinālā. Austrālijas duets ātri ieguva divu punktu pārsvaru bet Menegati deficītu atspēlēja, kā arī izvirzīja vadībā itālietes (4:3). Līdzīga duetu cīņa ar vairākām vadības maiņām ritēja līdz brīdim, kad Menegati ar sekmīgām servēm un darbībām aizsardzībā panāca 12:8.

Pēc tehniskā pārtraukuma Austrālijas duets likvidēja deficītu, kopā veicot septiņu punktu izrāvienu. Itālietes nenolaida rokas un vēl saasināja cīņu par uzvaru pirmajā setā, kad Menegati ar eisu panāca izlīdzinājumu (18:18). Par galveno varoni seta beigās tomēr kļuva Klensija, kura pēc garākas izspēles bloķēja Menegati uzbrukuma sitienu - 22:20.

Otrā seta sākums labāks padevās Itālijas duetam, kas izvirzījās vadībā ar 6:3, noturot vadību līdz tehniskajam pārtraukumam, kad Orsi Tota kļūdījās uzbrukumā, bet Klensija guva punktu pēc komandas biedrenes atspēlētās bumbas aizsardzībā. Austrālietes atkal veica izrāvienu, izvirzoties vadībā ar 14:10. Šoreiz gan seta beigās Austrālijas pārim bija četras mačbumbas, bet pirmās trīs palika neizmantotas. Tālu nebija, lai netiktu realizēta arī ceturtā, bet Orsi Tota kļūdījās pie tīkla, Austrālijas duetam svinot uzvaru un vietu izslēgšanas spēlēs - 2-0 (22:20, 21:19).

Tokijas olimpiskās spēles, pludmales volejbols sievietēm, 28. jūlijs

GrupaSpēleRezultāts
FIši/Murakami (Japāna) - Huberli/Betšarta (Šveice)1-2 (21:14; 19:21; 12:15)
DAna Patrisija/Rebeka (Brazīlija)- Graudiņa/Kravčenoka (Latvija)1-2 (15:21; 21:12; 12:15)
FLudviga/Kozuha (Vācija) - Hermanova/Slukova (Čehija)2-0 (21:0; 21;0)
EMakroguzova/Holomina (ROC) - Lidji/Leila (Kuba)2-0 (21:16; 21:11)
EArtačo Del Solara/Klensija (Austrālija) - Menegati/Orsi Tota (Itāija)2-0 (22:20; 21:19)

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

Skaties visus olimpisko spēļu notikumus tiešraidēs, abonējot discovery+ pie Go3!