Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3014, Did:0, useCase: 3

Pusfināla zaudējumā pret Kanādu portāla lasītājiem izkristalizējas trīs favorīti

Emils Ozerinskis

Pusfināla zaudējumā pret Kanādu portāla lasītājiem izkristalizējas trīs favorīti
Uvis Balinskis. Foto: IIHF

Portāla Sportacentrs.com lasītāji vakardien pēc vēsturiskās Latvijas hokeja izlases spēles pasaules čempionāta pusfinālā pret Kanādu nodeva savu vērtējumu par mūsu valstsvienības spēlētāju iespēto Tamperes arēnā. Zaudējumā ar 2:4 augstākās atzīmes tika atvēlētas Latvijas vārtsargam un abiem vārtu autoriem.

Portāla lietotājiem izteikts favorīts šajā čempionātā bijis cietokšņa sargs Artūrs Šilovs. Latvijas hokeja aizsardzības ministra pienākumu pildītājs Šilovs pret NHL spēlētājiem bruņoto Kanādu atvairīja 32 no 35 pretinieku metieniem. Otrā ripa Šilova vārtos iespurdza vai nu ar ļoti lielu veiksmes palīdzību vai arī ar neticami augstu kanādiešu hokejista individuālo meistarību, atrodot vismazāko spraudziņu starp Šilova ķiveri un vārtu augšējo stūri. Portāla lasītāji vārtsargu pusfināla cīņā novērtēja ar 9,0 ballēm.

Otrajā trešdaļā pēc Latvijas pirmajiem ielaistajiem vārtiem strauju prettriecienu deva Rūdolfs Balcers, kurš savu labāko sniegumu demonstrējis tieši turnīra izskaņā. Balcers veica lielisku reidu un raidīja ripu vārtos pāri pretinieku vārtsarga kājsargam, dodot rezultātu, kas tobrīd veda "Trīs zvaigznes" uz pasaules čempionāta finālu. Uzbrucējam tika deviņu ballu vērtējums.

Otrajā play-off kārtas spēlē pēc kārtas ar ripas raidījumu pasaules hokeja lielvalsts vārtos izcēlās gados jaunais uzbrucējs Dans Ločmelis. Centra pozīcijas spēlētāja zvaigznīte sākusi uzmirdzēt pie Latvijas hokeja debesīm, dodot cerības par lielu palīgu izlasei Latvijas hokeja nākotnē. Ločmelis portāla lietotāju skatījumā bija pelnījis atzīmi 8,9.

Pirmo trijnieku no sekojošā peletona šķīra samērā liela sprauga. Pie atzīmes 8,2 tika trīs valstvienības aizsargi Kārlis Čukste, Uvis Balinskis un Kristaps Zīle, kā arī pirmās maiņas centrs Rodrigo Ābols. Par balles desmitdaļu mazāk tika Kristiānam Rubīnam.

Latvijas hokejistu atzīmes pusfinālā pret Kanādu

HokejistsVērt.HokejistsVērt.
Artūrs Šilovs9.0Mārtiņš Dzierkals7.6
Rūdolfs Balcers9.0Jānis Jaks7.6
Dans Ločmelis8.9Rihards Bukarts7.4
Kārlis Čukste8.2Oskars Cibuļskis7.3
Uvis Balinskis8.2Rolands Ķēniņš7.2
Rodrigo Ābols8.2Ralfs Freibergs7.1
Kristaps Zīle8.2Renārs Krastenbergs7.1
Kristiāns Rubīns8.1Deniss Smirnovs7.1
Miks Indrašis8.0Toms Andersons7.0
Kaspars Daugaviņš7.9Roberts Bukarts6.9
Oskars Batņa7.7
pret Kanādupret Slovākijupret Čehijupret Norvēģijupret Slovēniju
pret Kazahstānupret Šveicipret Zviedrijupret Kanādu

Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
MAXIMA prognožu spēle
WILLIAM HILL eksperti un prognozes
TIKKURILA kolorītākais Latvijas hokejists
Baudi PČ hokejā lielākajā sporta bārā Latvijā O'LEARYS