Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Florbolistiem nopietnākā spēle grupu turnīrā, tiešraide TV4

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Florbolistiem nopietnākā spēle grupu turnīrā, tiešraide TV4
Rolands Kovaļevskis (centrā)
Foto: IFF

Valmieras Olimpiskajā centrā šodien turpināsies pasaules čempionāts florbolā vīriešu valstsvienībām. Pulksten 19:30, iespējams, izšķirošo cīņu par uzvaru savā apakšgrupā aizvadīs Latvijas valstsvienība, sacenšoties ar Dāniju.

Latvijas izlase turnīra ievadā ar rezultātu 22:0 sagrāva Ukrainas valstsvienību, kamēr dāņi ar 8:2 apspēlēja Islandi, lai gan pēc pirmā perioda atradās iedzinējos ar 1:2. Skaidrs, ka tieši Latvijas un Dānijas izlases uzskatāmas par spēcīgākajām B apakšgrupā, tādēļ savā spēlē vajadzētu noskaidrot pašlaik labāko komandu, kas uzreiz nopelnīs ceļazīmi uz 2022. gada pasaules čempionāta finālturnīru Šveicē.

Pēc iepriekšējā pasaules čempionāta Latvijas izlase pasaules rangā pakāpās par trim pozīcijām augstāk, pašlaik atrodoties piektajā vietā. Tikmēr dāņiem iepriekšējais čempionāts nebija tik sekmīgs, kā rezultātā komanda zaudēja trīs pozīcijas, nokrītot līdz desmitajai vietai rangā.

Neskatoties uz to, ka rangā pašlaik augstāk atrodas tieši latvieši, pēdējie dueļi ar dāņiem nav bijušie tie sekmīgākie – iepriekš pieminētajā pasaules čempionātā Latvijas valstsvienība mača izskaņā nespēja nosargāt 5:3 uzvaru, spēlei noslēdzoties ar neizšķirtu 5:5 rezultātu. Vēl rūgtāks gan bija 2016. gada duelis, kad pasaules čempionāts norisinājās Rīgā. Toreiz kvalifikācijas spēlē par iekļūšanu ceturtdaļfinālā latvieši spēles vidū bija vadībā ar 5:2, taču arī toreiz dāņi prata atspēlēties, vēlāk triumfējot pēcspēles metienu sērijā, liekot latviešiem sasniegt visu laiku sliktāko vietu pasaules čempionātos. Arī kopējā bilancē nemaz diži latvieši nevar lepoties, jo uzvarēt dāņus izdevies piecas reizes, četros mačos ir nācies zaudēt un vēl divi dueļi noslēgušies neizšķirti.

Dāņi uz Valmieru atveduši atjauninātu sastāvu. Izlases pieteikumā nav vārtsargs Maiks Trolle Vēde, kurš vēsturiski sagādājis milzu grūtības mūsu florbolistiem. Tāpat vienības rindās nav neviens no florbolistiem, kuri bija iekļauti nomināli pirmajā piecniekā iepriekšējā izlašu savstarpējā spēlē pirms nepilna pusgada. Paredzams, ka lielākās problēmas mūsu valstsvienībai varētu sagādāt Lukas Eldholms, kurš pašlaik ir Zviedrijas Superlīgas kluba "Linkoping IBK" florbolists. Pirmajā šī turnīra spēlē pret islandiešiem lielisku sniegumu nodemonstrēja Matiass Glass, kurš atzīmējās ar četriem vārtu guvumiem un trim piespēlēm, pašlaik esot Valmieras kvalifikācijas turnīra rezultatīvākais florbolists. Šis 21 gadu vecais florbolists piedalījās 2016. un 2018. gada pasaules čempionātos, bet pērn Helsinkos nebija komandas pieteikumā.

Tikmēr Latvijas izlasē vakar rezultatīvākais bija Morics Krūmiņš, kuram divi vārtu guvumi un četras rezultatīvas piespēles. Savukārt Rolands Kovaļevskis tika pie četriem vārtu guvumiem. Spēles pēdējā minūtē ar vārtu guvumu izceļoties Armandam Savinam, tika panākts, ka visi laukuma spēlētāji tika pie vismaz viena rezultativitātes punkta.

Spēles sākums Valmieras Olimpiskajā centrā šovakar pulksten 19:30 un spēli būs iespējams vērot TV4 kanālā.

Latvijas vīriešu izlases spēļu kalendārs kvalifikācijas turnīrā

DatumsLaiksPretinieksRezultāts
25.maijs19:30Ukraina22:0 (6:0; 10:0; 6:0)
26.maijs19:30Dānija
27.maijs19:30Islande
28.maijs??:??spēle par vietu

B grupas turnīra tabula

VietaValstsSpēlesUzvarasNeizšķirtiZaudējumiVārtiPunkti
1.Latvija110022:02
2.Dānija11008:22
3.Islande10012:80
4.Ukraina10010:220