Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2980, Did:0, useCase: 3

"Daugavpils" otrajā pagarinājumā nolauž "Rūjienu" un soļo tālāk Reģionālajā līgā

Emils Ozerinskis

"Daugavpils" otrajā pagarinājumā nolauž "Rūjienu" un soļo tālāk Reģionālajā līgā
"Daugavpils" komandas līderis Lauris Pļavenieks (#3). Foto: Margarita Vigule

"Aizdevums.lv" Reģionālās līgas turnīrā pirmdienas vakarā kļuva zināmas divas ceturtdaļfināla dalībnieces. "Madonas" pārspēks pār jaunajiem kandavniekiem pārsteigumu neraisīja, bet "Daugavpils sporta skolai" atbildes spēlē bija nepieciešami divi pagarinājumi, lai pārvarētu "Rūjienas" barjeru.

Pirmdienas vakarā "Daugavpils" basketbolisti devās izbraukumā uz Latvijas tālāko ziemeļu pilsētu Rūjienu. Astotdaļfināla sērijas pirmajā spēlē Laura Pļavenieka 34 gūtie punkti gādāja par daugavpiliešu uzvaru pār "Rūjienu" ar rezultātu 84:71.

Otrajā duelī tik droši pie uzvaras Latgales lielākās pilsētas komandai tikt nesanāca. Tieši pretēji labu brīdi pirmajā puslaikā noteicēji pār notikumiem laukumā bija Jāņa Aģa vadītie rūjienieši, kuri pēc pirmā puslaika bija priekšā ar 38:30. Otrajā puslaikā spēle jau nosvērās par labu daugavpiliešiem, Laurim Pļaveniekam trīs ar pusi minūtes līdz pamatlaika beigām panākot savējiem +8. "Rūjienas" atspēlēšanos iesāka Agnis Brauns, bet pamatlaika pēdējo precīzo metienu izdarīja Mārcis Brīnums, izraujot līdzsvaru uz tablo - 74:74, kas atstāja uzvarētāja noskaidrošanu pagarinājumam.

Lai gan viesi pirmā pagarinājuma vidū bija panākuši piecu punktu pārsvaru, Artis Ozols visu starpību nodzēsa, pie 81:81 aizsūtot cīņu otrajās piecās pieliktajās minūtēs. Gunta Endzela vadītās vienības rindās otro pagarinājumu ar tālmetieniem ievadīja Ritvars Nikolajevs un Romans Jakuševičs, tādējādi veicot izšķirošo izrāvienu par labu "Daugavpils sporta skolai". Ar beigu rezultātu 91:87 daugavpilieši tika pie uzvaras, kas ļauj sākt gatavoties ceturtdaļfināla sērijai pret "East-Ball" un "Jēkabpils/Sedumi" pāra uzvarētājiem.

Divu pagarinājumu spēlē rezultatīvākais bija Lauris Pļavenieks, kurš daugavpiliešu labā sakrāja 26 punktus un veica septiņas rezultatīvas piespēles. Māris Pļavenieks pievienoja 17 punktus, kamēr Gintars Lazda zem groziem sakrāja 16 punktus un izcīnīja 15 atlēkušās bumbas. "Rūjienas" labā 23 punktus guva Artis Ozols, kamēr Jānis Pāže un Mārcis Brīnums attiecīgi guva 16 un 14 punktus, otrajam paliekot vienas izcīnītas bumbas atstatumā no "double-double" rādītājiem.

"Madonas" līderis Mikus Sokolovs uzbrukumā. Foto: Tallis Woomert

Tāpat šovakar bez lieliem sarežģījumiem ceturtdaļfinālā iesoļoja šīs sezonas gaitā nepārspētā "Madona", kas no Kandavas mājās brauca ar sērijas otro uzvaru - 92:60. Madoniešiem 18 punktus guva Miks Kalniņš, bet pa 16 sakrāja Mikus Sokolovs un Egons Baumanis, pirmajam veicot septiņas rezultatīvas piespēles, bet otrajam sakrājot desmit atlēkušās bumbas. Jauno kandavnieku rindās ar sezonu ar 18 punktiem un deviņām pieļautām kļūdām noslēdza Ralfs Bergs. Savukārt ar 12 puntkiem sekoja Riks Petkevičs.

"Madonai" savi konkurenti ceturtdaļfinālā vēl jāgaida, jo kā vienīgā garantētā trīs spēļu sērija šobrīd izvērtusies cīņa starp "Cēsīm" un "Nīcu". Dienvidkurzemes basketbolisti piektdienas vakarā izlīdzināja sērijas rezultātu, pateicoties Arta Ates sirēnlauzim - 77:75. Ate kopumā guva 22 punktus, bet pieredzējušais Vairis Pusaudzis pievienoja 18 ačus, liekot sērijai atgriezties Cēsīs, kur komandas izšķirošo cīņu aizvadīs piektdienas vakarā.

Šovakar divas ceturtdaļfinālu sasniegušās komandas pievienojās "Jaunpils" basketbolistiem, kuri piektdien kā pirmie sasniedza Reģionālās līgas izslēgšanas spēļu otro kārtu. Jaunpilieši ar rezultātu 84:81 atbildes spēlē uzvarēja Rēzeknes 1. ģimnāzijas laukumā, tiekot pie otrā panākuma pār "Augšdaugavas novadu". 22 punktus uzvarētājiem sakrāja Uvis Strogonovs. Arī sērijas pirmais mačs nebija nekāds garlaicīgas, "Jaunpils" vienībai savās mājās uzvarot ar minimālu pārsvaru - 86:85. Tajā mačā ar attiecīgi 19 un 15 punktiem izcēlās Arnis Jēkabsons un Mareks Doroškevics. "Augšdaugavas novada" rindās sparīgu pretestību deva Rodrigo Jugans, pirmajā cīņā sakrājot 29+10, bet otrajā mačā atzīmējoties ar 28+14.

"Jaunpils" vienības pretinieki ceturtdaļfinālā būs "Mārupes sporta centra" un "Buki/Juniors" pāra uzvarētāji.

Reģionālās līgas astotdaļfināla pāri

Play-off pāri1. sp.2. sp.3. sp.Sērijā
Madona - Kandavas BJSS82:5292:602-0
Mārupe - Buki/Juniors79:5528.02.01.03.*1-0
LBTU - Ādaži/Carnikava76:6928.02.01.03.*1-0
East-Ball - Jēkabpils/Sedumi88:6727.02.29.02.*1-0
Daugavpils - Rūjiena84:7191:872-0
Roja - Aizkraukles nov.103:7401.03.03.03.*1-0
Jaunpils - Augšdaugavas nov.86:8584:812-0
Cēsis/CSS - Nīca/BLi87:7375:7701.03.1-1

Lasi vēl...

# Krastiņš: "Andra "Ripoja akmens" mums diezgan bieži ripo ģērbtuvē"
# Sokolovs: "Audzēkņi skatās uz treneri laukumā, arī viņi grib tās emocijas"
# Divas basketbola komandas Cēsīs? Kādēļ? Skaidrojumu dod Reinis Rudzītis