Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Liepājas" direktors: "Gribam šovasar argumentēti pateikt, ka iesim pēc medaļām"

Rolands Eliņš

"Liepājas" direktors: "Gribam šovasar argumentēti pateikt, ka iesim pēc medaļām"
Kristaps Miglinieks un Normunds Atvars. Foto: Ģirts Ģertsons/BK Liepāja

BK "Liepāja" aizvadītajā sezonā iekļuva LBL pusfinālā, izcīnot uzvaru iespaidīgā un aizraujošā ceturtdaļfināla sērijā, taču apvienotās līgas sezonu aizvadīja pārāk viļņveidīgi, atzina kluba direktors Normunds Atvars, kurš pēcsezonas lielajā sarunā ar portālu Sportacentrs.com atskatījās uz šogad paveikto un ieskicēja nākamās sezonas mērķus.

"Jā, mēs zaudējām sezonas pēdējā spēlē. Patiesībā - zaudējām pat pēdējās sešās sezonas spēlēs," par 0-3 bronzas sērijā pret "Ventspili" un 0-3 pusfinālā pret "VEF Rīga" sacīja Normunds Atvars. "Taču mūsu sezonu definēja cita sērija - LBL ceturtdaļfināls pret "Ogri", kurā droši vien neviens negaidīja mūsu panākumu. Tā tad arī ir galvenā lieta, ko esam paņēmuši no aizvadītā gada, un tas ir noskaņojums, ko uzturam pēc sezonas beigām."

"Liepāja" apvienotās līgas sezonas pabeidza ar bilanci 11-19 un ieņēma 11. vietu 16 komandu konkurencē, paliekot četru uzvaru tiesu aiz astotās vietas jeb "play-off" zonas. Taču Latvijas Basketbola līgas ceturtdaļfinālā ar 3-2 saspringtā sērijā tika pārspēta "Ogre", otro gadu pēc kārtas spēlējot LBL pusfinālā.

Galvenais treneris un līderi - drīzāk, ka paliks

BK "Liepāja" direktors norādīja, ka šobrīd noris darbs pie nākamās sezonas sastāva veidošanas, tādēļ pagaidām viņš daudz par konkrētiem spēlētājiem neizteiksies. "Spēkā esoši līgumi ar komandu ir vairākiem spēlētājiem, taču, ja spēlētājs nāk pie mums un saka, ka ir piedāvājums citur, tad viss var mainīties," skaidroja Atvars. "Taču noslēpumā to neturam - kolīdz ir pilnīga skaidrība, tā ziņojam sociālajos tīklos. Jautājums konkrēti par Kristapu Ķilpu? Šobrīd es teiktu, ka drīzāk būs tā, ka viņš paliks ar mums."

Līgums ar komandu uz nākamo sezonu ir arī galvenajam trenerim Artūram Visockim-Rubenim, tiesa, ar trenera opciju. "Liepājas" direktors gan rēķinās un cer, ka Visockis-Rubenis to izmantos un turpinās darbu klubā: "Visu laiku esam kontaktā, domāju, ka viņš turpinās un iesim uz priekšu kopā. Artūrs pats saka, ka "Liepājā" viņš nav tikai treneris, bet gan viens no zobratiem lielākā mehānismā. Līdzīgi kā citi biedrības "Liepājas basketbols" treneri, arī viņš piedalās kopējā darbā, iesaistīts arī darbā ar bērniem un jauniešiem, visi treneri strādā arī sporta skolā ar kādu grupu, visi dalās ar metodiku un padomiem. Bez pārspīlējuma teikšu, ka tas ir viens no lielākajiem basketbola mehānismiem Latvijā, kas darbojas augstā līmenī."

Iepriekšējā vasarā "Liepāju" papildināja Kristaps Ķilps un Klāvs Dubults, divi spēlētāji spēka gados (attiecīgi 23 un 27 gadi), kuri atgriezās Latvijā no spēlēšanas ārzemju klubos Vācijā un Polijā, un abi bija komandas līderi visas sezonas garumā. Kas spēlētāju tirgū noskatīts šovasar?

"Redz, jūnija sākumā skaidrība par sastāvu ir Eirolīgas klubiem," pasmējās Atvars. "Viņi paraksta līgumus ar tiem, kurus vēlas. Mēs izsakām piedāvājumu tiem, kurus vēlamies mēs, un saņemam atbildi "tā, izskatās neslikti, es tad mēnesi vai divus padomāšu, vai kaut kas labāks neatnāk"."

Starpsezonas mērķi un ambīcijas

"Liepājas" direktors gan pauda optimismu, ka nākamās sezonas finansiālā rocība varētu būt plašāka: "Tādu konkrētu budžeta skaitli es nevarēšu nosaukt, jo mūsu biedrībā ir vairākas struktūras, kas savstarpēji mijiedarbojas, un tāpēc arī nodalīt konkrēti vīriešu komandas budžetu ir pagrūti." Portālu Sportacentrs.com sasniegušas runas, ka kluba budžetā savu artavu varētu ielikt arī NBA zvaigzne Kristaps Porziņģis. "No atbildes uz šo jautājumu pagaidām atturēšos," sacīja Atvars. "Sadarbība ar Porziņģi mums jau bija iepriekšējā sezonā, tika izspēlēts ceļojums uz NBA spēli. Vasarā runāsim par turpmākas sadarbības modeli."

"Taču kopumā par šo starpsezonu teikšu šādi: gribam spert soli uz priekšu. Parasti mēs varam nospraust mērķi cīnīties katrā mačā par uzvaru un varbūt kaut kur iekļūt. "Play-off" mums laikam nekad nav bijis tāds pašsaprotams mērķis. Taču pēc šovasar paveiktā darba vēlamies argumentēti pateikt, ka tēmēsim uz medaļām. Kādām? Tas jau ir nākamais jautājums," sacīja Atvars. "Protams, mūsu mērķi atkarīgi arī no konkurentiem. "Valmiera" nākamsezon būs pavisam citāda, jāskatās, kurā virzienā dosies Ogre un Ventspils, kā attīstīsies LU un kāda starpsezona sanāks "Zeļliem". Nezinot konkurentu varēšanu, arī savus mērķus definēt nevaram, tik jaudīgi mēs droši vien nekad nebūsim."

Viens konkrēts biedrības mērķis ir turpināt pilnveidot Liepājas basketbola akadēmiju: "Tā principā darbojās arī iepriekš, bet tagad šis process būs formalizēts un sakārts, sadalītas atbildības sfēras, proti, viss ielikts kārtīgākos rāmjos, lai ceļš no akadēmijas līdz lielajai komandai būtu pārskatāmāks, lai jaunietim-liepājniekam, kurš vaicā, kāpēc viņam palikt Liepājā, mēs varam dot konkrētas atbildes un argumentus."

Aizvadītās sezonas vērtējums - viļņveidīgi, ar priekiem un arī mielēm

"Jā, ir divējādas sajūtas," sacīja Normunds Atvars. "Mums pārsvarā bija sērijas ar uzvarām un tad neveiksmēm. Tādi viļņi sniegumā gan ir normāli - mēs jau esam pie jūras (smejas). Daži zaudējumu bloki sanāca pārāk ilgi, zaudējām vairāk nekā vajadzēja. Apvienotās līgas sezonas otrajā pusē neveiksmīgi spēlējām izbraukumā - ja mājās dažreiz arī vinnējām kādu, ko varbūt tobrīd loģiski nevajadzēja, tad viesos pret vājākām komandām bija kritumi."

"Mieles ir, to es atzīstu. Lielāko daļu sezonas bijām tuvumā apvienotās līgas "play-off" zonai, bet vājuma mirkļi un apstākļi noveda pie tā, ka pavasarī mums jau vajadzēja brīnumu, lai tiktu "play-off", bet tā vietā bija jauni zaudējumi," atzina kluba direktors. "Bija gan objektīvi iemesli - traumas dēļ izkrita Krūmiņš, ļoti nepaveicās Robertam Freimanim. Viņš traumas dēļ nespēlēja divus mēnešus, smagi strādāja, lai būtu atpakaļ ierindā konkrētajā dienā, taču notika pats sliktākais scenārijs - burtiski pirmajā treniņā viņš guva jaunu traumu. Par spīti tam, mēs sastāvu nemainījām, papildinājumus nemeklējām, bet nu, tagad atskatoties, varbūt vajadzēja."

"Liepājas" sezonas zenīts bija spēlēs pret "Ogri", ko izdevās pieveikt gan Užavas kausa ceturtdaļfinālā janvārī, gan LBL ceturtdaļfinālā jau pavasarī. "Janvārī mums diemžēl neizdevās turpināt iesākto - bija spēles pret spēcīgiem pretiniekiem, bija līdzīgi mači, kuros mums beigās neizdevās tikt pie panākuma. Bija spēles pret "Rapla" un "Parnu", kur atstājām daudz emociju, taču neuzvarējām, un tas iespaidoja komandas noskaņojumu," sacīja Atvars.

"Taču pēc tam LBL ceturtdaļfināla sērija pret "Ogri" - ne druskas nepārspīlēju, sakot, ka viena no saistošākajām, kas vien Latvijas basketbolā bijusi, kamēr sērijas piektā spēle droši pelnījusi atsevišķu nodaļu," uzsvēra "Liepājas" direktors. "NBA rekords ir 43 vadības maiņas vienas spēles laikā. Liepājas un Ogres spēlē bija 45 vadības maiņas! Pieliekam vienādojumā klāt vēl to, ka tā ir "play-off" sērijas izšķirošā spēle, būt vai nebūt mačs abām komandām. Viss sezonas darbs bija tā vērts, lai tikai varētu izdzīvot šādu notikumu un pieredzēt to klātienē. Vistrakākā spēle, ko vien varēja iztēloties - tādas basketbola emocijas ir miljona vērtībā katram, kas to pats redzēja klātienē."

"Abas komandas bija pelnījušas uzvaru visā sērijā," turpināja Atvars. "Visā sērijā bija intriga pēc intrigas. Taču beigās šī tomēr bija Kristapa Ķilpa sērija. Viņš parādīja performanci, kāda mūsu platuma grādos bija redzama pirmoreiz. Kad viņš iemeta 25 punktus pret "Ogri", pa jokam uzprasīju, vai tad nevar iemest 30. Nākamajā mačā Kristaps iemeta tieši 30, un tad sapratu, ka, jā, šī ir viņa sērija, un viņš to pierādīja izšķirošajā mačā, iemetot 38 punktus. Fantastika!"

"Bet nu sērijā pret "Ogri" atstājām pārāk daudz fizisko un morālo spēku," atzina "Liepājas" direktors. "Visockis-Rubenis jau mājupceļā no Ogres teica, ka pret VEF būs grūti paspēt atjaunoties, un tur patiešām nekas nesanāca. Vilšanās, ka pusfinālā nesanāca pat aizķerties. Likās, ka bronzas sērijā pret "Ventspili" varētu būt vieglāk, taču nē - vīlušies par netikšanu fināla, ventspilnieki bija ļoti motivēti pret mums, Ausējs pret mums nospēlēja lieliski, kamēr mēs paši nedaudz "saplīsām". Līdz ar to palikām ceturtajā vietā, taču es tomēr vēlētos izmantot citu vārdu - ceturto vietu izcīnījām! Ceturtdaļfināls apliecināja, kas tad īsti BK "Liepāja" šosezon bija par komandu."

     [+] [-]

, 2024-06-05 16:03, pirms 2 mēnešiem
Tiešām Ķilps paliks?? Nu jau nu

  +1 [+] [-]

, 2024-06-05 16:04, pirms 2 mēnešiem
Ir jārunā skaidrā valodā, kamēr budžets nebūs pie 1milj vai virs, nebūs ne skatītāju, ne intereses par LV basi. Ar eirokausiem mēs iekustinātu arī otru tribīni. Parādītos cilvēkiem interese par basketbolu Liepājā!
Saprotu,ka vīzija ir audzināt jaunos,iespēlēt viņus, vēlāk pārdot un tā pa riņķi. Bet skatītājs nav stulbs,to saka katru gadu vairākas komandas,jo vienkārši nav naudas!!! Plus Liepājā ir nereālas iespējas pro līmeņa spēlētājiem, manēža,baseins, pludmale. Domāju,ka ir skumji,kad šādi tiek izniekoti gadi basketbolā. Sagrabinam budžetu, starpsezonā iegūstam labāka līmeņa spēlētājus, pievienojam jaunos mazliet un skatītājs uzrādīsies pats no sevis!

     [+] [-]

, 2024-06-05 16:04, pirms 2 mēnešiem
Pēc komandas Baltika,Liepājas basketbols nav bijis nopietnā līmenī diemžēl..

     [+] [-]

, 2024-06-05 16:16, pirms 2 mēnešiem
Wooo...tā tik bija cīņa...starp 6 komandām 4 vietu!!! Paņemā... Est-Lat tur gan standartiņš pa apakšiņu vien

     [+] [-]

, 2024-06-05 16:25, pirms 2 mēnešiem
Basketbolā spēlētājus nepardod. Tas nav futbols. Varbūt ir tikai viens zināms gadijums, kad Zorika līgumu izpirka.

  +1 [+] [-]

, 2024-06-05 17:10, pirms 2 mēnešiem
chankers rakstīja: Basketbolā spēlētājus nepardod. Tas nav futbols. Varbūt ir tikai viens zināms gadijums, kad Zorika līgumu izpirka.
Līgumus izperk basketbolā, tas nav nekas jauns

     [+] [-]

, 2024-06-05 18:19, pirms 2 mēnešiem
chankers rakstīja: Basketbolā spēlētājus nepardod. Tas nav futbols. Varbūt ir tikai viens zināms gadijums, kad Zorika līgumu izpirka.
Kur tieši Zoriku izpirka? Aizgāja uz Turciju kā brīvais aģents. Šo informācijuc man tikko apstiprināja arī VEF cilvēks.

     [+] [-]

, 2024-06-05 18:20, pirms 2 mēnešiem
Bet Ķilpa palikšana LIEP basketbola Latvijas sabiedrības elitē tiek vērtēta kā 1 %. Sliktākajā gadījumā VEF Gulbis paņems, kurš ar viņu ir strādajis jaunatnes izlasēs un labi pazīst! Esam tikai reāli draugi, Liepājas puikām veiksmi!

     [+] [-]

, 2024-06-05 18:51, pirms 2 mēnešiem
dinamoRIGA2000 rakstīja: Bet Ķilpa palikšana LIEP basketbola Latvijas sabiedrības elitē tiek vērtēta kā 1 %. Sliktākajā gadījumā VEF Gulbis paņems, kurš ar viņu ir strādajis jaunatnes izlasēs un labi pazīst! Esam tikai reāli draugi, Liepājas puikām veiksmi!
VEF ir viņa līmeņa griesti pašlaik, bet nu arī ar viņa defu un lielo nestabilitāti, ir tā kāir

     [+] [-]

, 2024-06-05 19:02, pirms 2 mēnešiem
Ķilpam ir līgums, tas nozīme ja iet prom tad jāizpērk, līdz ar to pietiekami liela varbūtība ka tomer paliks un spēlēs.
Otrs tie kas saka par naudu un to ka liepāja neko nav sasniegusi, lūdzu ziedojiet to naudu un būs jums specīga komanda, tikai parasti tas beidzas ar to ka 1k nespej iedot. Un ar liepājas budžetu kas ir ap 500k, no kura tiek vēl uzturēta sieviešu komanda, tas ir mega sasniegums ka esam lv top 4. Pie tam ka liepājā tiešām sporta skola ir viena no spēcīgākajām, to parāda jauniešu rezultāti dažadās grupās. Un lai cik tas stulbi skanētu tad Liepājai uz šodienu ir viss lielākā jauniešu bagāža kas būs gatavi nakamos gados ienākt lielajā komandā. Paliek tikai jautājums cik liels būs budžets un cik lielu % lomu komandā spēlēs jaunieši.

     [+] [-]

, 2024-06-05 19:15, pirms 2 mēnešiem
dinamoRIGA2000 rakstīja: Bet Ķilpa palikšana LIEP basketbola Latvijas sabiedrības elitē tiek vērtēta kā 1 %. Sliktākajā gadījumā VEF Gulbis paņems, kurš ar viņu ir strādajis jaunatnes izlasēs un labi pazīst! Esam tikai reāli draugi, Liepājas puikām veiksmi!
Vai arī JAUDĪGĀ Valmiera izpirks!!!

     [+] [-]

, 2024-06-05 19:32, pirms 2 mēnešiem
kasdārzā rakstīja: Ķilpam ir līgums, tas nozīme ja iet prom tad jāizpērk, līdz ar to pietiekami liela varbūtība ka tomer paliks un spēlēs.
Otrs tie kas saka par naudu un to ka liepāja neko nav sasniegusi, lūdzu ziedojiet to naudu un būs jums specīga komanda, tikai parasti tas beidzas ar to ka 1k nespej iedot. Un ar liepājas budžetu kas ir ap 500k, no kura tiek vēl uzturēta sieviešu komanda, tas ir mega sasniegums ka esam lv top 4. Pie tam ka liepājā tiešām sporta skola ir viena no spēcīgākajām, to parāda jauniešu rezultāti dažadās grupās. Un lai cik tas stulbi skanētu tad Liepājai uz šodienu ir viss lielākā jauniešu bagāža kas būs gatavi nakamos gados ienākt lielajā komandā. Paliek tikai jautājums cik liels būs budžets un cik lielu % lomu komandā spēlēs jaunieši.
Ja ir līgums, tad tas ko daudz maina! Lai gan ja man būtu jāizdara šodien likme, tad tāpat liktu 60%, ka kāds tomēr viņu izpirks. Par Liepājas jaunatni piekrītu. Jūs un Valmieru liktu augšgalā. Tās ir sistēmas, kur viss ir kārtībā. Nav diskusiju

     [+] [-]

, 2024-06-05 19:33, pirms 2 mēnešiem
Moltisanti rakstīja: Vai arī JAUDĪGĀ Valmiera izpirks!!!
Nē draugs, Valmierā ar vairāksolīšanu nenodarbojas. Paši audzina

     [+] [-]

, 2024-06-05 19:35, pirms 2 mēnešiem
Sporta novērotājs rakstīja: VEF ir viņa līmeņa griesti pašlaik, bet nu arī ar viņa defu un lielo nestabilitāti, ir tā kāir
Noteikti no VEF cilvēkiem tuvākajās dienās ievākšu jaunāko informāciju par sastāvu aprisēm. Šobrīd cik saprotu tiek gaidīts ČL lēmums vai VEF būs grupu turnīrā vai nē!

  -1 [+] [-]

, 2024-06-05 23:16, pirms 2 mēnešiem
Impērija rakstīja: Ir jārunā skaidrā valodā, kamēr budžets nebūs pie 1milj vai virs, nebūs ne skatītāju, ne intereses par LV basi. Ar eirokausiem mēs iekustinātu arī otru tribīni. Parādītos cilvēkiem interese par basketbolu Liepājā!
Saprotu,ka vīzija ir audzināt jaunos,iespēlēt viņus, vēlāk pārdot un tā pa riņķi. Bet skatītājs nav stulbs,to saka katru gadu vairākas komandas,jo vienkārši nav naudas!!! Plus Liepājā ir nereālas iespējas pro līmeņa spēlētājiem, manēža,baseins, pludmale. Domāju,ka ir skumji,kad šādi tiek izniekoti gadi basketbolā. Sagrabinam budžetu, starpsezonā iegūstam labāka līmeņa spēlētājus, pievienojam jaunos mazliet un skatītājs uzrādīsies pats no sevis!
Jā, skaisti pļūtīt daudzi jau māk, bet beigās visu izšķir tie kas atnmes un nodrošina konkrētu piķīti - tas mūsdienās ir 90 procenti visu panākumu atslēga ! Vēl jau paliek protams 10 procenti kur var kaut kādus ģēņijus atrast kas uzraks slēptus dārgakmeņus un tos gada divu laikā noslīpēs un tad uzvārīsies ... Bet tie ir tikai 10 nožēlojami procenti ... u iet toķikā spēlēt vai citās azartspēlesserot ka 10 proču likme izšaus...

     [+] [-]

, 2024-06-06 00:57, pirms 2 mēnešiem
chankers rakstīja: Basketbolā spēlētājus nepardod. Tas nav futbols. Varbūt ir tikai viens zināms gadijums, kad Zorika līgumu izpirka.
Šogad Olympiakos no Žalgira nopirka Ignu Brazdeiki par 500 000 eur.