Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2980, Did:0, useCase: 3

"Roja" uzvar izšķirošajā spēlē un pievienojas "Madonai" cīņā par zeltu

Emils Ozerinskis

"Roja" uzvar izšķirošajā spēlē un pievienojas "Madonai" cīņā par zeltu
Ģirts Pommers. Foto: Gunvalds Strautiņš

Lielajā piektdienā noskaidrojās otrā "Aizdevums.lv" Reģionālās basketbola līgas fināliste. Trešajā, izšķirošajā pusfināla sērijas cīņā "Roja" savā laukumā ar 89:74 pārspēja "Jaunpili", tādējādi sēijā uzveicot pirms diviem gadiem turnīra finālā spēlējušos jaupilniekus ar 2-1.

Ja Rīgas komanda "East-Ball" nebija spējīga sagādāt līdzvērtīgu konkurenci šosezon zaudējumu rūgtumu nejutušajai "Madonai", tad otra Reģionālās līgas pusfināla sērija izvērtās pietiekami līdzvērtīga.

"Roja" un "Jaunpils" sērijas pirmajā pusē apmainījās ar panākumiem savos laukumos. Klāva Pitkēviča 26 gūtie punkti palīdzēja zivīm sākt sēriju ar uzvaru pār kaimiņu novada pārstāvjiem ar 82:66. Otrajā spēlē "Jaunpils" reabilitējās ar visai līdzīgu rezultātu, tikai uz otru pusi - 82:61. Sērijas izlīdzinājumu palīdzēja panākt Agra Duļbinska 20 punkti, kā arī Mareks Doroškevics un Edgars Kokins, kuri "Jaunpils" labā sērijas otrajā cīņā guva pa 17 punktiem.

Trešā dueļa sākums labāks padevās "Jaunpils" basketbolistiem, kuri pēc pirmā ceturkšņa bija iekrājuši piecu punktu vadību. Otrajā periodā Mareks Doroškevics un Uvis Strogonovs ar saviem precīzajiem metieniem palīdzēja viesiem noturēties pie nelielas vadības. Puslaika pārtraukumā Artūra Zarembas trenētie jaunpilnieki devās pie divu pārsvara - 38:36.

Sērijas visi galvenie notikumi vēl bija atstāti trešās cīņas otrajam puslaikam, kad trešā ceturkšņa vidū Klāva Pitkēviča trejacis aizsūtīja zivis pa straumei pēc uzvaras. Vadību pārņēmušie "Rojas" basketbolisti pirms pēdējām sērijas desmit minūtēm bija priekšā ar 60:52. Septiņas minūtes līdz ceturtā ceturkšņa noslēgumam Doroškevics samazināja atstatumu līdz pieciem punktiem, bet Ģirta Pommera atbildes trejacis aizlauza sērijas likteni par labu Talsu novada komandai. "Rojas" ofensīva turpinājās ar diviem Aivja Lēmaņa bumbas triecieniem no augšas, bet Pitkēviča pustālais jau panāca +14 zivīm. Pēdējās divās minūtēs Pauls Zukuls ar trejaci vēl iespīdināja "Jaunpils" pēdējo cerību stariņu, pavelkot starpību zem divciparu skaitļa robežas, tomēr "Roja" nomētāja pretiniekus ar soda metieniem un aizsniedzās līdz savai sērijas otrajai uzvarai ar rezultātu 89:74.

"Rojas" ceļu pretī Reģionālās līgas finālam ar 26 punktiem, desmit izcīnītām bumbām, sešām rezultatīvām piespēlēm un četrām pārtvertām bumbām kala Klāvs Pitkēvičs. Zem groziem Aivis Lēmanis saimniekoja ar 21 gūtu punktu un desmit izcīnītām atlēkušajām bumbām. Pusi no saviem izdarītajiem astoņiem tālmetieniem trāpīja Ģirts Pommers, kopumā kaldinot "Rojas" panākumu ar 18 punktiem sērijas izšķirošajā duelī. "Jaunpils" rindās 28 punktus pretī lika Uvis Strogonovs, bet ar 16 sakrāja Mareks Doroškevics.

Tādējādi šogad zaudējuma rūgtumu vēl nejutusī "Madona" par zeltu sacentīsies ar "Roju", bet "Jaunpils" dosies uz bronzas sēriju, stājoties pretī galvaspilsētas vienībai "East-Ball".

Reģionālās līgas pusfināla pāri

Play-off pāri1. sp.2. sp.3. sp.Sērijā
Madona - East-Ball81:6293:592-0
Roja - Jaunpils82:6661:8289:742-1

Latvijas basketbola līgas 3. divīzijas medaļnieces

GadsZeltsSudrabsRez.BronzaFināla MVPTreneris
2023.SiguldaSalaspils3-0MadonaToms ĶēdisKārlis Večens
2022.GrobiņaJaunpils3-0JēkabpilsKristaps MiglinieksJānis Sudmalis
2019.CēsisJaunpils2-0TukumsReinis RudzītisViktors Brizgālovs
2018.EzerzemeCēsis2-0SalacgrīvaRenārs BuldurisAleksejs Grehovs