Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2980, Did:0, useCase: 3

Siguldieši īsākajā iespējamajā sērijā kļūst par Reģionālās līgas čempioniem

Emils Ozerinskis

Siguldieši īsākajā iespējamajā sērijā kļūst par Reģionālās līgas čempioniem
Toms Ķēdis divās finālsērijas cīņās pēc kārtas guva 30 punktus. Foto: BK Sigulda/Modern House

Reģionālajā basketbola līgā pietika ar trīs spēļu sēriju, lai par jaunajiem turnīra čempioniem kļūtu "Sigulda/Modern house" basketbolisti. Siguldieši savu līdzjutēju priekšā ar 95:75 trešo reizi uzveica "Salaspili", tiekot pie tiesībām savā kaklā vilkt valsts trešā spēcīgākā turnīra zelta medaļas.

Pirmajās divās spēlēs uzvaras guvušie "Sigulda/Modern house" basketbolisti sērijas trešajā spēlē savā atrāvienā devās cīņas otrajā desmitminūtē, kad Māris Ramanis ar rezultatīvu spēli no groza apakšas palīdzēja kalt mājiniekiem savu pārsvaru. Pirmā puslaika izskaņā rezultatīvi uzplaiksnīja Nauris Bikovs, palīdzot pārtraukumā siguldiešiem doties ar 49:37.

Otrajā puslaikā Reno Silavs un Reinis Otersons centās atrast glābšanās riņķi pie kā pieķerties, lai pacīnītos par sēerijas pagarināšanu, tomēr Toms Ķēdis gana regulāri izmānīja bumbu cauri groza stīpai, turot siguldiešus kursā uz uzvaru. Pēdējā ceturksnī savu pienesumu "Siguldas" punktu vezuma vilkšanā deva Reinis Rudzītis, palīdzot mājiniekiem aizsniegties līdz 20 punktu pārsvaram un uzvarai ar 95:75, kas sērijā deva triumfu ar 3-0.

Otro spēli pēc kārtas "Siguldas" uzbrukuma līderis Toms Ķēdis sabēra grozā 30 punktus. No LBS prezidenta Raimonda Vējoņa rokām Ķēdis saņēma godam nopelnīto Reģionālās līgas finālsērijas MVP balvu.

Ar 17 punktiem Reģionālās līgas čempionu rindās izcēlās Nauris Bikovs, bet 16 ačus pievienoja Reinis Rudzītis. Pa deviņiem punktiem siguldiešu rindās guva spēlējošais treneris Kārlis Večens un garais spēlētājs Māris Ramanis, bet no soliņa ar sešiem punktiem talkā nāca Edmunds Tukišs.

Sudraba medaļnieku sastāvā Kristiāns Armanovs guva 23 punktus, kamēr Reno Silavs tika pie 16 punktiem, bet Jānis Lasmanis sakrāja 11 punktus un izcīnīja 12 atlēkušās bumbas.

Jāatzīmē, ka "Sigulda/Modern house" ir šīs sezonas Reģionālās līgas jaunpienācēja. Pēdējoreiz valsts trešajā spēcīgākajā turnīrā Siguldas pilsēta bija pārstāvēta 2018./2019. gada sezonā.

Reģionālās līgas finālsērija

Sērija1. spēle2. spēle3. spēle4. spēle5. spēleSērija
Sigulda/Modern house - Salaspils89:7482:7695:75--3-0

Bronzas sērijas otrajā spēlē Jaunpilī madonieši pirms pēdējās ceturtdaļas bija iedzinējos ar viena metiena tiesu. Tomēr pēdējo desmit minūšu laikā Vidzemes komanda pretinieku grozā sabēra 40(!) punktus, nokārtojot sērijas otrās cīņas uzvaru ar 97:88, kas cīņā līdz divām uzvarām ļāva "Madonai" tikt pie bronzas godalgām.

Madoniešu medaļas ar 23 gūtiem punktiem kala visu spēli laukumā pavadījušais Mikus Sokolovs, kurš izcīnīja arī 12 bumbas, veica astoņas rezultatīvas piespēles, pārtvēra trīs bumbas un pats spēles apaļo priekšmetu pazaudēja septiņas reizes. Edijs Skuja madoniešiem palīdzēja ar 21 punktu, kamēr pa 13 guva Miks Kalniņš, bet pie 11+11 tika centra spēlētājs Artūrs Škute. No soliņa madoniešiem ar desmit gūtiem punktiem talkā nāca Egons Baumanis un Linards Lazdiņš.

Sērija par bronzu

Sērija1. spēle2. spēle3. spēleSērija
Madona - Jaunpils101:8997:88-2-0

Latvijas basketbola līgas 3. divīzijas medaļnieces

GadsZeltsSudrabsRez.BronzaFināla MVPTreneris
2023.SiguldaSalaspils3-0MadonaToms ĶēdisKārlis Večens
2022.GrobiņaJaunpils3-0JēkabpilsKristaps MiglinieksJānis Sudmalis
2019.CēsisJaunpils2-0TukumsViktors Brizgālovs
2018.EzerzemeCēsis2-0SalacgrīvaRenārs BuldurisAleksejs Grehovs

Izmantotie resursi:
https://rbl.basket.lv/

     [+] [-]

, 2023-04-01 04:43, pirms gada
Klau, ir kādam info kapēc Ķēdis no stabilas LBL/Apveinotās līgas rotācijas spēlātaja un startera tik pēkšņi ir nokrities uz RBL? SPēlē jau ļoti labi