Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Zaļā gaisma Pasaules kausa sezonas atklāšanai kalnu slēpošanā Zeldenā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Zaļā gaisma Pasaules kausa sezonas atklāšanai kalnu slēpošanā Zeldenā
Zeldenes PK trase. Foto: Ötztal Tourismus.

Pēc pagājušās nedēļas beigās veiktās sniega kontroles Retenbahas ledājā augstu virs Zeldenes FIS amatpersonas Markuss Meirs (FIS sacensību direktors sieviešu tehniskajām disciplīnām) un Dženess Hladniks (FIS sacensību direktors vīriešu tehniskajām disciplīnām) deva zaļo gaismu AUDI FIS Pasaules kausam kalnu slēpošanā, kas šajā nedēļas nogalē, 28. un 29. oktobrī, kā parasti norisinies Zeldenā (Austrija).

"Stāvoklis ar sniegu daudzumu, ko esam konstatējuši, ir lielisks. Organizatori ir paveikuši milzīgu darbu. Vēl ir jāstrādā, bet mums būs veiksmīga sacensību nedēļas nogale, strādājot kopā," sacīja Markuss Maijers. Tas nozīmē, ka nekas nestāv ceļā Pasaules kausa izcīņas atklāšanas 30. gadadienai Zeldenā.

Austrijas Slēpošanas federācijas ģenerālsekretārs Kristians Šērers gaida sacensības ar prieku un pārliecību. "Vēlamies apsveikt organizatoru komandu un tās vadītāju Jakobu Falkneru, no vienas puses, jubilejā un vienlaikus izteikt pateicību, jo gadu no gada viņiem izdodas sarūpēt labākos apstākļus sportistiem no visas pasaules. Pasaules kausa atklāšanas sacensībām Zeldenā ir ne tikai sportiskā pieskaņa, bet arī pirmais spēcīgais ziemas signāls. Tam ir liela ekonomiska nozīme slēpošanas industrijai, ziemas tūrismam un līdz ar to arī Austrijai."

"Neskatoties uz ilgstošo temperatūru virs vidējās, mūsu komanda Pasaules kausa trasi lieliski sagatavoja noteiktajā laikā un nodrošināja trasi publiskai slēpošanai. Mēs ar nepacietību gaidām 30. gadadienu un redzēsim, ka mūsu darbs ir attaisnojies," piebilst organizatoru komandas vadītājs Falkners.

Pasaules kausa jauno sezonu atklās sievietes, kurām milzu slaloma disciplīna ir paredzēta sestdien. Svētdien šajā pašā disciplīnā sacentīsies vīrieši. Pērn Zeldenā sieviešu sacensības spēcīgā lietus dēļ tika atceltas, bet vīriešiem uzvarēja šveicietis Marko Odermats, kurš pēc tam sezonas beigās ieguva ne tikai Mazo Kristāla globusu milzu slalomā, bet arī Lielo Kristāla globusu par uzvaru visu disciplīnu kopvērtējumā. Sievietēm arī gan milzu slalomā, gan kopvērtējumā titulu ieguva viena kalna slēpotāja - Mikaēla Šifrina (ASV).

Izmantotie resursi:
Homepage

     [+] [-]

, 2023-10-24 20:27, pirms pusgada
Beidzot esam sagaidījuši ziemas sezonu!