Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3032, Did:0, useCase: 3

Vācijai pēc pārliecinošā sākuma duelis pret neērtajiem ungāriem

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Vācijai pēc pārliecinošā sākuma duelis pret neērtajiem ungāriem
Džamals Musiala un Floriāns Vircs. Foto: IMAGO/DeFodi/Scanpix

Šodien sāksies Eiropas čempionāta futbolā grupu turnīra otrā spēļu kārta. Pulksten 16:00 cīņas ievadīs Horvātijas un Albānijas duelis, bet turpinājumā gaidāmas A grupas spēles. Mājiniece Vācija pulksten 19:00 spēkosies pret ungāriem.

• Vācija astoto reizi pēc kārtas Eiropas čempionātu sāka ar uzvaru, atklāšanas spēlē neatstājot variantus skotiem – 5:1. Ar vārtiem izcēlās pieci dažādi futbolisti, bet starta grūdienu deva 21 gadu vecie Floriāns Vircs un Džamals Musiala.

• Lai gan Ungārijas izlase pirmajā spēlē piedzīvoja vilšanos, ar 1:3 piekāpjoties šveiciešiem, duelis pret laukuma saimniekiem paver iespējas tikt pie nepieciešamā pārliecības lādiņa.

• Ungārija nav zaudējusi Vācijai trīs dueļos pēc kārtas. Iepriekšējā Eiropas čempionātā tieši vāciešiem vajadzēja divas reizes atspēlēties (2:2). Pēc tam ceļi krustojās Nāciju līgā – Budapeštā 1:1, bet Leipcigā ar 1:0 uzvarēja ungāri.

• Vācijas galvenais treneris Juliāns Nagelsmans prognozēja, ka šovakar ungāri spēlēs krietni agresīvāk un uzbrūkošāk nekā pirmajā mačā. Viņš brīdināja – jāuzmanās ne tikai no stūriem un standartsituācijām, bet arī no centrējumiem.

• "Divus no trīs vārtiem ielaidām savu kļūdu dēļ. Ja Eiropas čempionātā spēlē tā, tad nāksies par to samaksāt," secināja Ungārijas treneris Marko Rosi. Itālis turpināja: "Jā, uz papīra Vācija ir labāka par mums, taču tā kalpos kā papildus motivācija. Cerams, ka tiksim pie punkta, bet tad vajadzēs perfektu spēli."

• Pulksten 22:00 A grupas otrā spēlē Šveice spēkosies pret Skotiju. Skotiem nedrīkstēs palīdzēt aizsargs Raiens Porteuss, kurš pret Vāciju nopelnīja pendeli un saņēma sarkano kartīti, kas pēc tam pārvērtās par divu spēļu diskvalifikāciju.

• Šveice Eiropas čempionāta izslēgšanas spēlēs piedalījusies piecos turnīros pēc kārtas, un uzvara šovakar visdrīzāk ļautu gatavoties vēl vienam iznācienam. Savukārt Skotija nevar atļauties palikt bez punktiem.

• Otro kārtu ievadīs spēle B grupā – Horvātija pret Albāniju. Abas turnīru sāka ar zaudējumiem – horvāti ar 0:3 piekāpās Spānijai, kamēr Albānija, lai gan iesita jau 23. sekundē un laboja rekordu, ar 1:2 atzina Itālijas izlases pārākumu.

• Rekodātros vārtus guva Nedins Bajrami, kurš piedzima Cīrihē, Šveicē, albāņu ģimenē. Viņam nācās tiesāties ar FIFA, lai tiktu pie iespējas spēlēt Albānijas izlasē. Lieta nonāca līdz Sporta arbitrāžas tiesai, kas lēma par labu Bajrami, kurš iepriekš bija Šveices U21 izlases kapteinis.


Otrās kārtas spēļu kalendārs

DatumsLaiksPilsētaGr.Spēle
19.06.16.00HamburgaBHorvātija – Albānija
19.00ŠtutgarteAVācija – Ungārija
22.00ĶelneASkotija – Šveice
20.06.16.00MinheneCSlovēnija – Serbija
19.00FrankfurteCDānija – Anglija
22.00GelzenkirheneBSpānija – Itālija
21.06.16.00DiseldorfaESlovākija – Ukraina
19.00BerlīneDPolija – Austrija
22.00LeipcigaDNīderlande – Francija
22.06.16.00HamburgaFGruzija – Čehija
19.00DortmundeFTurcija – Portugāle
22.00ĶelneEBeļģija – Rumānija

"Euro 2024" apskati

GrupaKomandas
A grupaVācija; Skotija; Ungārija; Šveice
B grupaSpānija; Horvātija; Itālija; Albānija
C grupaSlovēnija; Dānija; Serbija; Anglija
D grupaPolija; Nīderlande; Austrija; Francija
E grupaBeļģija; Slovākija; Rumānija; Ukraina
F grupaTurcija; Gruzija; Portugāle; Čehija

Noderīgas lietas:

EURO 2024 jaunumi
EURO 2024 kalendārs un rezultāti
EURO 2024 turnīra tabulas
LIDL prognožu spēle
Baudi EURO 2024 spēles lielākajā sporta bārā Latvijā - O'LEARYS