Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3014, Did:0, useCase: 3

Ne Draizaitla, ne Grūbauera – nepiepildās Vācijas cerības uz lielu pastiprinājumu no NHL

Agris Suveizda

Ne Draizaitla, ne Grūbauera – nepiepildās Vācijas cerības uz lielu pastiprinājumu no NHL
Filips Grūbauers. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Vācijas Hokeja savienības sporta direktors Kristians Kīnasts trešdien atklāja, ka uz pasaules čempionātu Tamperē nedosies otrais rezultatīvākais Nacionālās hokeja līgas spēlētājs Leons Draizaitls, bet vakar pēc pirmās uzvaras apstiprināja, ka uz Somiju nelidos arī Sietlas "Kraken" pamatvārtsargs Filips Grūbauers.

"Galu galā situāciju ietekmēja arī laika faktors – viņam gaidāmas vairākas tikšanas, kuru dēļ Sietlu nevarēs pamest līdz pat nedēļas beigām. Vienojāmies, ka pēc tam viņš vairs nelidos – jau būs par vēlu. Mūsuprāt, ierodoties tik vēlu, viņam nepietiktu laika, lai pārslēgtos uz pasaules čempionātu un jau varētu stāties vārtos," Grūbaera neierašanos komentēja Kīnasts. "Ar Leonu mums bija ilga saruna. Viņam bija saspringta sezona un ir nepieciešams laiks, lai atjaunotos un atgūtos fiziski."

27 gadus vecais Edmontonas "Oilers" uzbrucējs Draizaitls 80 spēlēs regulārajā sezonā izcēlās ar 128 (52+76) punktiem, bet 12 izslēgšanas spēlēs sakrāja 18 (13+5) punktus. 31 gadu vecais Grūbauers regulārajā sezonā 39 mačos atvairīja 89,5% metienu un ielaida vidēji 2,85 ripas, bet Stenlija kausa 14 spēlēs tika galā ar 90,3% metienu un ielaida vidēji 2,99 ripas. Edmontona pirmajā kārtā ar 4-2 pārspēja Losandželosas "Kings", bet otrajā ar 2-4 piekāpās Teodora Bļugera pārstāvētajai Lasvegasas "Golden Knights". Sietla ar 4-3 izslēdza pagājušās sezonas čempioni Kolorādo "Avalanche", bet ar 3-4 atzina Dalasas "Stars" pārākumu.

Abi hokejisti bieži devušies palīgā izlasei pasaules čempionātā. Draizaitls piecos pasaules čempionātos (iepriekšējoreiz 2019. gadā) 33 spēlēs izcēlies ar 27 (9+18) punktiem, bet Grūbauers ir bijis četros pasaules čempionātos, ieskaitot iepriekšējo, un 12 spēlēs atvairījis 91,9% metienu un ielaidis vidēji 2,45 ripas. Vācija sarežģīta kalendāra dēļ Tamperē sāka ar minimāliem zaudējumiem Zviedrijai (0:1), Somijai (3:4) un ASV (2:3), bet vakar ar 6:4 salauza Dānijas pretestību. Izlases pirmais numurs ir Matīass Nīderbergers no Minhenes kluba, kurš trijās spēlēs atvairījis 88,4% metienu un ielaidis vidēji 2,72 ripas, bet rezultatīvākais spēlētājs ir Berlīnes uzbrucējs Marsels Nēbelss (2+2). Šovakar Vācija tiksies ar Austriju.

Izmantotie resursi:
https://www.deb-online.de/2023/05/1...
https://www.eishockeynews.de/aktuel...

Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
MAXIMA prognožu spēle
WILLIAM HILL eksperti un prognozes
TIKKURILA kolorītākais Latvijas hokejists
Baudi PČ hokejā lielākajā sporta bārā Latvijā O'LEARYS

     [+] [-]

, 2023-05-19 18:14, pirms gada
Nu re. Pilnīgi nevietā bija pārmetumi Girgensonam par neierašanos uz PČ, jo jāsadziedē smagajā sezonā gūtās traumas. Tāpat kā Draizaitlam.

     [+] [-]

, 2023-05-19 18:30, pirms gada
Žēl! Gribējās redzēt Draizaitlu čempī.