Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3014, Did:0, useCase: 3

Dārziņš: "Kad ripa trāpīja Zīlem pa seju, izbīlis bija visiem, izņemot viņu pašu"

Rolands Eliņš

Dārziņš: "Kad ripa trāpīja Zīlem pa seju, izbīlis bija visiem, izņemot viņu pašu"
Lauris Dārziņš. Foto: Guntis Lazdāns/LHF

Latvijas izlases trenera palīgs Lauris Dārziņš pēc šodien aizvadītā treniņa bija labā noskaņojumā, taču uzsvēra, ka eiforijā neviens nav un izlase rūpīgi gatavojas PČ ceturtdaļfināla spēlei pret Zviedriju. Dārziņš norādīja, ka Kristapam Zīlem, kuram vakar ripa spēcīgi trāpīja pa seju, vajadzētu būt gatavam rītdienas mačam, kā arī izteica cerību tuvākajā laikā apskatīt Tamperi, pilsētu, kuras komandas savulaik pats spēlējis un kura nedēļas nogalē uzņems PČ medaļu spēles.

Latvijas izlase šodien aizvadīja treniņu sešu spēlētāju sastāvā. Tajā piedalījās vārtsargi Kristers Gudļevskis un Ivars Punnenovs, kā arī spēlētāji Dans Ločmelis, Arvils Bergmanis, Georgs Golovkovs un Kārlis Čukste. Treniņa otrajā pusē Artūra Irbes vadībā tika sarīkots miniturnīrs, kurā pusminūtes laikā laukuma spēlētājam bija jācenšas iemest trīs ripas vārtos (vispirms ar pirmo, kamēr iemet, tad ar otro, kamēr iemet, un tad ar trešo), un šajā intensīvajā aktivitātē piedalījās arī treneri Lauris Dārziņš un Raimonds Vilkoits.

Dārziņš pēc treniņa beigām sarunā ar medijiem par šo metienu konkursu plati smaidīja: "Jā, šodien atjaunošanās diena pēc vakardienas spēles, šodien tad treniņā tikai tie, kuri nespēlēja vai nesen pievienojušies kā Golovkovs. Treneriem arī pēc vakardienas nebija viegli ar visu emocionālo slodzi, tā ka šodien varēja uzturēt sevi formā. Tā ka mums bija maz spēlētāju, treneriem vajadzēja pieslēgties. Forši pastrādājām."

"Neko jaunu nepateikšu - kad uzvari, tad ir labs noskaņojums, bet, kad zaudē, tad ir pretēji," teica Dārziņš. "Taču jau pirms turnīra sarunājām, ka centīsimies savas emocijas turēt stabilā režīmā. Mums ir prieks, ka kaut kas sanāk, cenšamies uzlabot tās lietas, kas nesanāk, bet eiforiju un bēdas atstājam pēc turnīra beigām. Protams, strādājam, lai tuvotos eiforijas galam, un izskatās, ka esam uz pareizā ceļa."

Iepriekšējā reize, kad Latvija pret Zviedriju nezaudēja pamatlaikā, bija 2016. gadā, kad piekāpās papildlaikā, taču pēc tam sekojušas tikai sīvas un rezultāta ziņā līdzvērtīgas spēles (0:2 nākamajā PČ, 2:3 2018. gada ceturtdaļfinālā, 4:5 2019. gadā, 2:3 Pekinas OS un 0:1 pagājušajā PČ). "Pēdējā laikā vienmēr nedaudz par īsu," sacīja Dārziņš. "Laiks to mainīt. Vakar mums bija visas domas par Šveici, un tikai pēc spēles, kad bija skaidrs, ka "play-off" zarā nonākam pret zviedriem, tad jau bija mums materiāls sagatavots par viņiem. Tad sākām nedaudz gatavoties, skatījāmies viņu vārtsargos, mūsu video treneri gatavo savu materiālu par Zviedrijas izlasi, tad pirms komandas sapulces treneri saliks informāciju pa plauktiņiem un nodos komandai. Bet kopumā tās tendences ir skaidras, savukārt izpētīt nianses - tam vēl ir vesela diena."

Dārziņš norādīja, ka, lai arī Zviedrijas hokejs ir ar savu stabilitāti spēles ziņā, pašreizējās tendences tomēr rāda, ka Zviedrijas izlase piekopj tādu pasīvāku hokeju: "Būsim gatavi jebkuram variantam, tāpat mēģināsim uzspiest to, ko vēlamies mēs. Tāpat ņemam vērā, ka Zviedrijai šodien ir ceļošanas diena, tas arī profesionālajā sportā nav mazsvarīgi."

Vakardienas spēlē pret Šveici ripa vizuāli šausminošā brīdī spēcīgi trāpīja pa seju Kristapam Zīlem, taču viņš tāpat pēc tam turpināja spēli, un Dārziņš izteica savu apbrīnu Zīles cīņassparam: "Domāju, ka viņš noteikti būs gatavs rītdienas mačam. Protams, izbīlis bija laikam mums visiem, izņemot viņu pašu. Viņš spēj turēt triecienu, un domāju, ka viņš būs ierindā rītdien. Principā ir tā, ka mūsu ārsta kabinets paliek arvien biežāk apmeklētāks, tur ir arvien vairāk klientu, bet kopumā vīri tiek galā ar saviem sasitumiem, un ir arī aizvietotāji."

Dārziņš pats kā spēlētājs ir pieredzējis vairākas ļoti svarīgas un nervus kutinošas cīņas pasaules čempionātos un olimpiskajās spēlēs, taču tagad intrigu par ceturtdaļfinālu noskatījās no treneru soliņa. Par jautājumu, vai bijis gatavs pats lēkt laukumā un iet palīgā, Dārziņš pasmējās un teica, ka droši vien jebkurš Latvijas hokeja fans tobrīd bijis gatavs to darīt: "Uzvaicājiet jebkuram "vai gribēji būt laukumā?", un visi pateiks, ka jā. Taču jāapzinās sava vieta un laiks, un šajā ziņā esmu mierā ar savu lēmumu. Protams, ka gribās būt klātesošam, un treneris jau arī ir klātesošs, līdz ar to izbaudījām visas emocijas un arēnā uz kuba redzējām, kas notiekas fanu zonā, tad nu bija izcilas emocijas."

Līdzīgs stāsts sagaidāms arī ceturtdaļfinālā, uz kuru biļetes tika lielos daudzumos iepirktas jau drīz pēc Šveices spēles beigām, un Dārziņš norādīja, ka šis ir vēl viens piemērs līdzjutēju atbalstam, kas tiek spilgti izjusts arī izlases kolektīvā: "Arī pēc tāda mūsu smagnējā starta, par kuru līdzjutējs varētu visādi reaģēt un varētu arī novērsties, bet mēs ticējām, ka latviešu līdzjutējs nav tāds, un tas pierādījās arī praksē. Līdzjutēju atbalstu jutām arī citās spēlēs, bet vakar, protams, bija kulminācija."

Dārziņam tika uzdots arī jautājums par rītdienas spēles pamatvārtsarga izvēli, par ko viņš atjokoja, ka joprojām nav pilnvarots izpaust šo informāciju, proti, līdzīgi kā bija atbildējis arī iepriekšējās dienās. "Ja esam māņticīgi, tad man jāatbild līdzīgā manierē," viņš smaidīja, un šobrīd nekādu indikāciju, ka Artūrs Šilovs varētu nesākt spēli pret Zviedriju, no izlases nometnes nav.

Rītvakar Latvijas izlase aizvadīs pēdējo spēli Rīgā - tas notiks jebkura iznākuma gadījumā, jo pusfināli un medaļu spēles tiks aizvadītas Tamperē. Dārziņam šī hokeja pilsēta jau pazīstama, viņš savas karjeras pirmajā pusē "Ilves" komandā aizvadīja pussezonu, un Latvijas izlases treneris neslēpa cerību atgriezties Tamperē: "Tad mēs vēl spēlējām vecajā hallē, un, ziniet ko, man nebūtu nekādu iebildumu tagad klātienē apskatīt arī Tamperes jauno halli."

Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
MAXIMA prognožu spēle
WILLIAM HILL eksperti un prognozes
TIKKURILA kolorītākais Latvijas hokejists
Baudi PČ hokejā lielākajā sporta bārā Latvijā O'LEARYS

     [+] [-]

, 2023-05-24 22:53, pirms 11 mēnešiem
Paldies Punenovam, ka ātri ielaida tās 2 ripas.....

     [+] [-]

, 2023-05-24 22:57, pirms 11 mēnešiem
gribu atgādināt, ka sporta portāla notiek vairāk diskusiju, nekā DELFI propagandas mājaslapās . smieklīgi, bet fakts.

     [+] [-]

, 2023-05-25 00:26, pirms 11 mēnešiem
Aaziitis rakstīja: gribu atgādināt, ka sporta portāla notiek vairāk diskusiju, nekā DELFI propagandas mājaslapās . smieklīgi, bet fakts.
Kurš slimais vēl to (nepieminēt kā Vodemortu) vietu apmeklē, bez fakta ko tu nosauci arī hipotēze, ka tā vieta tagad ir totāli mirusi (un labi ka tā) kopš maksas vai reklāmas bloķētājs jāslēdz ārā bija.