Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3014, Did:0, useCase: 3

Krastenbergs: "Zinājām, ka, ja paši spēlējam pareizi, tad uzvarēsim"

Rolands Eliņš

Krastenbergs: "Zinājām, ka, ja paši spēlējam pareizi, tad uzvarēsim"
Renārs Krastenbergs. Foto: AFP/Scanpix

Latvijas izlases uzbrucējs Renārs Krastenbergs pēc uzvaras pār Slovēnijas izlasi portālam Sportacentrs.com norādīja, ka pretinieki spēlējuši agresīvi, taču izdevies paņemt maksimālos trīs punktus, un tieši uz to pašu izlase noskaņojas arī divās atlikušajās grupu turnīra spēlēs.

"Likās, ka aizvadījām tīri labu spēli," sacīja Renārs Krastenbergs, kuram šis bija otrais mačs šajā pasaules čempionātā. "Arī Slovēnija parādīja labu hokeju. Viņiem jau vakar bija spēle, un varbūt mēs kaut kā nedaudz par lēnu iznācām uz maču. Atkal cieša un saspringta spēle, bet galvenais tāpat ir rezultāts un iegūtie trīs punkti."

Šī bija jau ceturtā spēle pēc kārtas, kad trešajā periodā Latvijas izlasei ir minimāla rezultāta starpība un attiecīgi vēl ir aktīva intriga par uzvarētāju. Otro reizi pēc kārtas pārsvaru izdevās noturēt un uzvarēt ar vienu vārtu pārsvaru.

"Visus vārtus, ko slovēņi iemeta, jau mēs paši sev atvedām un iedevām viņiem," Krastenbergs sacīja par to, cik liels beigās bijis satraukums par pārsvara noturēšanu. "Zinājām, ka, ja mēs paši spēlējam pareizi un ievērojam detaļas, tad uzvarēsim."

Latvijas izlase piecās spēlēs veikusi 145 metienus pa pretinieku vārtiem, proti, vidēji mačā 29 metienus, kas nebūt nav maza statistika, un arī šodien divi vārti tika gūti tieši pēc ātriem un negaidītiem metieniem. Krastenbergs norādīja, ka metienu pa vārtiem tāpat varētu būt vēl vairāk: "Mums metienu nav nemaz tik daudz, un tas kopumā, ne tikai pret Slovēniju, ir uzstādījums, ka visas ripas jādabū vārtu virzienā un tad jānosedz vārtsargam redzamība."

"Slovēņu spēlētāji ir lieli un spēcīgi, viņi arī spēlēja agresīvāk nekā iepriekš norvēģi, bet nu tas šodien nebija galvenais," sacīja Krastenbergs par spēli, kurā kopumā tika piespriesti tikai septiņi noraidījumi, divreiz mazāk nekā Latvija-Norvēģija spēlē, kad tika fiksēti arī krietni mazāk izteikti pārkāpumi.

Latvijai jau rītdien gaidāma nākamā spēle, kad būs jātiekas ar Kazahstānu, kam sekos cīņa pret Šveici otrdien. Situācija turnīra tabulā ir tāda, ka arī ar pagaidām iegūtiem astoņiem punktiem vēl ne tuvu nevar uzskatīt ceturtdaļfinālu par jau sasniegtu, taču Latvijas priekšrocība ir tāda, ka, ja pašiem izdosies gūt uzvaras pamatlaikā abās atlikušajās spēlēs, tad no vietas ceturtdaļfinālā nekas neatturēs.

"Mums arī ir tāda noskaņa komandā, ka šajās spēlēs der tikai maksimums," apliecināja Krastenbergs. "Bet mēs jau vairākkārt esam teikuši, ka katrā konkrētā brīdī skatāmies tikai uz nākamo spēli. Rītdien ir spēle pret kazahiem, tad arī visas domas tikai par to."

Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
MAXIMA prognožu spēle
WILLIAM HILL eksperti un prognozes
TIKKURILA kolorītākais Latvijas hokejists
Baudi PČ hokejā lielākajā sporta bārā Latvijā O'LEARYS