Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

PSG selekcijas boss Kamposs: "Šosezon redzam, uz ko Mesi ir spējīgs"

Agris Suveizda

PSG selekcijas boss Kamposs: "Šosezon redzam, uz ko Mesi ir spējīgs"
Lionels Mesi. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Francijas futbola superklubs PSG pēc galvenā trenera un sporta direktora maiņas lieliski sācis jauno sezonu, desmit spēlēs izcīnot deviņas uzvaras (9-1-0, vārti 32:6) un nepārspējot vienīgi "Monaco" (1:1 mājās). Ar pavisam citu attieksmi sezonu sācis arī parīziešu zvaigžņotais uzbrukuma trio – Neimāram ir 11 vārti (trīs ar pendelēm) un septiņas rezultatīvas piespēles, Kiljans Mbapē guvis 10 vārtus, bet Lionels Mesi ticis pie pieciem vārtiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm.

"Esmu ļoti apmierināts ar Mesi. Pagājušajā sezonā Mesi uz šejieni pārcēlās pēc 20 Barselonā pavadītiem gadiem, viņš bija Barselonas ikona. Viņš nokļuva pilnīgi citā futbolā, pilnīgi citā vidē, pilnīgi citā spēles stilā, nekā bija Barselonā, un pilnīgi citā čempionātā. Ir vajadzīgs laiks – pat man 58 gadu vecumā pilsētas maiņa prasa daudz pūļu, adaptēšanos. Šogad redzam Mesi, kurš ir arvien spējīgāks sasniegt vēl augstāku līmeni un spēlē daudz dabiskāk nekā pagājušajā sezonā," raidījumā RMC Sport sacīja Luiss Okamposs – faktiskais PSG sporta direktors, kurš oficiāli gan ticis pie sporta padomnieka amata.

Krietni labāk sezonu sācis arī Neimārs: "Viņš ir ļoti labs spēlētājs. Allaž ierodas laikā, nav izlaidis nevienu treniņu – izņemot vienu, kad viņam bija nelielas sāpes. Neimārs iesaistās komandas un kluba darbā, un rēķināmies ar visiem trim priekšējās līnijas futbolistiem." Iepriekšējā sporta direktora Leonardu laikā ziemā tuvu pārejai uz dzimto Parīzi bija Usmans Dembelē, kurš šovasar gan parakstījis jaunu līgumu ar "Barcelona". Pēc PSG vadības maiņas Dembelē vairs neesot bijis aktuāls: "Man ļoti patīk Dembelē, taču viņa mīļākā pozīcija ir kreisajā malā, kas nozīmētu, ka mums nāktos izjaukt savu puzli – mēs spēlējam pēc citas shēmas [343]."

Kamposs sacīja, ka kluba vēlme ir pagarināt līgumu ar Mesi un ka jauns līgums varētu tikt piedāvāts arī spāņu centra aizsargam Serhio Ramosam, kurš jauno sezonu sācis ļoti labi. Pagaidām jaunumu šajā ziņā gan visdrīzāk nebūs, jo Mesi par nākotni sāks domāt tikai pēc Pasaules kausa. Šovakar parīziešus gaida liela spēle vietējā čempionātā, viesojoties pie otrā turīgākā Francijas kluba Lionas "Olympique".

Izmantotie resursi:
https://rmcsport.bfmtv.com/football...

     [+] [-]

, 2022-09-18 16:19, pirms 2 gadiem
Jaun shēma futbolā 343?

     [+] [-]

, 2022-09-18 18:22, pirms 2 gadiem
Tas apmēram kā jaunie Chelsea amerikāņu īpašnieki Tuhelam esot ieteikuši spēlēt pēc shēmas 4-4-3 un pēc tam sašutuši,kad viņš atteicies ar viņiem ko apspriest par taktikas jautājumiem.

     [+] [-]

, 2022-09-18 21:30, pirms 2 gadiem
janx13 rakstīja: Jaun shēma futbolā 343?
..kas vainas tādai taktikai? kad spēlēju fūzi uz pleisi, arī nelieku vairāk par trim aizsargiem. viss notiek centrā un uzbrukumā.