Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Dīvāna eksperts: Ronaldu grib Čempionu līgu, "United" sajauc un dodas uz "Championship"

Dīvāna eksperts
Dīvāna eksperts

Dīvāna eksperts: Ronaldu grib Čempionu līgu, "United" sajauc un dodas uz "Championship"
Foto: Zumapress.com

Augustā sākusies jaunā sezona lielajās futbola līgās, un Dīvāna eksperts aicina nepalaist garām faktu, ka arī bagātie raud, un viņu asaras dažreiz ir pat krietni smagākas nekā citiem.

Nekāda raudāšana pagaidām gan nav prātā hokeja lielvalsts Latvijas junioriem, kuriem pasaules čempionātā nemaz nebija jāpiedalās, un nemaz nebija domāts, ka to varētu nākties darīt augustā, taču sanācis pavisam jautri – Arta Ābola vadītā U20 izlase elites divīzijā tika pie trešās vietas apakšgrupā un spēlēs ceturtdaļfinālā. Tas būs jādara pret Zviedriju vai Vāciju, taču šobrīd Latvijas puiši jau var droši atrotīt piedurknes, nospļauties uz ledus un ar patiesu vienaldzību teikt: "Mums vienalga, pret ko."

Kamēr juniori ārdās Kanādā un ņem punktus pret Čehiju un Slovākiju, "Zemgale" tikusi oficiāli apstiprināta Somijas otrās līgas "Mestis" sastāvā, bet Latvijas čempionātā izziņotas veselas deviņas komandas. 33% no tām gan ir lietuviešu, bet vai nu visu laiku jāmeklē sīkumi, par kuriem piesieties? Kā nekā, vietējā līgā tagad spēlēs pats Rīgas "Dinamo". Ar pusmiljardu rubļu budžetu gan laikam vairs nevar rēķināties, un droši vien "Dinamo" paši gribētu, lai vismaz uz laiciņu "Dinamo" nosaukums ar rubļiem saistīts netiek. Tiesa, ja nav rubļu, nākas aizmirst arī par citām lietām, un vismaz šobrīd "Dinamo" mājaslapā rubļu aizmiršanas process risinās pilnā sparā – kluba mājaslapā parādās tikai sarkans fons ar kluba logo un epasta adresi interesentiem. Kā nekā, KHL atsauču nodzēšana prasa laiku, un nevar gribēt, lai tas notiek jau pēc pusgada.

Hokeja junioru mačus piedāvā TV6 kanāls, bet LTV7 tikmēr noskaņojas koncentrēties uz Eiropas čempionātu vieglatlētikā, un Dīvāna eksperts, kurš pilnīgi visu rēķina medaļu izteiksmē, ir dilemmas priekšā – vai tad tiešām šobrīd sanāk tā, ka hokejā esam tuvāk medaļām nekā vieglatlētikā? Te gan jāatceras, ka vieglatlētikā ir arī šķēpmešana, un tur latviešiem visādi brīnumi sanākuši.

Nekāds brīnums gan nav vajadzīgs mums futbolā – ceturtdien RFS komanda sāks Konferences līgas "play-off" kārtu pret Ziemeļīrijas "Linfield", kur jāparūpējas par vietu grupu turnīrā. Jā, futbolu prot spēlēt visur, jā, Eirokausiem ir savas odziņas, un jā, "Linfield" izklausās traki līdzīgi kā "Lincoln Red Imps", bet Dīvāna eksperts, kad nerēķina medaļas, tad rēķina tikai baltā un melnā krāsā, proti, ja RFS tiek grupu turnīrā, tad izcili. Ja nē, tad izgāšanās.

Runājot par izgāšanos futbolā, Latvijas Dīvāna eksperts joprojām var būt apmierināts ar dzīvi, jo ir izcils iegansts nesatraukties par vietējā futbola problēmām un finansēm. Izrādās, ka pat tādiem supermiljonāriem kā Mančestras "United" ar savu lielo naudu nekas jēdzīgs nesanāk. Rēķini, kā gribi, bet Aleksandra Koliņko trenētā "Super Nova" augusta mēnesī iesitusi trīsreiz vairāk vārtu nekā Apvienotā Mančestra, un te var arī padiskutēt, kura rādījusi skatāmāku futbolu.

Tiem, kuriem Anglijas futbola neinteresē, ātri pastāstīšu, ka Mančestras "United" jau vairākus gadus vairs nav tas grands, kas bija iepriekš. Līdz "Riga" tempiem galveno treneru maiņu ātrumā Mančestrai gan vēl nevelk, taču ne jau tāpēc, ka viņi necenstos. Šī sezona tika sagaidīta ar lielām cerībām, sak, beidzot kārtīgs un stabils galvenais treneris Eriks ten Hāgs ieradies ieviest kārtību, taču komanda Premjerlīgas sezonu sāka ar divām sakāvēm pēc kārtas, turklāt ne jau pret titula favorītēm, bet pret "Brighton" un "Brentford" (1:2 un 0:4). "United" fani jau ilgāku laiku nav pilnībā apmierināti (tā maigi izsakoties) ar kluba īpašniekiem Gleizeriem un tagad briest atklāta sacelšanās, kamēr pārējā futbola sabiedrība izmanto iespēju pasmīnēt.

Un ja kāds interneta laikmetā rada ieganstu par sevi pasmīnēt, tad vienīgais ierobežojums ir fantāzijā. Jau paklīduši joki par Krištianu Ronaldu vēlmi spēlēt Čempionu līgā, ko "United" ir pārpratusi un nolēmusi tiekties uz "Championship", proti, dīvaini jau ir, ka Ronaldu vēlas uz Anglijas otro līgu, bet, ja zvaigzne tā saka, tad tā arī darām. "United" ir pēdējā vietā līgā un gatavojas visu labot nākamajā kārtā, kad "Viaplay" tiešraidē tiksies ar "Liverpool", un, protams, par šo apņemšanos arī pagaidām pieklājīgākā reakcija ir smīns.

Mančestrai gan draudzīgi talkā nāca galvenie treneri Tomass Tuhels un Antonio Konte, kuri "Chelsea" un "Tottenham" spēlē pamanījās divreiz gandrīz sakauties un draudzīgi novērsa uzmanību no "United" problēmām. Futbola pasaulē tomēr visi ir draugi un gatavi grūtā brīdī nākt cits citam talkā.

Slēpts komentārs: zaxx

  +1 [+] [-]

, 2022-08-15 15:29, pirms 2 gadiem
Visiem neizpatikt. Kādreiz arī var parunāt par lietām caur jokiem, kas tuvāk ir reālitātei

  +2 [+] [-]

, 2022-08-15 16:48, pirms 2 gadiem
@zaxx nu ja ar humoru, ir uz Juus? Tad deb. bija, ir un buus?

     [+] [-]

, 2022-08-15 17:43, pirms 2 gadiem
zaxx rakstīja: Kas par deb.. virsrakstu un vēl debīlāks ir raksts..
ir cilvēki ,kuriem patīk gan virsraksts gan raksts.

     [+] [-]

, 2022-08-15 17:52, pirms 2 gadiem
zaxx rakstīja: Kas par deb.. virsrakstu un vēl debīlāks ir raksts..
Katru nedēļu top šāds raksts, kurā ar sarkasmu, zemtekstiem u.tml. tiek apskatītas aktualitātes sportā.

     [+] [-]

, 2022-08-15 20:55, pirms 2 gadiem
Pirms pāris gadiem Pūle arī sezonas sākumā bija pēdējā vietā, toreiz gan nebija raksts.