Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Vācijas slēpotājs Luics ar vēršanos CAS atgūst FIS atņemto uzvaru PK posmā

Rolands Eliņš

Vācijas slēpotājs Luics ar vēršanos CAS atgūst FIS atņemto uzvaru PK posmā
Štefans Luics. Foto: imago/Eibner Europa/Scanpix

LETA--DPA. Vācijas kalnu slēpotājs Štefans Luics veiksmīgi apstrīdējis viņam atņemto uzvaru Pasaules kausa sacensībās milzu slalomā, aģentūrai DPA apstiprināja viņa advokāte Anna Jākoba.

26 gadus vecais Luics 2.decembrī Bīverkrīkā uzvarēja Pasaules kausa sacensībās milzu slalomā, tiekot pie pirmā panākuma karjerā. Starp braucieniem atjaunošanas nolūkā viņš lietoja skābekļa masku, ko neatļauj Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) noteikumi, lai gan Pasaules antidopinga aģentūra (WADA) to nav aizliegusi.

Janvārī FIS diskvalificēja Luicu, tādējādi viņa izcīnītajai uzvarai aizceļojot pie austrieša Marsela Hiršera.

"Luics, starp braucieniem uzņemot papildu skābekli, pārkāpa FIS noteikumus, kas liedz izmantot zinātniskos un medicīnas ekipējumus," teikts FIS paziņojumā.

Tāpat FIS norādīja, ka Luics nav pārkāpis antidopinga noteikumus un viņam atņemtā uzvara nav sods, bet gan atbilde uz noteikumu pārkāpumu.

Luics lēmumu pārsūdzēja Sporta arbitrāžas tiesā (CAS), kas apmierināja viņa apelāciju.

Hiršers jau nodrošinājis uzvaru Pasaules kausa kopvērtējumā un rezultāts Bīverkrīkas milzu slaloma sacensībās nemainīs viņa vietu kopvērtējuma tabulā.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2019-03-15 19:01, pirms 5 gadiem
Kādi argumenti CASam?

     [+] [-]

, 2019-03-15 19:49, pirms 5 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Kādi argumenti CASam?
Gan jau - Luics,tas nebija smuki!