Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Lelde Gasūna kļūst par Latvijas čempioni slalomā

Ints Megnis
Ints Megnis

Lelde Gasūna kļūst par Latvijas čempioni slalomā
Lelde Gasūna. Foto: E.Lukšo

Latvijas vadošā dāmu kalnu slēpotāja Lelde Gasūna ceturtdien Somijā bija ātrākā Latvijas čempionāta ietvaros notikušajās FIS kategorijas sacensībās slalomā.

Divu braucienu summā Gasūna par 0,65 sekundēm apsteidza Agnesi Āboltiņu, turklāt šis rezultāts viņai deva 18,55 FIS kategorijas punktus. Savukārt Āboltiņa saņēma 23,21 FIS punktu, kas ir viens no viņas augstākajiem rādītājiem karjerā.

Tikmēr trešo vietu izcīnīja šī brīža Latvijas labākā jaunā kalnu slēpotāja Betija Burkovska, kura gan zaudēja jau gandrīz trīs sekundes.

Zīmīgi, ka otrajā braucienā ātrāko laiku sasniedza somiete Viktorija Delkarla, kura pirmajā trasē uzrādīja pašu vājāko rezultātu, tāpēc par uzvaru vairs nespēja cīnīties.

Vīru sacensībās atkal dominēja citu valstu sportisti, kas ieņēma pirmās septiņas vietas, bet astotais bija šī gada Latvijas labākais kalnu slēpotājs Žaks Gedra, kamēr 12. vietu izcīnīja Elvis Opmanis.

Sacensības Somijā sākās trešdien, kad tika aizvadīts gan Latvijas, gan Igaunijas čempionāts milzu slalomā. Piektdien gaidāmas Baltijas kausa trešā posma sacensības slalomā un paralēlā slaloma kvalifikācija, bet pēc tam sestdien tiks aizvadītas cīņas par medaļām paralēlajā slalomā.

Baltijas kausa sezona sākās jau novembra sākumā, kad Lietuvas iekštelpu slēpošanas hallē “Snow Arena” elites un junioru jeb U21 sportisti sacentās Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) kategorijas sacensībās slalomā un paralēlajā slalomā. Otrais posms februāra beigās un marta sākumā risinājās mūsu kalnu slēpošanas lielpilsētā Siguldā, kur vēlreiz sportisti sacentās slaloma un paralēla slaloma disciplīnās.

     [+] [-]

, 2019-03-21 16:21, pirms 5 gadiem
Tas čempionāts ir atklātais (citu valstu sportisti var izcīnīt LČ medaļas)?

  +1 [+] [-]

, 2019-03-21 19:19, pirms 5 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Tas čempionāts ir atklātais (citu valstu sportisti var izcīnīt LČ medaļas)?
No nolikuma: "Par Latvijas nacionālo čempionu vai godalgotas vietas ieguvēju var kļūt tikai personas, kas ir Latvijas pilsoņi un sacensībās pārstāv Latvijas Slēpošanas Savienību". https://www.infoski.lv/files/201018...

  +1 [+] [-]

, 2019-03-21 19:44, pirms 5 gadiem
Baraks Osama rakstīja: No nolikuma: "Par Latvijas nacionālo čempionu vai godalgotas vietas ieguvēju var kļūt tikai personas, kas ir Latvijas pilsoņi un sacensībās pārstāv Latvijas Slēpošanas Savienību". https://www.infoski.lv/files/201018_lc_2019_nolikums.pdf
Paldies!

Tad nesaprotu, kāpēc netiek pieminēti visi Latvijas medaļnieki? Vakar vispār rakstā pārsvarā bija kaut kādi nevienam nezināmi skandināvi pieminēti.

  +1 [+] [-]

, 2019-03-21 23:55, pirms 5 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Tas čempionāts ir atklātais (citu valstu sportisti var izcīnīt LČ medaļas)?
Latvijas čempionāts notiek kopā ar FIS Baltijas kausa 3. posmu, un atsevišķi tiek apbalvoti gan uzvarētāji Baltijas kausa ieskaitē, gan Latvijas čempionātā.