Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Pļaviņš un Regža sezonu noslēdz ar zaudējumu Kataras "Open" 1/8 finālā

Rolands Eliņš

Pļaviņš un Regža sezonu noslēdz ar zaudējumu Kataras "Open" 1/8 finālā
Haralds Regža spēlē pret Turcijas pāri
Foto: FIVB

Dohā notiekošajā Kataras „Open” izcīņā pludmales volejbolā Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža cieta neveiksmi astotdaļfināla mačā pret Turcijas pāri Gogtepi un Giginoglu (23:25, 21:16, 7:15), noslēdzot Pasaules kausa sezonu ar dalītu devīto vietu.

Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža sezonas pēdējā Pasaules kausa posmā no apakšgrupas izkļuva ar divām uzvarām, ieskaitot Edgara Toča un Riharda Finstera pārspēšanu. Pirmā vieta grupā gan tika vāciešiem Holleram un Šrēderam, taču tas nekavēja Pļaviņu un Regžu sasniegt astotdaļfinālu, jo izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā vakar tika apspēlēti poļi Kosjaks un Rudols.

Pret poļiem gan pirmais sets tika zaudēts un vēlāk nācās atspēlēties, un līdzīgs scenārijs notika arī šodienas mačā pret turkiem Gogtepi un Giginoglu. Pļaviņš un Regža spēles sākumā pastāvīgi turējās nelielā vadībā un tika pie rezultāta 18:17, taču turki panāca izlīdzinājumu 20:20. Sekoja ļoti sīva cīņa, kurā pārāki izrādījās Gogtepe un Giginoglu (25:23).

Arī otrais sets iesākās ar rezultāta attīstību punkts punktā, taču tiklīdz Pļaviņam un Regžam izdevās pirmais izrāviens (8:6), tā izdevās arī pārņemt iniciatīvu, iegūt arī piecu punktu pārsvaru un droši uzvarēt ar 21:16.
Līdz ar to ceturtdaļfināla dalībniekus nācās noskaidrot trešajā setā, kurā veiksmīgāk tomēr darbojās turki, iegūstot pārsvaru 9:6. Sekoja vēl pieci Gogtepes un Giginoglu punkti pēc kārtas, un no šīs bedres Pļaviņš un Regža vairs neizkāpa, zaudējot ar 7:15.

Pļaviņš un Regža noslēguši Pasaules kausa tūres sezonu ar dalītu devīto līdz 16. vietu. Ja sākotnēji bija plāns, ka Mārtiņš un Haralds sezonu noslēgs ar startu Rīgā notiekošajā EEVZA posmā, tad nu šie plāni ir mainīti. Jaunās sezonas sākums būs dueta galvenā prioritāte.

Izmantotie resursi:
Qatar Open | Match Schedule / Results