Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Septiņas medaļas ar izlasi izcīnījušais Batums noslēdz karjeru Francijas valstsvienībā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Septiņas medaļas ar izlasi izcīnījušais Batums noslēdz karjeru Francijas valstsvienībā
Nikolā Batums. Foto: FIBA

Par karjeras beigām Francijas vīriešu basketbola valstsvienībā pēc zaudējuma Parīzes olimpisko spēļu finālā pavēstīja pieredzējušais franču uzbrucējs Nikolā Batums.

''Šī bija mana pēdējā spēle šajā kreklā. Izlasē pavadīju 15 gadus, piedaloties četros Pasaules kausos, četros ''EuroBasket'' finālturnīros un četrās olimpiskajās spēlēs. Izdarīju to, kas man bija jāizdara, izcīnot septiņas medaļas,'' medijiem pēc fināla sacīja Batums.

35 gadus vecais uzbrucējs gan Parīzes, gan Tokijas spēlēs piedalījās olimpiskā sudraba kaldināšanā, bet Pasaules kausā 2014. un 2019. gadā izcīnīja bronzas godalgas. Eiropas čempionātos Batumam pilns medaļu komplekts – zelts 2013. gadā, sudrabs 2011. gadā un bronza 2015. gadā.

FIBA turnīros, pārstāvot izlasi, Batums 106 oficiālajās spēlēs caurmērā iekrāja 10,6 punktus, 3,9 atlēkušās bumbas un 1,9 rezultatīvas piespēles. Par viņa produktīvāko turnīru izlases kreklā kļuva 2012. gada olimpiskās spēles Londonā, kur uzbrucējs sešās spēlēs vidēji atzīmējās ar 15,5 punktiem, 5,7 atlēkušajām bumbām un 1,2 piespēlēm, iekrādams efektivitātes rādītāju 17,8.

Jau vēstījām, ka Francijas basketbolisti Parīzes olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīra finālā ar 87:98 atzina ASV pārākumu.

Noderīgas saites:

Olimpisko spēļu jaunumi
Latvijas sportistu starti un rezultāti
SPORTLAND lielā prognožu spēle
K SENUKAI Esi meistars - trāpi skaitli!

Izmantotie resursi:
https://basketnews.com/news-210435-...