Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2274, Did:0, useCase: 3

Semjonovs: ''Parasti vakaros mans laiks ir par sekundi vai pat vairāk sliktāks''

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Semjonovs: ''Parasti vakaros mans laiks ir par sekundi vai pat vairāk sliktāks''
Jurijs Semjonovs. Foto: Ausma Cīrulniece

LETA. Latvijas peldētājs Jurijs Semjonovs sacensību vakara sesijās parasti peldot vismaz sekundi lēnāk, nekā tas viņam izdevās paralimpiskajās spēlēs, sarunā ar Latvijas Paralimpisko komiteju (LPK) atzina sportists.

Jau ziņots, ka Semjonovs otrdien izcīnīja septīto vietu Parīzes paralimpisko spēļu sacensībās 100 metru distancē uz muguras S-7 klasē. Finālā Semjonovs 100 metrus uz muguras peldēja vienā minūtē un 14,76 sekundēs, no astoņiem finālistiem pārspējot vienu konkurentu.

"Bija normāli. Tikai astoņs sekundes desmitdaļas lēnāk nekā no rīta. Tomēr šis ir mans augstākais sasniegums paralimpiskajās spēlēs - pagājušajās biju tikai astotajā vietā. Esmu nedaudz šokā, jo parasti vakaros mans laiks ir par sekundi vai pat vairāk sliktāks. Bet šoreiz izdevās sasniegt pietiekami labu rezultātu," stāstīja Semjonovs.

Semjonovs paralimpisko spēļu čempionam zaudēja 5,25 sekundes.

Priekšsacīkstēs viņš ieņēma piekto vietu un kvalificējās finālam. Semjonovs distanci veica vienā minūtē un 14,68 sekundēs, savā priekšpeldējumā finišējot trešais. Lai iekļūtu finālā, bija nepieciešams finišēt astoņu labāko sportistu vidū 12 peldētāju konkurencē.

Parīzes paralimpiskās spēles norisināsies līdz 8.septembrim, latviešiem startējot vieglatlētikā, paralimpiskajā iejādē, velobraukšanā, peldēšanā un šaušanā.

Paralimpiskajās spēlēs ir pārstāvēti 22 sporta veidi, kuros startē apmēram 4400 sportistu.

Izmantotie resursi:
LETA