Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Mediji: par Vācijas izlases nākamo treneri kļūs spānis Alekss Mumbru

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Mediji: par Vācijas izlases nākamo treneri kļūs spānis Alekss Mumbru
Alekss Mumbru. Foto: EPA/Scanpix

Spānijas ''Marca'' un Vācijas ''Abendblatt'' mediji ziņo, ka par nākamo Vācijas basketbola izlases galveno treneri kļūs spānis Alekss Mumbru, ar kuru tiks noslēgts ilgtermiņa līgums. Viņš amatā nomainīs Gordonu Herbertu, kurš trenera karjeru turpinās Minhenes ''Bayern''.

''Marca'' un Hamburgas ''Abendblatt'' mediji ziņo, ka par nākamo Vācijas izlases galveno treneri tiks apstiprināts bijušais ''Valencia'' stūrmanis Alekss Mumbru. Viņš šajā postenī aizvietos Gordonu Herbertu, ar kuru Vācijas izlase kļuva par bronzas medaļnieci Eiropas čempionātā, čempioni Pasaules kausā un ceturtās vietas ieguvēju olimpiskajās spēlēs.

Tiek ziņots, ka ar Mumbru tiks noslēgts ilgtermiņa līgums, bet oficiāla darījuma paziņošana tiks izziņota drīzumā. Par viņa debiju Vācijas izlases amatā var kļūt novembra logā gaidāmā 2025. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēle pret Zviedriju. Pirmajā logā Vācijas izlase pārspēja Melnkalni, taču zaudēja Bulgārijai.

Alekss Mumbru savu trenera karjeru sāka uzreiz pēc profesionālā basketbolista karjeras beigām. Viņš vispirms no 2018. līdz 2022. gadam trenēja Bilbao ''Basket'', bet no 2022. līdz 2024. gadam ''Valencia'' klubu. 2023./2024. gada sezonas laikā viņu no kluba trenera amata priekšlaicīgi atbrīvoja.

Izmantotie resursi:
https://www.marca.com/baloncesto/20...
https://www.abendblatt.de/sport/art...