Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Serbijas treneris Pešičs: "Mūsu basketbola sistēma ir pilnīgi novecojusi, vajag pārmaiņas"

Agris Suveizda

Serbijas treneris Pešičs: "Mūsu basketbola sistēma ir pilnīgi novecojusi, vajag pārmaiņas"
Svetislavs Pešičs. dpa/picture-alliance/Scanpix

Serbijas vīriešu basketbola izlase Parīzes olimpiskajās spēlēs izcīnīja bronzas godalgu. Galvenais treneris Svetislavs Pešičs intervijā Serbijas sabiedriskajam medijam pauda, ka mērķis ir izpildīts, bet par savu nākotni runāja atturīgi, tā arī neatbildot, vai turpinās darbu.

"Mūsu mērķis bija medaļa – jebkāda medaļa. Šis bija fantastisks turnīrs, spēcīgākais turnīrs olimpisko spēļu vēsturē," sacīja Pešičs, kuram šomēnes apritēs 75 gadu. Pirms tam vadījis Minhenes "Bayern" un "Barcelona", Pešičs pie Serbijas stūres stājās 2021. gadā. Eiropas čempionāta serbi izstājās jau astotdaļfinālā, ar 86:94 zaudējot Itālijai, Pasaules kausā iekļuva finālā, kur ar 77:83 piekāpās Vācijai, bet Parīzes olimpiskajās spēlēs pusfinālā tomēr nepārspēja ASV (91:95) un bronzas mačā revanšējās Vācijai (93:83).

Intervijā Pešičs komentēja virkni tēmu, izceļot arī Nikolas Jokiča simtprocentīgo atdevi, bet intervijas noslēgumā pieskārās arī Serbijas basketbola sacensību sistēmai, spēcīgākajām komandām ikdienā spēlējot Adrijas līgā, nevis vietējā līgā. "Mums ir lielas problēmas, un mums tās ir jāatzīst. Mūsu mērķi ir lieli, basketbols Serbijā ir ļoti populārs, un atbildīgo cilvēku atbildība ir mainīt domāšanu. Negribu nevienu saukt vārdā, arī es esmu šā procesa daļa, arī es esmu šīs stratēģijas daļa, taču brīžiem jūtos bezspēcīgs, kad visi māj ar galvu, piekrītot manām idejām, bet neko nedara, lai tās īstenotu un ko mainītu.

Mums nav savas līgas – esam vienīgā basketbola valsts, kurai nav savas līgas. Basketbola panākumi pirmām kārtām ir atkarīgi no sacensību sistēmas, bet mūsu sistēma ir pilnīgi novecojusi. Tas nav atkarīgs ne tikai no mazajiem klubiem vai asociācijas cilvēkiem, bet gan pirmām kārtām no mūsu lielākajiem klubiem – "Crvena zvezda" un "Partizan"." Aizvadītajā sezonā Adrijas augstākajā līgā spēlēja pieci Serbijas klubi, kuri Serbijas izslēgšanas spēlēs pievienojās divām spēcīgākajām Serbijas pirmās līgas komandām, kuras gan paralēli piedalījās arī Adrijas līgas otrajā līgā.

Izmantotie resursi:
https://www.rts.rs/lat/sport/pariz2...

Noderīgas saites:

Olimpisko spēļu jaunumi
Latvijas sportistu starti un rezultāti
SPORTLAND lielā prognožu spēle
K SENUKAI Esi meistars - trāpi skaitli!

     [+] [-]

, 2024-08-13 22:45, pirms mēneša
Tikpat labi arī mēs varētu apgalvot, ka Latvijai nav savas līgas. No otras puses pārrobežu līgas arvien vairāk attīstās dažādos sporta veidos un dažādos pasaules reģionos, jo tādā veidā sacensību līmenis ceļas un līgām ir lielākas iespējas piesaistīt labus un naudīgus sponsorus.

     [+] [-]

, 2024-08-13 22:57, pirms mēneša
mums viņu problēmas