Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2324, Did:0, useCase: 3

Ģenerālis: Vai Butauts teiks to pašu ko Mesina?

11.mai . 17:00

VEF Rīga - Ventspils

Vakar notika divi Eirolīgas pusfināli, par kuriem es arī gribētu parunāt. Domāju, ka lielākā sensācija notika pirmajā pusfinālā – ekspertu lielākais favorīts CSKA bez jebkādas cīņas atdeva spēli "Olympiacos".

Šeit es gribētu atzīmēt vairākas lietas. "Olympiacos" paņēma spēli ar enerģiju un nestandarta taktiku, kam Mesina nebija gatavs. CSKA ir lēnākā un pragmātiskākā no visām četrām Final Four dalībniecēm. Izvēlētā taktika neļāva CSKA parādīt ne pusi no tā, ko viņi spēj, tāpēc arī tik maz iemesto punktu. Praktiski tika izslēgts Teodosičs, kas ir atsevišķs stāsts – šis spēlētājs izšķirošos mačus spēlē ļoti slikti un neko nevar uzvarēt. Taču komanda ir ar lielāko budžetu, taču vairs nav vecie laiki – basketbola trends ir pamainījies. Kaut vai tāpēc, ka "Olympiacos" ar daudzkārt mazāku budžetu un jaunu treneri Barcokas, kurš ir Final Four debitants, vienos vārtos apspēlēja pieredzējušus trenerus. Tas pats notika arī otrā pusfinālā. Redzu, ka Eirolīga un spēle mainās, un šobrīd visu nenosaka tikai lielā nauda, bet arī pilnīgi citi principi. Pavērosim šo tendenci, kā mainās komandas un jaunie treneri nāk ar savām idejām. Skaidrs, ka visinteresantākie izteikumi bija no Mesinas, ka zivs pūst no galvas, bet viņš pats ir galva. Godīgi sakot, pirmoreiz dzirdēju kaut ko tādu. Domāju, ka viņš ir vairāk šokēts nekā visi pārējie. Redzēsim pēc sezonas, ka CSKA, iespējams, varētu notikt lielas pārmaiņas. Ja nē, tad domāju, ka šai komandai jāpaliek daudz jaunākai un stiprākai.

Otrs pusfināls bija ļoti skatāms, interesants un azartisks. Grūti bija paredzēt, kurš uzvarēs, bet atkal uzvarēja Final Four treneris-debitants Pablo Laso, kurš apspēlēja Paskuālu, kurš, starp citu, no pieciem pēdējiem pusfināliem zaudējis četrus, kas liecina, ka šis treneris ir aizsēdējis. Nav nekādu jaunu ideju, spēle balstās uz Navarro. Ja viņš nevar nospēlēt, tad komandai nav citu risinājumu, tā nevar uzvarēt. Taču vinnēt varēja jebkura komanda – no sākuma labāk spēlēja Barca, pēc tam iniciatīvu pārņēma "Real", tad atkal Barca, un pašās, pašās beigās "Real" nospēlēja ļoti precīzi. Domāju, ka liela loma Felipem Rejesam, kurš maz minūtēs guva daudz punktus un ar enerģiju šo komandu aizveda līdz uzvarai.

Mans galvenais secinājums ir tāds, ka jaunie treneri-debitanti šobrīd pārspēj vecos āžus – kā Masina un Paskuāls. Domāju, ka fināls "Olympiacos" – "Real" būs ļoti aizraujošs ar to, ka tas būs azartisks, abas komandas ir ļoti ātras, ceru, ka basketbols uzvarēs. Runājot par finālu, man liekas, ka "Real" pēdējoreiz izcīnīja titulu, kad Sabonis vēl 1995. gadā spēlēja. Komanda ar tādu vēsturi ilgi nav izcīnījusi kausu.

Arī šodien ir viens liels notikums Latvijas baksetbolam – esam sagadiījuši LBL finālus. Žēl, ka šie fināli ir kā jaunākais brālis, par ko nav intereses. Vismaz no VEF puses tiek radīts iespaids, ka šie fināli nav nekas un galvenais ir VTB. Tā diemžēl ir kļūda – latviešu skatītājam ir vajadzīgs latviešu fināls. Manuprāt, šobrīd abas komandas ir vienādās situācijās. Pirms diviem mēnešiem mana prognoze būtu 4-0 VEF labā, bet tagad, kad tur ir gan traumēti, gan no garās sezonas noguruši spēlētāji, komandai ir ļoti īss soliņš, un tagad "Ventspils", kur ir jauni un pēc uzvarām izsalkuši spēlētāji – domāju, ka cīņa būs nežēlīga. Ļoti svarīgi, kā iesāksies sērija. Ja uzreiz būs 2-0 VEF labā, tad, iespējams, intriga pazudīs. Bet, ja "Ventspils" spēs uzvarēt kādu spēli, tad mūs gaida ļoti intriģējošs noslēgums pēc VEF spēlēm VTB. VEF būs noguris, spēlējot ar Himkiem, un jau tagad komanda nav pirmā svaiguma, ko redzējām spēlē Astanā. Varēja redzēt visus mīnusus – tā komanda bija vēl sliktākā situācijā nekā VEF šobrīd. Domāju, ka būs interesants pavasaris. Ventspilij ir, ko likt pretī tādiem spēlētājiem kā Roulends. Kempbels ir pēc fiziskajiem dotumiem tāds pats un var Roulendu segt. Pēdējā laikā aktīvajam Danielam var likt pretī Timmu, tāda pati komplektācija un spēks. Vienīgo VEF pārsvaru redzu Kavaļausku zem groziem, bet arī tur VEF nav ideālā stāvoklī, jo Bērziņa un Hamiltona iztrūkums var radīt VEFam lielas problēmas. Vēl VEF pusē varētu būt pārliecība pār saviem spēkiem un saspēlētība. Varētu izveidoties četri interesanti dueļi. Roulends pret Kempbelu, Sandis Valters pret Janičenoku, kuri pazīst viens otru, Bertāns pret Simsu un Timma pret Tanelsu. Pārējās līnijās intrigu neredzu. Būs interesanti vērot jauno Štelmahera azartu – "Ventspils" tomēr atšķirībā no VEF jau ir paņēmusi vienu titulu. Un Ventspilij nav, ko zaudēt – ja viņi zaudēs finālā, sezona tāpat būs izdevusies. Bet, ja VEF neuzvarēs, būs ļoti interesanti, tāpēc vērosim šīs spēles!

  +1 [+] [-]

, 2013-05-11 13:38, pirms 11 gadiem
Nu ar to CSKA neko nevar zināt. Katru sezonu iesāk un pabeidz kā līderi (gandrīz katru), bet tad PlayOffos sākas zāģi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2013-05-11 13:44, pirms 11 gadiem
" jau tagad komanda nav pirmā svaiguma, ko redzējām spēlē Astanā."

Jā mēnesi bez normālām spēlēm, bet kaut kādiem baroniem ar zonnēm priekšgalā, ko tu tur gribēji redzēt Astanā, ģenerāl? Rīgā viss tika nolikts pa plauktiņiem un Astana tika sagrauta.

  +1 [+] [-]

, 2013-05-11 13:48, pirms 11 gadiem
elvels rakstīja: 10Ls uz -10 #easyMoney
Super, tagad varbūt ar lielo piķi Latviju no krīzes izvilksi!

  -2 [+] [-]

, 2013-05-11 13:51, pirms 11 gadiem
elvels rakstīja: 10Ls uz -10 #easyMoney
Uz vefa handikapu?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-05-11 15:23, pirms 11 gadiem
jaunie treneri-debitanti šobrīd pārspēj vecos āžus ...
---------------
Nevis āžus, bet bukus Valdi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja