Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3019, Did:0, useCase: 3

"Zemgale"/LLU komanda vēlreiz zaudē Tumānova ''RoKi''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

"Zemgale"/LLU komanda vēlreiz zaudē Tumānova ''RoKi''
Pēteris Purmalis. Foto: HK Zemgale/LLU

LETA. Latvijas čempionvienība hokejā "Zemgale"/LLU sestdien savā laukumā piedzīvoja neveiksmi Somijas pēc spēka otrās līgas jeb "Mestis" spēlē.

"Zemgale"/LLU ar rezultātu 1:3 (0:2, 1:1, 0:0) piekāpās Rovaniemi "Kiekko" (RoKi) jelgavniekiem zaudējot piektajā mačā pēc kārtas.

Pirmajā trešdaļā viesu labā vārtus guva Lauri Heino un Eliass Kārela.

Tikmēr otrā perioda ievadā pēc spēlētam mazāk nekā divām minūtēm 3:0 panāca Mīka Tīhonens. Pēc tam 20 sekundes līdz trešdaļas beigām pirmo ripu Somijas komandas vārtos raidīja Pēteris Purmalis.

Mājinieku vārtos vispirms Rihards Cimermanis atvairīja astoņus metienus, bet pēc tam otrajā trešdaļā pēc otrajiem ielaistajiem vārtiem viņu nomainīja Mariuss Bajaruns-Galejs, kurš tika galā ar 15 metieniem. Pretinieku vārtos Kodijs Porters atvairīja 38 ripas.

Jau ziņots, ka piektdien abu komandu pirmajā duelī jelgavnieki ar rezultātu 1:7 piedzīvoja sagrāvi.

Jelgavas komanda ar izcīnītiem 16 punktiem 20 spēlēs ieņem 13.vietu 14 komandu konkurencē, kamēr RoKi ar 41 punktu 24 cīņās ir ceturtā.

Latvijas čempione "Mestis" līgas pamatturnīrā četros apļos aizvadīs 52 spēles, 26 notiekot "Zemgale/LLU" ledus hallē Jelgavā.

Pagājušajā sezonā par Somijas otras spēcīgākās līgas čempionvienību kļuva Imatras "Kettera", kas finālsērijā ar 4-1 pieveica "Kiekko-Espoo".

Jelgavas "Zemgale"/LLU 2021./2022.gada sezonā izcīnīja savu pirmo Latvijas čempionu titulu, finālsērijā ar 4-0 pieveicot iepriekšējo čempioni "Olimp"/"Venta 2002".

Zemgale/LLU - RoKi 1:3 (0:2, 1:1, 0:0)
Vārti: 12:36 Kārela (Peltola, Tihonens) 0:1, 16:37 Heino (Alanens) 0:2, 21:49 Tihonens (Kārela, Sūtala) 0:3, 39:40 Purmalis 1:3
Metieni: 38:22
Vārtsargi Rihards Cimermanis (no 20:00 Mariuss Bajaruns-Galejs) - Koudijs Porters

Izmantotie resursi:
LETA

  +1 [+] [-]

, 2022-12-10 20:01, pirms gada
Vot, kāds fuņveidīgais var man izskaidrot, Zemgales spēlēšanas jēgu Mestis līgā? Tas viss tomēr maksā naudu...

Jā, dzirdēju, Zemgales misija esot, lai būtu kur spēlēt tiem (tjipa, labākajiem, kas citur nav atraduši sev pielietojumu) kas pārauguši U20 vecumu, bet vēl tikuši PRO hokejā. Labi - bet, kā tas izpaužas, cik ilgi (cik sezonas) viņi tiks marinēti šai komandā? 1 sezonu un pēc gada atkal vāks jaunu sastāvu? Jeb kādas 3 sezonas? Tad tādā gadījumā, kur paliks tie, kas pēc šīs un nākamās sezonas pāraugs U20 vecumu?
Un nākamais, kur tālāk ies tie, kam sroks Zemgalē būs beidzies? Kaam viņi būs vajadzīgi? Alpu līgā, Ungārijā, vācu joberlīgās u.t.t.? Bet, lai tur tiktu, kā prakse rāda, pilnīgi pietiek ar OHL!!!

     [+] [-]

, 2022-12-11 03:44, pirms gada
Abraga svētais OHL... 🤣 Paskatoties uz šo sezonu, gribas smieties un raudāt reizē. Tik zems līmenis šeit nebija pat Dinamo laikos. Bez leišiem vairs nevar, un daudzi tiem pašiem zaudē... Visi pašu labākie mūk prom, neviens uz ilgāku laiku nepaliek. Zemgalei vajag konkurētspējīgāku sastāvu, nenoliedzami, un pamazām vispār prom no tā OHL projekta, kamēr netiks kaut kas normāls izveidots.

     [+] [-]

, 2022-12-11 05:46, pirms gada
denebs rakstīja: Abraga svētais OHL... 🤣 Paskatoties uz šo sezonu, gribas smieties un raudāt reizē. Tik zems līmenis šeit nebija pat Dinamo laikos. Bez leišiem vairs nevar, un daudzi tiem pašiem zaudē... Visi pašu labākie mūk prom, neviens uz ilgāku laiku nepaliek. Zemgalei vajag konkurētspējīgāku sastāvu, nenoliedzami, un pamazām vispār prom no tā OHL projekta, kamēr netiks kaut kas normāls izveidots.
jā, OHL šogad ir degradēts krietni, tam es piekrītu...
Bet ja runā par Zemgali - a kāpēc tik ļoti ir nepieciešama šis komandas dalība 2. šķiras somu līgā? Kāpēc kādam par to ir jāpiemaksā, lai komanda tur spēlētu?? kāds tad ir tas īstais mērķis?

     [+] [-]

, 2022-12-11 11:23, pirms gada
Abrags rakstīja: jā, OHL šogad ir degradēts krietni, tam es piekrītu...
Bet ja runā par Zemgali - a kāpēc tik ļoti ir nepieciešama šis komandas dalība 2. šķiras somu līgā? Kāpēc kādam par to ir jāpiemaksā, lai komanda tur spēlētu?? kāds tad ir tas īstais mērķis?
Acīmredzami, ka sponsori ir gatavi maksāt. Gribēja pamēģināt.. domāju, ka nekas vairāk. Citi zemteksti te nav jāmeklē.
Bija cerības uz pilnu halli, kas arī nav attaisnojies. Pilsētā vēl aizvien hokeju apmeklē tikai radi, draugi vai kaut kādi absolūti hokeja trakie. Nav tā, ka šis sestdienas vakarā būtu ģimenes pasākums. Tam absolūti nav piemēroti apstākļi.

     [+] [-]

, 2022-12-11 11:26, pirms gada
Visu cieņu Armandam Simsonam, kurš noalgots "iekustināt" tukšo arēnu. Pirmajās spēlēs bija muzikanti, uguns un dūmi.. kaut kāds šovs, bet nu jau viss iegājis vecajās OHL sliedēs. Tik vien, ka Simsonam atlicis atstrādāt savu sezonas kontraktu.

     [+] [-]

, 2022-12-12 08:00, pirms gada
backstab rakstīja: Acīmredzami, ka sponsori ir gatavi maksāt. Gribēja pamēģināt.. domāju, ka nekas vairāk. Citi zemteksti te nav jāmeklē.
Bija cerības uz pilnu halli, kas arī nav attaisnojies. Pilsētā vēl aizvien hokeju apmeklē tikai radi, draugi vai kaut kādi absolūti hokeja trakie. Nav tā, ka šis sestdienas vakarā būtu ģimenes pasākums. Tam absolūti nav piemēroti apstākļi.
tiešām sponsori? Kas tad ir tie "sponsori"?
Cik atceros, Zemgales dalību Mestis visvairāk vēlējās LHF ar Kalvīti priekšgalā, nojaušu, ka nauda tika piesaistīta ar tiešu vai netiešu LHF starpniecību.