Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2889, Did:0, useCase: 3

Dienvidkoreja sākusi izmeklēšanu par iespējamu kiberuzbrukumu OS atklāšanas ceremonijā

Rolands Eliņš

Dienvidkoreja sākusi izmeklēšanu par iespējamu kiberuzbrukumu OS atklāšanas ceremonijā
Foto: Cal Sport Media/Sipa USA/Scanpix

LETA--AFP. Dienvidkoreja sestdien uzsākusi izmeklēšanu par nenoskaidrotu interneta pārrāvumu Phjončhanas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijas laikā, ko, iespējams, izraisījis kiberuzbrukums.

Iekšējā tīkla un bezvadu interneta sistēmas piedzīvoja problēmas piektdien plkst.19.15 pēc vietējā laika un vēl joprojām pilnvērtīgi nav atjaunotas.

Kiberdrošības speciālisti un eksperti no Dienvidkorejas Aizsardzības ministrijas, kā arī vēl četri ministri izveidojuši darba grupu, kas izmeklē šo interneta zudumu. Kā paziņojusi darba grupa, problēmas ar internetu nav ietekmējušas olimpisko spēļu atklāšanas ceremoniju, kurā tika demonstrēti jaunākie tehnoloģiju sasniegumi.

Olimpiskajās spēlēs strādājošās organizācijas saņēmušas brīdinājumus par iespējamiem pikšķerēšanas uzbrukumiem. Kā viens no potenciālajiem uzbrucējiem minēta Krievija, kas gan noliegusi savu vainu.

Pērn globālajā kiberuzbrukumā ar izspiedējvīrusu "WannaCry" tika inficēti 300 000 datoru. Šajā uzbrukumā tika vainota Ziemeļkoreja.

"Nevēlamies izteikt kādus minējumus. Vēl joprojām cenšamies atrast cēloņus šīm problēmām. Mums ir neliela informācija, esam strādājuši visu nakti un sadarbojušies ar saviem partneriem," sestdien teica olimpisko spēļu organizatoru pārstāve Nensija Pārka.

Phjončhanas olimpiskās spēles norisināsies līdz 25.februārim, sportistiem sadalot 102 medaļu komplektus 15 dažādos sporta veidos, turklāt pirmo reizi Ziemas Olimpiādē tiks izdalīti vairāk nekā simts godalgu komplekti.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2018-02-10 13:18, pirms 6 gadiem
Atslēgt kompjus un miers...😁
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-02-10 14:46, pirms 6 gadiem
Krievi riebekļojas, kurš gan cits.

  +2 [+] [-]

, 2018-02-10 14:58, pirms 6 gadiem
Dīvaini lasīt, ka Krievija savu vainu neatzīst.Viņa kaut vai vienu reizi ir atzinusi savu vainu, kļūdu vai atvainojusies.Nekad!

  +2 [+] [-]

, 2018-02-10 15:07, pirms 6 gadiem
bidlām vēl nav miera... nespēj samiernāties, ka savu trikoloru dabūja atstāt mājās...

     [+] [-]

, 2018-02-10 23:41, pirms 6 gadiem
Cik nožēlojama rīcība ir uzbrukt Olimpiskajām spēlēm. Ne kauna, ne goda tiem kas to paveica!