Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Bahs: "Nav nejauši, ka Āzijā notiek trīs olimpiādes pēc kārtas"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Bahs: "Nav nejauši, ka Āzijā notiek trīs olimpiādes pēc kārtas"
Tomass Bahs viesojas Ķīnā
Foto: IOC media

Starptautiskās olimpiskās komitejas prezidents Tomass Bahs, viesojoties Ķīnā, otrdienas preses konferencē atzina, ka Eiropas valstīm jāmaina skeptiskā attieksme pret olimpisko spēļu rīkošanu un šajā ziņā jāmācās no Āzijas valstīm.

Kā zināms, pēdējoreiz Eiropā olimpiskās spēles risinājās 2014. gadā, kad lielo ziemas pasākumu uzņēma Krievijas pilsēta Soči. 2016. gada vasaras olimpiāde notika Brazīlijas metropolē Riodežaneiro.

Īpatnēji, ka trīs olimpiskās spēles pēc kārtas notiek Austrumāzijā - Dienvidkorejā (2018), Japānā (2020), Ķīnā (2022). Tāda vienveidība īsti nesavietojas ar olimpiskās kustības principiem.

"Esmu runājis par Eiropas valstu skepticismu ne tikai attiecībā uz ziemas olimpiskajām spēlēm. Acīmredzams, ka tā ir Eiropas skeptiskā attieksme kopumā. Domāju, ka ne es vienīgais to jūtu. Kā eiropietis ceru, ka Eiropa atgriezīsies un šajā ziņā mācīsies no Āzijas," saka Tomass Bahs.

"Nedrīkst vienkārši sēdēt un gaidīt labāku nākotni, to vajag veidot pašiem. Uz to jāraugās no optimisma un ilgtermiņa pozīcijām. Tas ir tas, ko dara Āzija kopumā un attiecībā uz olimpiskajām spēlēm. Tā nav nekāda sakritība, ka Āzijā notiek trīs olimpiādes pēc kārtas," norāda pasaules olimpiskās kustības vadītājs.

2024. gadā spēles atgriezīsies Eiropā - olimpiāde risināsies Francijas galvaspilsētā Parīzē.

Izmantotie resursi:
rsport.ria.ru

  +2 [+] [-]

, 2018-06-06 18:20, pirms 6 gadiem
Lai viņš labāk beidz muldēt! Eiropieši vienkārši ir taupīgāki un prātīgāki un netaisās pa velti izmest nenormālāko piķi ko atpakaļ nevar dabūt.

  -1 [+] [-]

, 2018-06-06 18:56, pirms 6 gadiem
Vienīgais punkts Eiropā, kur var rīkot Olimpiādi, ir Sigulda, un pat tur tikai ziemas. Vasaras spēles varētu rīkot kaut kur Dienvidos, piemēram, Liepājā, Bauskā, Daugavpilī...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2018-06-07 09:25, pirms 6 gadiem
Tomass laikam nav pamanījis, ka Eiropas oligarhi lielu daļu no ražošanas pārcēluši pie aziātiem, kuri par kapeikām raujas
nav taj Eiropai tās liekās naudas, veļ arī migranti jāpagādā
visiem nepietiek

     [+] [-]

, 2018-06-07 10:09, pirms 6 gadiem
Āzijā cilvēki ir strādīgi. Eiropa pārtiek no pabalstiem. Ko te var salīdzināt.