Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Bobsleja treneris Ozols olimpiskajās spēlēs riskējis iekulties nepatikšanās

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Bobsleja treneris Ozols olimpiskajās spēlēs riskējis iekulties nepatikšanās
Jānis Ozols ir īpašu cepuri Phjončhanā
Foto: Romāns Kokšarovs, olimpiadeF64.lv

Latvijas bobsleja izlases fiziskās sagatavotības treneris Jānis Ozols sarunā ar laikrakstu "Neatkarīgās Tukuma Ziņas" atklāj, ka Phjončhanas olimpiskajās spēlēs riskējis ar 10 000 eiro soda naudu par neatbilstoša apģērba valkāšanu.

Tukuma novada dome šonedēļ Jānim Ozolam pasniedza 1000 eiro naudas balvu par Latvijas bobsleja divnieka izcīnīto bronzu Phjončhanas olimpiādē.

Latvijas olimpiskās delegācijas dalībnieks olimpiādē izcēlās ar īpašu cepuri, taču tur drīkstēja valkāt tikai iedoto apģērbu. "Par neatbilstoša apģērba valkāšanu līgumā soda nauda ir 10 000 eiro, ko var pieprasīt sporta preču ražotājfirma "4F". Ar to jokot nevar, tāpēc centos TV kamerās nelīst," atklāj Jānis Ozols. Sieva taisa latviskas cepures, bet vīram tās patīk, tāpēc Phjončhanā nolēma riskēt.

Tukumnieks atklāj, ka Phjončhanas olimpiskā ciemata mājoklī tualetēm nebija durvju. Grūti izskaidrot, iespējams, tika pielāgots, lai pēc tam paralimpieši varētu vieglāk iekļūt.

Prieks par Oskara Melbārža un Jāņa Strengas bronzu, taču bija arī negatīvais - sanāca visu laiku taisnoties, kāpēc pārējiem nav godalgu. "Ja neesi trijniekā, tad esi sliktais, kas par velti iztērējis naudu. Skarbi," secina treneris.

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Neatkarīgās Tukuma Ziņas", Agita Puķīte