Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Norvēģu vikingi Mols un Sērems atnes Norvēģijai zeltu pludmales volejbolā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Norvēģu vikingi Mols un Sērems atnes Norvēģijai zeltu pludmales volejbolā
Kristians Sērems. Foto: Reuters/Scanpix

Par jaunajiem olimpiskajiem čempioniem pludmales volejbolā kļuvuši Anders Mols un Kristians Sērems no Norvēģijas. Norvēģi Tokijas olimpisko spēļu finālā ar 2-0 (21:17, 21:18) pārspēja krievus Oļegu Stojanovski un Vjačeslavu Krasilņikovu.

Tokijas olimpisko spēļu vīru pludmales volejbola turnīra finālā bija vērojams 2020. gada Eiropas čempionāta fināla atkārtojums starp norvēģiem Andersu Molu/Kristianu Sēremu un krieviem Oļegu Stojanovski/Vjačeslavu Krasilņikovu. Eiropas čempionātā pārāki bija norvēģi, bet šosezon Gštādes četru zvaigžņu turnīrā, īsi pirms olimpiskajām spēlēm, krievi ceturtdaļfinālā pārliecinoši pārspēja Molu un Sēremu.

Spēles sākumā pārliecinošāk darbojās Krievijas Olimpiskās komitejas volejbolisti, kuri pēc Krasilņikova eisa izvirzījās vadībā ar 3:0. Tad uzbrukumā kļūdījās Mols, dodot pretiniekiem četru punktu pārsvaru (5:1). Situāciju pēc kāda laika uzlaboja Mols, divreis pārliecinoši bloķējot Krasilņikova uzbrukuma sitienu (7:8). Pēc otrās no epizodēm nedaudz potīti savainoja Krasilņikovs, kuram bija nepieciešams pārtraukums. Pēc tā bumbu autā izsita Krasilņikovs, bet Mols atzīmējās ar divām lieliskām servēm (10:8).

Seta otrajā pusē Sērems tika pie eisa, palielinot Norvēģijas dueta pārsvaru līdz trim punktiem. Nākamajā izspēlē vairākas reizes uzbrukumu nespēja noslēgt Stojanovskis, ļaujot pretiniekiem būt vēl komfortablākā situācijā (15:11). Krievi nespēja lauzt cīņas gaitu, kamēr pretinieki nekļūdījās. Stojanovskis nespēja realizēt vēl vienu uzbrukumu, norvēģiem soļojot pretī uzvarai pirmajā setā. Seta galotnē ar vēl vienu lielisku bloku atzīmējās Mols, bet tad laba servju sērija padevās Stojanovskim. Norvēģi paņēma pārtraukumu un lika punktu setam - 21:17.

Otrā seta sākumā norvēģi meklēja veidus, kā iegūt lielāku pārsvaru, bet krievi spēja turēties līdzās. Pirmais kļūdījās Sērems, kurš raidīja bumbu autā un atdeva minimālu vadību pretiniekiem (6:5). Pēc tam sliktāks nogrieznis bija Krievijas Olimpiskās komitejas duetam, kas pēc pāris kļūdām nonāca iedzinējos ar 7:9. Sekoja pārtraukums, kurā apkalpojošais personāls turpināja darboties ap Krasilņikova potīti. Sēremam pēc darbības aizsardzībā bija iespēja palielināt pārsvaru, bet vietā blokā bija Stojanovskis (11:10).

Pēc tehniskā pārtraukuma Stojanovskis atzīmējās ar vēl vienu iespaidīgu bloku, panākot izlīdzinājumu. Īsu brīdi rezultāta starpība nemainījās, bet tad Mols apturēja Stojanovski pie tīkla. Pēc Krasilņikova kļūdas uzbrukumā norvēģiem jau bija četru punktu pārsvars (16:12). Pēc Mola kļūdas uzbrukumā rezultāta starpība sadila uz pusi, bet tas arī bija viss. Mols un Sērems noturēja atlikušo pārsvaru, triumfējot Tokijas olimpiskajās spēlēs - 2-0 (21:17, 21:18).

Tokijas olimpiskās spēles, pludmales volejbols vīriešiem, spēle par 3. vietu un fināls

DienaLaiksSpēleRezultāts
7. aug.04:00Pļaviņš/Točs (Latvija) - Čerifs/Ahmeds (Katara)0-2 (12:21; 18:21)
7. aug.05:30Mols/Sērems (Norvēģija) - Stojanovskis/Krasilņikovs (ROC)2-0 (21:17; 21:18)

Olimpisko spēļu laureāti pludmales volejbolā vīriešiem

OSZeltsSudrabsBronza
2020Mols/Sērems (Norvēģija)Stojanovskis/Krasilņikovs (ROC)Čerifs/Ahmeds (Katara)
2016A. Seruti/B. Šmits (Brazīlija)P. Nikolai/D. Lupo (Itālija)A. Brūvers/R. Mēvsens (Nīderlande)
2012J. Brinks/J. Rekermans (Vācija)A. Seruti/E. Regu (Brazīlija)M. Pļaviņš/J. Šmēdiņš (Latvija)
2008T. Rodžerss/F. Dalhauzers (ASV)F. Magalhaess/F. Araužu (Brazīlija)R. Santušs/E. Regu (Brazīlija)
2004R. Santušs/E.Regu (Brazīlija)H. Bosma/P. Erera (Spānija)S. Kobels/P. Hoišers (Šveice)
2000D.Blantons/E.Fonoimoana (ASV)Z. de Melo/Rikardu (Brazīlija)Āmans/Hāgers (Vācija)
1996K.Kiralijs/K.Sefīzs (ASV)M.Dods/M.Vaitmāršs (ASV)Dž.Čailds/M.Hēse (Kanāda)

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

Skaties visus olimpisko spēļu notikumus tiešraidēs, abonējot discovery+ pie Go3!

  -1 [+] [-]

, 2021-08-07 06:26, pirms 3 gadiem
Ltv7 programma norādīts , ka tiks translēts basketbola fināls vīriešiem , taču tā vietā ir pludmales volejbols .. lsm.lv norādīts, ka pēc pludmales volejbola tiks parraidits basketbola fināls vīriešiem , bet tā vietā ir karatē -68kg.. kautkas nav kā vajag :-D

     [+] [-]

, 2021-08-07 11:15, pirms 3 gadiem
Prieks ik reizi, kad tiek uzvilkti KOKi !