Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Rosa/Klainmena sagrauj šveicietes un pārliecinoši iekļūst finālā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Rosa/Klainmena sagrauj šveicietes un pārliecinoši iekļūst finālā
Eiprila Rosa uzbrukumā. Foto: AP/Scanpix

Tokijas olimpisko spēļu pludmales volejbola turnīrā sievietēm kā pirmās finālā iekļuvušas ASV pludmales volejbolistes Eiprila Rosa un Aliksa Klainmena. Viņām ar 2-0 (21:12, 21:11) izdevās sagraut šveicietes Anouku Vergi-Deprē un Joanu Haidrihu.

Tokijas olimpisko spēļu pludmales volejbola turnīrā sievietēm klāt bija pusfinālu diena. Pirms Tīnas Graudiņas un Anastasijas Kravčenokas spēles pret Austrālijas pludmales volejbolistēm Mariafi Artačo Del Solaru un Talikvu Klensiju laukumā devās Eiprila Rosa/Aliksa Klainmena no ASV un Anouka Verge-Deprē/Joana Haidriha no Šveices, lai noskaidrotu pirmās finālistes.

Spēli negaidīti nepārliecinoši sāka Šveices pludmales volejbolistes, kuras pieļāva vairākas kļūdas, nespēja noslēgt uzbrukumus un nonāca iedzinējos ar 3:10. Vairākas bumbas aizsardzībā pacēla Rosa, kura arī labi servēja. Seta otrajā pusē iespēlējās Verge-Deprē, bet tuvāk par pieciem punktiem šveicietēm neizdevās tikt (11:16). Turpinājumā ar diviem blokiem atzīmējās Klainmena, pirmajam setam noslēdzoties ar rezultātu 21:12.

Arī otrā seta sākumā ASV duets ātri tika pie divu punktu pārsvara. Šveicietes nespēja saņemties, atkal pieļaujot vairākas kļūdas, kas deficītu palielināja (11:6). Lieliski aizsardzībā turpināja spēlēt Rosa, bet Klainmena pie tīkla palielināja ASV dueta pārsvaru līdz septiņiem punktiem (15:8). ASV pludmales volejbolistes ne uz brīdi neizlaida spēles grožus no rokām, tieši pusfinālā izcīnot vienu no pārliecinošākajām uzvarām turnīrā ar 2-0 (21:12, 21:11) un pelnīti iekļūstot finālā.

Stundu vēlāk Rosai un Klainmenai finālā pievienojās Mariafe Artačo Del Solara un Talikva Klensija, kuras apspēlēja latvietes Tīnu Graudiņu un Anastasiju Kravčenoku. ASV un Austrālijas duetu cīņa finālā būs piektdien, plkst. 05:30, bet plkst. 04:00 par bronzu cīnīsies Latvijas un Šveices pludmales volejbolistes.

Tokijas olimpiskās spēles, pludmales volejbols sievietēm, pusfināls

DienalaiksSpēleRezultāts
5. aug.03:00Verge-Deprē/Haidriha (Šveice) - Rosa/Klainmena (ASV)0-2 (12:21; 11:21)
5. aug.04:00Graudiņa/Kravčenoka (Latvija) - Artačo Del Solara/Klensija (Austrālija)0-2 (21:23; 13:21)

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

Skaties visus olimpisko spēļu notikumus tiešraidēs, abonējot discovery+ pie Go3!