Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3019, Did:0, useCase: 3

Ābols: "Zinām, ka mums ir mazākais laukums "Mestis" līgā"

Rolands Eliņš

Ābols: "Zinām, ka mums ir mazākais laukums "Mestis" līgā"
Artis Ābols. Foto: HK Zemgale/LLU

Latvijas hokeja čempionvienības "Zemgale"/LLU galvenais treneris Artis Ābols pēc savas komandas pirmajām spēlēm Somijas "Mestis" līgā intervijā kluba mājaslapā dalījās ar pirmajām atziņām par Somijas pirmo līgu un atzina, ka sava laukuma priekšrocības šajā līgā "Zemgalei" būs būtiskas atšķirīgo laukuma izmēru dēļ.

" Mēs ieraudzījām to, ko arī gaidījām, proti, ka “Mestis” ir ļoti laba un spēcīga līga. To pierādīja arī “Peliitat” komanda – ātra, mobila, labi slidojoša, labi ar ripu darbojošās. Kā zināms, šī nebija līgas "top" komanda," pēc pirmajām divām spēlēm, kurās abās tika izcīnītas uzvaras, teica Artis Ābols.

Intervijā piesaukts, ka Somijas medijos uzmanību piesaistījusi Jelgavas ledus halles šaurā vidus zona, kas bijusi neparocīga "Peliitat" komandai, taču tas attiecīgi arī varētu strādāt pretējā virzienā – "Zemgalei" varētu būt lielākas grūtības izbraukuma spēlēs, un Ābols tam daļēji piekrita.

" Tā ir lieta, kurai būs jāpielāgojas un mēs par to zinājām vēl pirms dalības čempionāta. Mēs esam runājuši par to ar puišiem. Jā, mēs zinām, ka mums ir mazākais laukums līgā," teica "Zemgales" treneris. "Loģiski, ka spēlējot aizsardzībā, tas rada zināmas priekšrocības. Bet arī pretiniekiem aizsardzības zona ir mazāka un viņiem arī aizsardzībā ir vieglāk. Zināmā mērā taisnība somiem ir."

Ābols arī uzsvēra, ka tagad gaidāms visnotaļ sarežģīts izbraukums, kur piecu dienu laikā būs jāaizvada četras spēles. Uz jautājumu, vai "Zemgales" hokejisti izturēs, Ābols atbildēja: "To mēs redzēsim. Jāiztur! Tāpēc jau viņi ir šeit."

"Zemgale" nākamo maču aizvadīs jau rītdien pret "Koove" komandu, kam sekos spēle arī nākamajā dienā un pēc tam 7. un 8. datumā mači pret "Peliitat", šoreiz jau pretinieku laukumā.

Izmantotie resursi:
https://hkzemgale.lv/izbraukuma-jai...