Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

"Ducati" rūpnīcas komanda Bastianīni vietu atvēlējusi Martinam

Juris Grīns
Juris Grīns

"Ducati" rūpnīcas komanda Bastianīni vietu atvēlējusi Martinam
Marks Markess. Foto: Motorsport.com

Kļuvis zināms, ka "Ducati" rūpnīcas komanda pieņēmusi lēmumu brīvo vietu uz nākamo "MotoGP" sezonu atdot nevis Markam Markesam, bet gan Horhem Martinam, kurš šobrīd "Pramac" vienības sastāvā atrodas čempionāta kopvērtējuma līderpozīcijā.

Martins jau pagājušajā gadā bija "Ducati" rūpnīcas braucēja Frančesko Banjajas sīvākais konkurents, savukārt šosezon vēl spēcīgāk pieteicis sevi "MotoGP" titulam. Spānis nereti ir ātrākais sprinta sacensībās, tāpat guvis uzvaras divās no sešām šogad aizvadītajām "Grand Prix" sacīkstēm. Šobrīd kopvērtējumā viņš ir vadībā.

Pēc aiziešanas no "Honda" rūpnīcas vienības, titulētais Marks Markess tikmēr šogad pārstāv "Ducati" satelītvienību "Gresini". Uzvaras pagaidām vēl nav gūtas, bet jau četros posmus pēc kārtas sportistam izdevies iekarot pjedestālu un kopvērtējumā Markess ir trešais. Viņš un Martins bija divi galvenie konkurenti uz Banjajas komandas biedra vietu nākamajā sezonā.

Par "Ducati" lēmumu vispirms ziņoja itāļu laikraksts "Gazzetta dello Sport". Zināms, ka pēdējās dienās notikušas nopietnas sarunas ar Martina aģentu, kurš bija ieradies arī uz nedēļas nogalē notikušo Itālijas posmu Mudžello trasē. Jau iepriekš komanda vēstīja, ka uz šo posmu būs pieņēmusi galīgo lēmumu par nākamā gada sastāvu.

Lai gan lēmums jau ir pieņemts, līgums vēl neeso parakstīts, liecina neoficiāla informācija. Arī oficiāls paziņojums līdz ar to nav sekojis.

Tikmēr Markess, nespējis iegūt Enea Bastianīni vietu, nākamgad visticamāk varētu pāriet uz "Pramac" nometni, kas turklāt kā vienīgā satelīkomanda tiks pie 2025. gada modeļa "Ducati" motocikliem. Ja pieredzējušais braucējs tam nepiekritīs, zināms, ka par viņu nopietnu interesi izrāda "GasGas Tech3".

Izmantotie resursi:
motorsport.com