Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Banjaja triumfē Mudžello sprintā, sezonas līderis Martins izstājas

Juris Grīns
Juris Grīns

Banjaja triumfē Mudžello sprintā, sezonas līderis Martins izstājas
Frančesko Banjaja. Foto: Motorsport.com

"Ducati" komandas braucējs Frančesko Banjaja "MotoGP" sezonas septītajā posmā Itālijā, Mudžello trasē sprinta sacīkstē izrāvās vadībā jau startā un turpinājumā pārliecinoši aizbrauca pretī uzvarai. Čempionāta līderis Horhe Martins atradās trešajā pozīcijā, kad piedzīvoja kritienu.

"Pramac Ducati" vienības pārstāvis Martins uzvarēja pirms tam notikušajā kvalifikācijā un sprintā startēja no pole position, taču jau pirmajā līkumā kā līderis iebrauca Banjaja, kurš sacensības sāka no otrās pozīcijas. Martinam garām bija ticis arī no otrās rindas startējušais "Ducati" rūpnīcas braucējs Enea Bastianīni, pakāpjoties uz otro vietu. Lielisks starts padevās Bredam Binderam - viņš ieguva deviņas pozīcijas un sākotnēji bija ceturtais.

Jau pirmajā aplī Martinam izdevās atgūt otro vietu no Bastianīni. Tikmēr otrajā aplī pēc sadursmes iespaidīgi krita Fabio Kvartararo un Migels Oliveira. Trešajā aplī Bastianīni mēģināja atkarot otro vietu no Martina. Abi sakrustoja trajektorijas, notika neliels kontakts un rezultātā Bastianīni izslīdēja grants joslā.

Jau trešajā vietā bija nonācis Marks Markess, bet piektajā aplī titulētais "Gresini Ducati" braucējs uzbruka Martinam un pacēlās uz otro vietu. Pa to laiku līderis Banjajajau bija nedaudz attālinājies.

Negaidīts pavērsiens notika astotajā aplī. Martins jau sāka atpalikt no Markesa, taču trešo vietu saglabāt nespēja. Pirmajā līkumā viņa motocikls izslīdēja un nācās izstāties.

11 apļus garo sacensību turpinājumā Markess noķert līderi nespēja, un Banjaja svinēja uzvaru. Veicot vairākas apdzīšanas, līdz pat trešajai pozīcijai spēja pacelties sezonas debitants Pedro Akosta.

Tā kā Martins piedzīvoja izstāšanos, kopvērtējuma otrajā vietā esošais Banjaja tagad viņam pietuvojies līdz 27 punktu atstatumam, bet tikai par pieciem punktiem mazāk ir Markesam.

Sprinta rezultāti:

Izmantotie resursi:
www.f1.lv