Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2943, Did:0, useCase: 3

Dīvāna eksperts skaidro zaudējumu ar rūpēm par tautiešu finansiālo labklājību

Dīvāna eksperts
Dīvāna eksperts

Dīvāna eksperts skaidro zaudējumu ar rūpēm par tautiešu finansiālo labklājību
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Dīvāna eksperts uz Arēnu neiet, jo hokeja vērošanai neko vairāk par ērti iesēdēto klubkrēslu, televizora pulti un atspirdzinošu apiņu dzērienu nevajag. Kamdēļ sasist cūciņkrājkasi, lai visas savas iekrātās monētiņas atdotu zem diktatora tupeles palīdušajam šveicietim?

Iesildīšanās

- Uzēd šniceli, uzdzer pa virsu oktobra festivāla iecienītāko dzērienu un skaties hokeju. Vai vēl pateicīgāka situācija turnīrā var būt? Abām komandām der neizšķirts. Ja tā notiek, tad Kanāda brauc mājās. Kādēļ ļaut kanādiešiem tikt četriniekā, ja tas var atspēlēties medaļu mačos? Jānorauj neizšķirts un priecīgi būsim i mēs, i friči. Overtaimā varam hoķīti uzspēlēt, bet pirmās sešdesmit minūtes var bakstīties gar bortiem.

Pirmais periods

- Te visam jābūt sarunātam. Neizšķirts ir abu interesēs. Vācieši iemet pirmo ripu, lai nerodas nevienam aizdomas. Gan jau ka drīz atmetīsim savu golu atpakaļ. Viss mierīgi.

- Eu! Mums tak bija jāiemet gols atpakaļ. Tak neizšķirts ir sarunāts. Ripulis paslīd zem Kalniņa kājsarga. Tiešām ir sarunāts, ka abas pa divām ripām iemetīs? Baigi laicīgi friči savus golus paņēmuši. Tas divu vārtu pārsvars liek man justies nekomfortabli. Ātrāk jāatmet atpakaļ.

- Kas tā par vairākuma sērgu? Jau zem 10% vairākumu realizācija. Cik grūti var būt sagatavot vairākuma izspēli. Tas ir mājas darbs ko vari sagatavot labu laiku pirms čempionāta. Nav taču pirmā nedēļa, kad Bobs trenē izlasi. Šim bija sen jābūt atstrādātam, bet vēl divi vairākumi pievienojas nerealizēto sarakstam. Briesmīgi!

Otrais periods

- Mēs te kaut kādu akadēmisko hokeju mēģinām spēlēt. Pragmatiskie vācieši to visu jau ir redzējuši un piedzīvojuši. Pietrūkts radošuma un neordināru darbību, lai samulsinātu pretiniekus. Pārāk vienkārši tiek spēlēts.

- Beidzot! Beidzot! Beidzot! Visu čempionātu Ābols šķērdējis izgājienus pret pretinieku vārtsargu. Nu trīs pret vienu izgājienā atrod šķirbu pretinieku vārtsargā. Pie tālā staba jau gaidīja Miķelītis, bet Ābols partnerus nemeklēja, bet iešāva pats. Labi!

- Ja Ābols no Ābola tālu nekrīt, tad Zīle no Ozoliņa gan visai tālu aizvēlies. Pie saviem vārtiem nedroši - klūp, krīt un dāvina momentus pretiniekiem. Vēlreiz nonākt iedzinējos ar diviem vārtiem nedrīkstam.

Trešais periods

- Fričiem taču otrā spēle pēc kārtas. Kāpēc šamie vēl nelūzt? Vai tad pret jeņķiem vispār nav centušies?

- Pilnīgi izgāzts vairākums trešajā trešdaļā. Principā labāk nemaz vairākumu nespēlēt, jo tās ir divas lieki notērētas minūtes slidonoties savā aizsardzības zonā un vidējā līnijā. Friču zonā tā normāli arī neesam spējīgi nostāties. Slikti!

- Friči nesaprot, ko tie latvieši tizlojas. Vācieši met ripas pāri bortam, nemetas uzbrukumā, pelna noraidījumus, bet latvieši nevar iemest vairākumā. Vai tad pašiem būs vēl savos vārtos jāmet, lai tos kanādiešus izlidinātu ārā.

- Esam pilnīgi bezspējīgi pozicionālā hokejā. Ja friči nostājas aizsardzības zonā, tad pilnīgi neko nespējam izkombinēt. Vienīgā opcija iemest ir pretuzbrukumos. Ar ripu spēlēt nemākam. Tā kā friči uz priekšu neiet, tad pretuzbrukumu izveidot nevaram.

- Merzļikins pirms mača teica - Latvijas līdzjutēji ir psihopāti. Rūpējoties par tautiešu finansiālo stāvokli un lai netiek ņemti neapdomīgi kredīti pārlieku dārgu biļešu iegādei, Latvijas hokejisti nolemj nekvalificēties ceturtdaļfinālam.

Uz veselību!
Jūsu, Dīvāna eksperts!

Dīvāna eksperts svīst un pūš, bet viens punkts somu pirtiņā nopelnīts
Dīvāna eksperts nespēj noticēt - kurš ļāva atkal tiesāt Jeržābekam?
Dīvāna eksperts iedziļinās dzelzceļa sistēmā - bānītis ātrvilcienu nevar noskriet
Dīvāna eksperts soļo uz aptieku pēc nervu tabletēm un sirds pilieniem
Dīvāna eksperts uzzina, ka uz vienas slidas hokeju nepaspēlēsi
Dīvāna ekspertam salīp zobi ar kļavu lapu sīrupu
Dīvāna eksperts ieskatās kristāla bumbā un izzīlē Latvijas izlases rezultātus

     [+] [-]

, 2021-06-02 15:13, pirms 3 gadiem
Vajadzeja takš visu iepriekš ar fričiem sarunāt! Bijaa taču tādi, laiki, kad šādas lietas sarunaaja pa blatu:-)

     [+] [-]

, 2021-06-02 20:01, pirms 3 gadiem
Spēles gaita ir aprakstīta vislabāk no visiem rakstoņām. Pilnīgi precīzi un pamatoti.
Visvairāk kaitināja Stepītis un Vācijas pilsonis Vasiļjevs, kuri dūdoja kā divi piedzērušies balodīši - viss taču ir labi, mūsējie miedz un ģermāņi mūk krūmos. Man gan tā spēle rādījās cita.