Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2943, Did:0, useCase: 3

Dīvāna eksperts uzzina, ka uz vienas slidas hokeju nepaspēlēsi

Dīvāna eksperts
Dīvāna eksperts

Dīvāna eksperts uzzina, ka uz vienas slidas hokeju nepaspēlēsi
Foto: Emīls Desjatņikovs/F64

Latvijas hokeja izlase uzvarējusi Kanādu! Kanādu! Tas tak nozīmē tikai vienu, mums jau kaklā ir karināmas pasaules čempionāta medaļas, ja ne zelta, tad bronzas pavisam droši. Sasitam hokeja dzimteni, tad Kazahstāna ir arī uz vienas slidas apspēlējama. Pret vēderu atstutējis čipsu bļodu, Dīvāna eksperts gatavs relaksētam hokejam bez liekiem pārdzīvojumiem.

iesildīšanās

- Iedomājieties ar kādu žonglēšanu jānodarbojas Kazahstānas trenerim. Mēģini kaut ko čaļiem ģērbtuvēs pateikt kazahu valodā, kanādieši un zviedrs neko nesaprot. Saki šiem angliski, krievi un kazahi plikšķina acis. Pusminūtes pārtraukumā Kazahstānai jāprasa pilnu minūti, lai abām frontēm treneris var savu domu izskaidrot.

Pirmais periods

- Pēc Kanādas sasišanas mūsējie ir aizpeldējuši. Acīm redzot, fani zem logiem tik ilgi dziedājuši, ka puikas pa nakti nav aics aizvēruši. Rubīns jau pirmajā minūtē norauj divu minūšu sodu, bet ar vēl piepampušākām acīm spēlei gatavojušies ekipējuma menedžeri. Zīle savā pirmajā izgājienā paliek bez slidas asmens, dancojot pa ledu kā tikko dzimis pīlēns. Daugava kā zosu māte ņēma un Kristapu aizstūma līdz soliņam. Draudziņ, tev laiks izplēst spārnus vēl pienāks.

- Izskatās, ka zēni iedomājušies, ka atnāks un apslidos "Barys" uz vienas slidas. Zīle parādīja, ka ar vienu slidu lāga nepaslidosi. Kazahstānas izlase taisa momentus pie mūsu vārtiem. Pārliecība par gatavību paņemt šo spēli nebūt nevairojas. Zaudējam ripas viduszonā, nevaram iedot precīzu uzbrukumu ievadošo piespēli, labi, ka vēl aizsardzībā atpakaļ paspējam. Tas nav skats, ko būtu jārāda Kanādas gāzējiem.

- Pirmajā periodā tik bijīgi pret pretiniekiem spēlējām it kā pretī būtu NHL visu zvaigžņu komanda. 20 minūšu laikā tikai divi uzmetieni pa vārtiem. Kāda tad jēga no tā ļurīgā kazahu vārtsarga, kurš cenšas ieslēpties pats savos vārtos, ja nemaz nepārbaudām viņu. Ļoti vāja trešdaļa. Pārtraukumā visiem laukuma spēlētājiem būtu jāizkauj pa trīskāršajam ekspreso. Jāmostās!

Otrais periods

- Divreiz Lauris ieslido pretinieku zonā un tad meklē, kur nu to ripu nogrūst. Jāmet pa kasti, Lauri! Jāmet pa kasti!

- Nu ko es saku! Jāmet, Lauri! Kā uzmet tā ir gols. Tas Bojarkins tikai ļurkājas un žļurgājas. Tas nav nopietns vārtsargs! Vajag tikai mest un goli būs.

- Vairākums vairāk nekā slikts. Vairāk sanāk mocīties ar ieslidošanu zonā nekā ar uzbrukumu kombinēšanu. Pretī taču ir Kazahstāna, nevis kāda hokeja lielvalsts. Pietrūkst asuma, pietrūkst vēlēšanās iet spēka cīņā. Vajag kādu no tiem diegabikšiem kārtīgi iebortēt un spēlīte aizies.

- Matīss ir zvērīgi labs, taču arī viņš visus pasaules metienus nepaņems. Ja pelnam noraidījumus un lielām acīm skatāmies kā pretinieki saspēlējas, tad nav brīnums. ka iegūtā vadība aiziet notekā.

Trešais periods

- Ja nevaram vinnēt ar tīru hokeja meistarību, tad jāķeras pie modernās mākslas priekšnesumiem. Bukarts jaunākais sagrieza galvas kazahiem. Dažas sekundes pamatīgi izblomējās, netrāpot pa ripu, pazaudējot to sev aiz muguras un ātruma sacensībā vēl nogāžoties gar zemi. Taisot spēka paņēmienu pats vēl apkrita pie borta. Kazahiem skaidrs, ka šis puika knapi slidot māk, nav bīstams. Šeku reku aktiermāksla nāk lietā. Bukartu visi kazahi pameta vienu pašu un viņš ņem un aizskrien iesist vārtus. Lielais Kristaps, Holivudas Oskars un pat Zelta avene - Rihardam pienākas katra iespējamā statuete par tēlotājmākslu.

- Eu, nu kas tas tāds? Kā golu gūstam, uzreiz atdāvinam atpakaļ. Līdz Ziemassvētkiem vēl pusgads. Dāvanas pasniegt vēl par agru. Tā ripa no Matīsa kājsarga nebija jāstumj prom. Vajadzēja vienkārši krist virsū, nevis bakstīt kaut kur prom. Uzbakstijām tieši Blekeram uz nūjas pa metienam. Idritvaikociņ!

- Pērkons, Laima un mīļā Māra! Visi stāvēja klāt pie šitās panikas Matīsa soda laukumā. Visas nūjas pa gaisu, pieci Latvijas hokejisti guļ uz ledus un cer, ka ripulis vārtos neiešļūks. Epizodes MVP - Bičevskis, kurš pamanījās uzmesties ripai virsū tieši tik ilgi, lai pietiekatu laiks arī visiem pārējiem sakrist vārtu priekšā. Karsums izmanto burzmu, lai nesodīti iedotu pa tāfeli arī kādam kazaham.

- Būsim godīgi, noturēts neizšķirts pamatlaikā pie šis spēles ir panākums. Kazahu zviedrs iešķēla pa stabu. Vairākkārt kazahiem pietrūkst pielikt tikai nūjiņu tukšu vārtu priekšā. Punkts šoreiz jau ir daudz. Lūk tas ir pandēmijas čempionāts - pirmo reizi vinnēt Kanādu un pirmo reizi nepieveikt Kazahstānu.

Overtaims

- Spēciņa zēniem divas dienas pēc kārtas spēlēt nepietiek. Papildlaika piecās minūtes, īpaši pēc kapteiņa noraidījuma, jācīnās par izdzīvošanu. Ja kazahiem būtu divas izmantojamas maiņas, būtu mūsu čaļus nolauzuši. Visu spēli vieniem un tiem pašiem jānodragā. Bullīšos pēc vēl punkta aizķerties reālāk.

- Trīs bullīši pēc kārtas iekšā... Nu jau jābūt vēl punktiņam tabulā. Kaspar, pieliec punktu lūdzu! Kaspar? Ehh... nu labi vēl viens bullītis ir. Rihard, pieliec punktu! Rihard? Ehh... Piecus pēcspēles metienus pēc kārtas neiemest. Nu nebijām šoreiz pelnījuši vairāk par vienu punktu. Atpūtieties zēni!

Jūsu, Dīvāna eksperts!

Dīvāna ekspertam salīp zobi ar kļavu lapu sīrupu
Dīvāna eksperts ieskatās kristāla bumbā un izzīlē Latvijas izlases rezultātus

  +1 [+] [-]

, 2021-05-23 09:41, pirms 3 gadiem
Prognozes nestrādā vispār🤪😂😂

  +2 [+] [-]

, 2021-05-23 10:00, pirms 3 gadiem
Šitais labs un patiess humora garā.Ar pēdējiem vardiem nolamāju Bukartu,bet viņš pēc tam iemet golu.Nācās pasmieties par sevīm.

     [+] [-]

, 2021-05-24 08:54, pirms 3 gadiem
Lasot šo rakstu pārņem tās pašas emocijas, kuras rodas lasot sportacentra ikdienas rakstus.
Šitais varētu rakstīt par jebkuru sporta veidu un īpaši neizceltos, jo šeit "strādājošie" žurnālisti kā reiz ir dīvāna eksperti un nekas vairāk.

p.s. Abi Bukarti iemeta ripu taisni vārtsargam "lovuškā"