Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2943, Did:0, useCase: 3

Dīvāna eksperts ieskatās kristāla bumbā un izzīlē Latvijas izlases rezultātus

Dīvāna eksperts
Dīvāna eksperts

Dīvāna eksperts ieskatās kristāla bumbā un izzīlē Latvijas izlases rezultātus
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Divus gadus ērtā klubkrēsla sēžamdaļas polsterējumā spiedušies divi apaļi vaigi, kuru izveidotie iedobumi neatgūst formu pat tad, kad pieceļos pēc spēcinošā apiņu dzēriena. Krēsla atzveltne jau sākusi nedaudz ļurkāties no nepacietīgās trīšanās, beidzot sagaidot pasaules čempionātu hokejā. Nu un ka nevaru iet uz arēnu? Man arī nevajag, jo esmu Dīvāna eksperts. Mans dīvāns ir mans tronis, televizors - mans galma āksts. Esmu gudrs par visu... un par neko!

Jau pēc čempionāta Bratislavā sapratu, ka Bobam treneru kolektīvā trūkst viens kārtīgs analītiķis, kurš zinātu visu par Latvijas hokeju. Kā šodien atceros kā Značiks pirms 25 gadiem iestūma mūs elites divīzijā. Atceros katru Beļavska pauzi, katru Sorokina pirueti un Laviņa spēka paņēmienu. Rakstīju pieteikuma vēstuli uz līdz šim Latvijas izlasē neizmantoto vakanci - dīvāna analītiķis. Epastā atbilde neatnāca. Varbūt ieslīdēja mēstulēs? Lai nu kā, čempionātam esmu gatavs!

Vairākus mēnešus esmu veicis rūpīgu izpētes darbu, lai pirms čempionāta sākuma izteiktu visprecīzāko Latvijas izlases rezultātu prognozi starp visiem pašpasludinātajiem hokeja lietpratējiem. Kā ģenerālis Valdis saskaitīju cipariņus un izvilku numeroloģisko vienādojumu spēlei pret Kanādu. Mačam pret kazahiem izlasīju Latvijas izlases spēlētāju horoskopu sievas dzeltenajā tenku žurnālā. Pēc izdzertās rīta kafijas, krūzes dibena biezumos ieraudzīju rezultātu pret itāļiem. Cepot šašliku, ogļu ugunīs saskatīju spēli pret jēņķiem. Sarēķinot Venēras un Marsa astroloģisko novietojumu attiecībā pret Saturnu, uzzināju rezultātu pret Norvēģiju. Pret somiem mača gaitu nosapņoju, bet Vācijas rezultātu ieraudzīju krāmu tirdziņā nopirktajā čigānietes kristāla bumbā.

21. maijs pret Kanādu

Viņa plaukstas sasvīdušas, ceļgali vāji, rokas smagas... Bobs velk pēdējo cigaretes dūmu pie arēnas stūra. Lai cik liels optimists būtu Gagarina kausa īpašnieks, arī viņam ir skaidrs, ka briest kāviens. Sērkociņu paciņā Bobam palikuši trīs sērkoki - vairāk nekā Brūsam Vilisam piektajā elementā. Valstsvienības treneris ar smagu sirdi nolauž galu vienam no sērkociņiem, iespiež tos savilktā dūrē un dodas uz ģērbtuvēm. Vienam no trīs vārtsargiem nepaveiksies - lauzto sērkoku izvilkušajam būs jāstājas vārtos. Asara acs kaktiņā sariešas Kalniņ Jancim - jāauj slidas, jāuztaisa cieta seja un jāiet vārtos.

Pārsteigumi nenotiks. Kanādiešiem līdzi tikt latvju bāleliņiem nesanāks. Jau pirmajā periodā Kanāda sametīs trīs vārtus. Viens virs pleca, otrs zem paduses, trešais starp kājām. Emocionāli traumēt pārējos vārtsargus jau čempionāta ievadā nebūs prāta darbs. Tādēļ jātur sitiens arī otrajā periodā. Jau pie piecu vārtu starpības Renārs Krastenbergs ies dot bietē kanādiešiem. Cimdu nomešana gan maču neglābs, jo pašam izlases debitantam sanāks ar dibenu attapties uz ledus. Viesturs jau telefonā spiedīs Jankas Sprukta numuru, lai brauc uz arēnu mikrofonā nomierināt skatītājus, bet tad atskārtīs ka tribīnes ir tukšas un nav kam izmest kedu laukumā. Trešā perioda ievadā, pēc sestās iemestās ripas, kanādieši pavērsies mājinieku rūgtajās sejās un hokeja dzimtenes pārstāvjiem sirsniņas nedaudz sažņauksies. Ar diviem skaitliskā sastāva pārkāpumiem kanādieši spēles beigās ļaus nedaudz ar ripu paspēlēt arī Boba zēniem, bet tas arī būs viss.

Dīvāna eksperta prognoze: Latvija – Kanāda 0:6

22. maijs pret Kazahstānu

Īstais čempionāta sākums. Spēle pret izlasi, kura mērķē uz zeltu! Vārtos Ivars no Punnenovu dzimtas. Pirmsspēles gatavošanās procesā izlases spēlētāji video treniņā noskatījušies iedvesmojošu video ar Jamaikas bobsleja izlases startu Kalgarī olimpiskajās spēlēs. Laukumā visa šī "Barys" brigāde pazīstama kā raibi suņi. Piektajā minūtē Latvija izspēlēs veco labo "Dinamo" kombināciju uz Hosas punktu. No ūsiņas vārtu tīklā kaučuka ripuli iešķels Karsums. Vēl pirmā perioda beigu sirēna nebūs noskanējusi, kad diviem kazahiem ripu apkārt aptamborēs Indrašis, kurš atdos piespēlīti uz brīvo stabu Dzierkalam, kam atliks vien pārbakstīt ripu pāri vārtu līnijai.

Otrajā periodā ceturtā maiņa pieļaus kļūdu nomainoties uz tālā soliņa. Kazahi divatā aizskries pretuzbrukumā pret vienu aizsargu, atklājot savu vārtu rēķinu. Ivars pār lūpām spļaus visus Šveicē samācītos franču, vācu un itāļu lamuvārdus. Kā uz karstām oglēm spēle ieies noslēdzošajā daļā. Trešā perioda beigās kazahi ņems nost vārtsargu. Tukšajos vārtos ripu no sarkanās līnijas ieraidīs Dārziņš, nodrošino pirmo uzvaru čempionātā.

Dīvāna eksperta prognoze: Latvija – Kazahstāna 3:1

24. maijs pret Itāliju

Pirmsspēles vakarā Bobs zēniem uz numuriņiem pasūtīs picas ar mocorelas sieru, bet pusdienās pirms mača puiši gardi ēdīs pastu ar boloņas mērci. Arī laukumā itāļi tiks noēsti bez sāls. Vārtsarga laukumā ar paceltu galvu arēnas griestos esošās lampas varēs skaitīt Matīss Kivlenieks, kuram spēles gaitā iesvīst nesanāks, jo mačs risināsies pie pretējiem vārtiem. Pirmo golu spēlē gūs Rodrigo no Ābolu dzimtas, vairākumā pieliekot nūju partnera metiena ceļā un ievirzot ripuli vārtu devītniekā. Otro ripu Itālijas vārtsargs ierīs ar šķēlienu no zilās līnijas, pretinieku cietoksni cauršaujot Cibuļsku Oskaram. Otrajā periodā Latvijas pārsvaru līdz trīs vārtiem palielinās Miķelītis, bet Bobs jau sāks domāt par to, kur lai pasūta liellopa burgerus ar BBQ mērci. Punktu mačam izgājienā pret vārtsargu pieliks Daugava, apgriežoties ap savu asi, apreibinot itāļu vārtsarga galvu, un aizstumjot ripu garām pretinieka kājsargam. Nu jau sāk rādīties, ka ceturtdaļfināls var būt pat aizsniedzams.

Dīvāna eksperta prognoze: Latvija – Itālija 4:0

27 maijs pret ASV

Pieceļoties ceturtdienas rītā, visu Latviju pārņems auksti sviedri. Kā var būt tāda dzīves netaisnība? Par ko mēs esam tā noziegušies? Avīžu virsrakstos melns uz balta stāvēs rakstīts - pret ASV tiesās Jeržābeks! Lai kādām metodēm mūsu zēni sistu vārtus iekšā jeņķiem, Jeržābeks atradīs kā tos nolaupīt. Pēc Sočas metiena ripa ielido vārtos? Meja ar vienu kāju vārtsarga laukumā iebraucis. Bukijs iemet golu izgājienā divi pret vienu? Nē! Džera jau divus centimetrus zonā ieslidojis. Ja kāds spēj no pirksta izzīst iemeslu vārtu neieskaitīšanai, tad tas ir Jeržābeks. Matīss vārtos varēs izstiepties un sarauties, atsitot vienu ripu pēc otras. 37 atvairījumi jau būs veikti, līdz četras minūtes pirms beigām viens sūdiņš mūsu vārtos iekritīs. Jeržābeks nevarēs noslēpt paštīksminošo smaidu pēc jeņķu izvirzīšanās vadībā. Bobam nebūs varianti - jāmaina vārtsargs pret sesto spēlētāju. Pēdējā minūtē amerikāņi iestums vārtos arī otro ripu. Centrālajam izmeklēšanas birojam būs jāveic vērienīga sava aģenta transportēšanas operācija, lai Jeržābeks nenokļūtu satracinātā Latvijas hokeja fanu pūļa nagos.

Dīvāna eksperta prognoze: Latvija – ASV 0:2

28 maijs pret Norvēģiju

Ar vikingiem būs badīšanās ar ragiem un nagiem. Par uzvaru komandas plēsīsies ne pa jokam. Vārtos stāsies Ivars un viņam darba netrūks. Rezultātu gan atklās Ķēniņ Rolis. Pa ceļam uz vārtiem viņš izšķaidīs vienu īsu bārdiņu atlaidušu ledus lāci un ar niknu skatienu iešņāks ripu zem vārtu pārliktņa. Pēc pirmā periodā minimāls pārsvars mums. Otrā perioda sniegums nepriecēs. Skaitliskajā mazākumā nāksies ielaist pirmos vārtus, bet trešdaļas otrajā pusē Ivars kapitulēs otro reizi, Latvijai nonākot iedzinējos. Ejot otrajā periodu pārtraukumā, Dzierkals aiz dusmām izsitīs ģērbtuvju durvīs caurumu. Aizsargi salamāsies ar uzbrucējiem un uz trešo periodu komanda iznāks ar putām uz lūpām. Norvēģiem no no niknajiem latviešiem sāks trīcēt bikses. Ar šķēlienu no zilās līnijas vārtsargu cauršaus Freibergs, bet uzvaras vārtus elegantā stilā gūs Dārziņš.

Dīvāna eksperta prognoze: Latvija – Norvēģija 3:2

30 maijs pret Somiju

Pēc uzvaras pār vieniem ziemeļniekiem, pretī stāsies citi ziemeļnieki, kuri Rīgā vazās visus pretiniekus pēc kārtas. Aktuālie pasaules čempioni pa laukumu lidos arī pret mājiniekiem. Jau pirmajās piecās minūtēs Latvijas vārtos iespurgs divas ripas. Pirms pirmās trešdaļas beigām Daugaviņš vienus vārtus atspēlēs, iemetot ripu aizsarga aizsegā, somu vārtsargam nepaspējot pamanīt metiena izdarīšanas brīdi. Daugava golu nosvinēs Cipuļa stilā - ar cietu seju. Otrajā periodā Somija atgūs divu vārtu pārsvaru un hokeja žurnālisti jau sāks rēķināt scenārijus un potenciālās vārtu starpības, kas vajadzīgas pret Vāciju. Trešajā periodā vēl ceturtos vārtus gūs somi, nokārtojot pārliecinošu uzvaru pirms Latvijas pēdējās spēles. Mūsu zēni pēc skriešanās ar somiem jutīsies kā iztvaicēti pārkurinātā saunā.

Dīvāna eksperta prognoze: Latvija – Somija 1:4

1 jūnijs pret Vāciju

Turnīra izšķirošā spēle - pretī friči. Lai tiktu uz ceturtdaļfinālu vajadzīgi trīs punkti. Vārīta sardele un alus krūka brokastīs paliek neaiztikta. Visiem nopietna apņemšanās cīnīties par uzvaru. Bobs pirms mača latviešu valodā ģērbtuvē nolasa eposu Lāčplēsis. Taču laukumā izrādās, ka melnie bruņinieki arī nav nekādi vakarējie - māk i slidot, i precīzu piespēli iedot. Pirmās divdesmit minūtes bez vārtiem - abas komandas nervozē. Pirmais vieninieks uz tablo parādīsies otrā puslaika vidū, kad Karsums pārmetīs ripu pāri friču vārtsarga kājsargam. Prieki gan nebūs ilgi, jo nākamajā uzbrukumā kapitulēt sanāk pašiem - 1:1. Trešais periods izšķirs čempionāta likteni. Visu turnīru slīpētā vairākuma izspēle trešās trešdaļas septītajā minūtē atnesīs izspēli uz tukšiem vārtiem, tīklā kaučuka ripuli iešaujot Indrašim. Pēdējās pamatlaika 13 minūtēs Vācijas spiedīs, spiedīs līdz beigās iespiedīs. Par Latvijas cerirību kapraci kļūs Girgensona komandas biedrs Rīders. Pagarinājuma uzvaras divi punkti ceturtdaļfinālā sasniegšanai būts par īsu. Tādēļ ar nolaistām rokām latvieši pagarinājumu atslidos. Pēcspēles metienu sērijā pie uzvaras tiks friči, noslēdzot Latvijas izlasei Rīgas čempionātu ar kārtējo, Latvijai raksturīgo skaisto zaudējumu.

Dīvāna eksperta prognoze: Latvija – Vācija 2:3 SM

Priekā!
Jūsu, Dīvāna eksperts.

  -2 [+] [-]

, 2021-05-20 20:35, pirms 3 gadiem
Paliec savā dīvānā un savas prognozes tur arī prognozē nevis piedirs sportametru. ZELTS MUMS BŪS

  +3 [+] [-]

, 2021-05-20 20:36, pirms 3 gadiem
Interesanti un vietām smieklīgi
Lai cik nebūtu jocīgi, tie cipari var salikties
Vai arī ne🤣

  +3 [+] [-]

, 2021-05-20 20:40, pirms 3 gadiem
Nu iekritīs noteikti kāds ripulis arī Z-amerikāņu komandām vārtos no mums, nebūs pa nullēm abās spēlēs, pret stiprajiem mēs protam spēlēt! Vairāk šaubos par mūsu līmeņa komandām, noteikti pret Kazahstānu klāsies krietni smagāk nekā ar Vāciju!

  +2 [+] [-]

, 2021-05-20 20:42, pirms 3 gadiem
Pret Kazahstānu es pat liktu OT vai SM. Pret Vāciju domāju varam uzvaru paņemt!

  +3 [+] [-]

, 2021-05-20 20:56, pirms 3 gadiem
Pilns mums ar tiem skurbulī dīvānā sēdošiem ekspertiem. Un tas saucas sporta portāls kāpēc būtu jāliek šādi nekam nederīgi raksti?

  +1 [+] [-]

, 2021-05-20 21:14, pirms 3 gadiem
Makleins rakstīja: Pilns mums ar tiem skurbulī dīvānā sēdošiem ekspertiem. Un tas saucas sporta portāls kāpēc būtu jāliek šādi nekam nederīgi raksti?
Lai ar humora izjūtu apvēltītiem cilvēkiem būtu iemesls pasmaidīt par šo skaisto, ironijas pārpildīto feļetonu.

Pārējie ar piepūstiem un piesarkušiem vaigiem turpina nesaprast, kāpēc tādi jāraksta un jāpublicē

  +4 [+] [-]

, 2021-05-20 21:31, pirms 3 gadiem
Labs humora raksts. Teicami atspoguļo katru otro mūsdienu komentētāju....pat ne dīvāna. Bet, ar nožēlu jāsaka, ka vismaz puse nesapratīs šī raksta jēgu.
Matuļa kunga darbs?

  +2 [+] [-]

, 2021-05-20 22:52, pirms 3 gadiem
Značoks, pauze Kerčam un piruete Beļavskim!

     [+] [-]

, 2021-05-20 22:58, pirms 3 gadiem
Nu līdz humoram tur vēl jāpiestrādā, palika garlaicīgi lasot. Te pat līdz ceha līmenim pietrūkst.

  +1 [+] [-]

, 2021-05-21 00:15, pirms 3 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Lai ar humora izjūtu apvēltītiem cilvēkiem būtu iemesls pasmaidīt par šo skaisto, ironijas pārpildīto feļetonu.

Pārējie ar piepūstiem un piesarkušiem vaigiem turpina nesaprast, kāpēc tādi jāraksta un jāpublicē
Skaisti, ironijas pārpldīti feļetoni parasti ir ar labām beigām, ko nevar teikt par šo te traģikomisko pseidošedevru Būtu mūsējiem uzzīmējis 1/4 finālu, domas būtu savādākas

  -1 [+] [-]

, 2021-05-21 00:17, pirms 3 gadiem
joshka rakstīja: Labs humora raksts. Teicami atspoguļo katru otro mūsdienu komentētāju....pat ne dīvāna. Bet, ar nožēlu jāsaka, ka vismaz puse nesapratīs šī raksta jēgu.
Matuļa kunga darbs?
Matuļu Janka nerakstītu tik pesimistiski ar tādu bezcerības pilnu fiasko galotnē, vismaz buļļos Fričus būtu vinnējuši noteikti

  +1 [+] [-]

, 2021-05-21 00:21, pirms 3 gadiem
Piektais elements nevis septītais

  -2 [+] [-]

, 2021-05-21 01:59, pirms 3 gadiem
smx rakstīja: Značoks, pauze Kerčam un piruete Beļavskim!
Okupantu paaudze Latvijas hokejā ?!

  -1 [+] [-]

, 2021-05-21 04:08, pirms 3 gadiem
Labāk dirs savā dīvānā, ja nespēj izgudrot kaut ko patiešām smieklīgu. Atradies jokdaris... Ja gribi kaut ko patiešām interesantu uzcept, nevajag atreferēt veco pieredzi, ietērpjot to jaunās bantītēs. Esi drosmīgs un paredzi kaut ko negaidītu! Rutīna mums visiem ZJB!

  +2 [+] [-]

, 2021-05-21 08:10, pirms 3 gadiem
Tās jau ir tikai prognozes,starp citu diezgan reālas.Es gan ar kanādiešiem liktu mazākus ciparus,vairāk uztrauc mačs ar Kazahstānu,kurš būs kā lakmusa papīriņš šai Latvijas izlasei.Var jau bļaut,mēs būsim pusfinālā,un būsi prīmā čalis,bet vari izteikt reālākas prognozes un tiksi noriets komentu sadaļā.Es arī īpaši neticu brīnumiem(tas būtu 1/4 fināls),bet tas netraucēs man turēt īkšķus par Latvijas izlasi katrā spēlē.
PS. Kāpēc 1/4 fināls brīnums.Tāpēc,ka mūsu grupā pašreizējie pasaules čempioni somi,kanādieši un amerikāņi 1/4 finālu reti izlaiž,bet vācieši olimpiskie vicečempioni.Kas esam mēs?Tikai laukuma saimnieki.Labi,ka tiek dota iespēja arī līdzjutēju atbalstam,tas būtu otrais trumpītis,bez laukuma priekšrocībām.Turam īkšķus un ticam brīnumiem!

     [+] [-]

, 2021-05-21 08:20, pirms 3 gadiem
Pafantazēt un paprognozēt ir laba lieta
Bet nu šīs prognozes nepadodas veselajam saprätam.
Visticamāk pret Kanādu būs Matīss, Kazahstānu -Kalnińš , uz Itāliju- tad ,iespējams, ieliks Ivaru

     [+] [-]

, 2021-05-21 10:15, pirms 3 gadiem
Spēļu iznākumi var būt gana līdzīgi dīvānā pirdēja prognozēm un rezultātiem, jo šaubos, ka kaut ko augstāku par 1/4 ar šiem kadriem vispār var sasniegt. Bez mūsu NHL čaļiem maksimums heb griesti šim sastāvām ir 1/4.

  -1 [+] [-]

, 2021-05-21 11:44, pirms 3 gadiem
Paldies - labs raksts! Ar pašironiju un humora izjūtu autoram viss kārtībā, atšķirībā no viena otra komentētāja, kurš te laikam vēlējās izlasīt precīzu un ar analītiskiem elementiem sapušķotu spēļu atreferējumu.

Kas attiecas uz izlasi kopumā - nu redz, ja tiešām tie mērķi ir tik lieli, kā visi te runā, pašus spēlētājus ieskaitot, tad tas arī jāpierāda ar reāliem darbiem laukumā t.i. obligāti jāņem max punkti no vājākām komandām - kazahiem un itāļiem + līdzvērtīgas komandas - Norvēģijas. Jāuzvar(vienalga, pamataikā, overtaimā vai bulīšos, bet jāuzvar) par kapeiku spēcīgākā Vācija un, ideālā variantā kāds punkts jāizķer no lielā trio. Lūk, ar šādu minimālo programmu būtu pamats runāt par reālām iespējām pacīnīties par kaut ko. Pretējā gadījumā, šī te nespēja noskaņoties, punktu nepaņemšana tur, kur vajag utt. nav komandas, kura cīnās par, vismaz 1/2 finālu, cienīga. Pretējā gadījumā paši nolažo un tad kaut ko tur cer un rēķina un tad škrobojas, ka konkurenti nospēlēja ne tā, kā vajadzētu - tās tādas nabagu atrunas.
Lai veicas!

     [+] [-]

, 2021-05-21 12:15, pirms 3 gadiem
Tumanovs rakstīja: Pafantazēt un paprognozēt ir laba lieta
Bet nu šīs prognozes nepadodas veselajam saprätam.
Visticamāk pret Kanādu būs Matīss, Kazahstānu -Kalnińš , uz Itāliju- tad ,iespējams, ieliks Ivaru
Nu nebūs tāda vārtsargu mainība!Ja nu vienīgi vārtos tiks ielaistas n-tās ripas n-tās reizes pēc kārtas! Un vispār labākais un pieredzējušākais noteikti ir Kalniņš tāpēc viņš būs pirmais numurs!

     [+] [-]

, 2021-05-21 13:09, pirms 3 gadiem
anetho rakstīja: Matuļu Janka nerakstītu tik pesimistiski ar tādu bezcerības pilnu fiasko galotnē, vismaz buļļos Fričus būtu vinnējuši noteikti
Biļetes jau nopirki?

  +2 [+] [-]

, 2021-05-21 22:07, pirms 3 gadiem
Dīvānu eksperts dīvānā piekakāja bikses.....pirmā spēle jau auzās....🙂...sūdīgs eksperts

     [+] [-]

, 2021-05-21 23:27, pirms 3 gadiem
Emilio rakstīja: Paldies - labs raksts! Ar pašironiju un humora izjūtu autoram viss kārtībā, atšķirībā no viena otra komentētāja, kurš te laikam vēlējās izlasīt precīzu un ar analītiskiem elementiem sapušķotu spēļu atreferējumu.

Kas attiecas uz izlasi kopumā - nu redz, ja tiešām tie mērķi ir tik lieli, kā visi te runā, pašus spēlētājus ieskaitot, tad tas arī jāpierāda ar reāliem darbiem laukumā t.i. obligāti jāņem max punkti no vājākām komandām - kazahiem un itāļiem + līdzvērtīgas komandas - Norvēģijas. Jāuzvar(vienalga, pamataikā, overtaimā vai bulīšos, bet jāuzvar) par kapeiku spēcīgākā Vācija un, ideālā variantā kāds punkts jāizķer no lielā trio. Lūk, ar šādu minimālo programmu būtu pamats runāt par reālām iespējām pacīnīties par kaut ko. Pretējā gadījumā, šī te nespēja noskaņoties, punktu nepaņemšana tur, kur vajag utt. nav komandas, kura cīnās par, vismaz 1/2 finālu, cienīga. Pretējā gadījumā paši nolažo un tad kaut ko tur cer un rēķina un tad škrobojas, ka konkurenti nospēlēja ne tā, kā vajadzētu - tās tādas nabagu atrunas.
Lai veicas!
Ne jau par to. Es gaidīju labu humoru. Beigās sanāca "iebāzu pirkstu dirsā = paskaties man gredzens pirkstā" humors

     [+] [-]

, 2021-05-21 23:47, pirms 3 gadiem
Izlasīju par pirmo spēli un tālāko nebija jaudas vairs lasīt.Prasti.Par gaumi nestrīdas.
Ja jau par ekspertu sevi iecēlis ,tad tak boldā būtu rakstījis visu tekstu,ne tikai savus iedomātos rezultātus