Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2943, Did:0, useCase: 3

Dīvāna eksperts svīst un pūš, bet viens punkts somu pirtiņā nopelnīts

Dīvāna eksperts
Dīvāna eksperts

Dīvāna eksperts svīst un pūš, bet viens punkts somu pirtiņā nopelnīts
Foto: Jānis Saliņs/F64

Pēdējā spēle pasaules čempionātā mūsu puikiem ar kartona līdzjutējiem. Pēdējā iespēja padzenāt kaučuka ripuli mierā un klusumā. Otrdien visapkārt bļaus un kliegs, tādēļ izbaudām to, ka var dzirdēt zebrām veltītos treneru izsaucienus.

Iesildīšanās

- Kā tad hoķim somu stilā lai iesildās? Sauna un stiprais caurspīdīgais? Tā jau var arī to hokeju nemaz neredzēt. Šoreiz lietas būtu jādara pretējā kārtībā - vispirms jāuzvar hokejā un pēc tam iekšā pirtiņā. Cerams ka kārtīgu somu pirtiņu uz ledus sakurinās Boba zēni, nevis pašiem nāksies svīst un pūst.

Pirmais periods

- Vārtos Kalniņš. Te ir divi iespējamie varianti. Vai nu Jānis zin kur somi mēģinās mest vēl pirms metiena izdarīšanas vai arī somiem ir skaidri zināmi Janča vājie punkti, kur ar drošības sajūtu mest ripuļus. Jācer uz pirmo.

- Nepaspēju vēl pat sacerēties uz līdzvērtīgu cīņu, kā jau trešajā minūtē tikām noskrieti un Kalniņam jāķeksē ripa ārā no saviem vārtiem. Pat nelikām somiem sanervozēties. Te briest pamatīgi dabūt pa ragiem.

- Somiem bīstamākais spēlētājs 19 gadus vecs džeks. Kur ir mūsu jaunie supertalanti? Kamdēļ mums neviens tīnis nav gatavs mest vārtus pasaules čempionātos? Tā jau esam vecākā komanda turnīrā, kur paaudžu maiņa nenovēršami lavās aizvien tuvāk.

- Vairākuma izspēle mums ir neradoša. Kaut kādi tālie metieni aiz iemetiena apļa. Nav neviena spēlētāja pie tālā staba, kur objektīvi ir vislabākās iespējas tikt pie atlēkušās ripas, lai mestu tukšos vārtos. To vairākumu jau tā nav daudz, bet divas minūtes nomuļāties ir augstākā veida vieglprātība.

- Ja nesanāk pie īsta gola tikt, tad ņemsim arī sūdiņu, kas vārtos iekrīt. Laura dibens nosedza visu skatu somu vārtsargam un Dzierkals viegli ieslidina ripuli starp kājiņām. Rezultāts pēc perioda cerīgs, bet momentu radīšana pagaidām apšaubāma.

- Tas, ka Jeržābeks aizsūtīs mājās, nenozīmē to ka citi čehi netiesās mūsu mačus. Ja tu skaidri redzi, ka pārkāpums bija, kā Ābols varēja pats no sevis ņemt un novelties? Paradokss.

Otrais periods

- Otrās dienas efekts - iepriekš, aizvadot otro spēli divās dienās, mēs arī sākām plīst nost otrajā periodā. Rādās, ka neesam vienīgie, kuriem benzīns trūkst divas dienas pēc kārtas. Somi pasīvi spēlē, ļauj mums regulāri ieiet zonā un mest pa vārtiem. Briest periodā sakrāt vairāk metienus pār pašiem pasaules čempioniem.

- Atkal izlaižam pretinieku no aizvārtes. Nemākam pieskatīt vārtsarga aizmuguri. Labi, ka Dārziņš piefiksēja ka ripa trāpīja pa slidu un bīstami ripuļoja vārtu priekšā nevis flirtēja ar kādu tribīnēs esošo kartona fani.

- Ja dāvinām momentus, tad somi nekautrēsies arī kaut ko iemest. Perioda beigās pielaižam paviršības pie saviem vārtiem. Rubīns nokrīt aiz saviem vārtiem un somiem uzreiz rodas iespēja četriem metieniem. Nākamajā momentā nesavācam ripu iemetienā un Somijas hokejisti paņem jau mums piederējušu ripu un met iekšā. Rubins nepaguva uzcelt pretiniekam nūju. Periods, kuru pēc būtības vajadzēja uzvarēt, ir zaudēts.

Trešais periods

- Vai tad mūsu čaļi pirmo dienu dzīvē hokeju spēlē? Tik ļoti mulst no skaitliskā vairākuma. Pat somam pazaudējot nūju un slidojot mainīties, nespējam noorientēties situācijā, lai izmantotu divu cilvēku pārsvaru. Tad jau labāk spēlēt vienādos sastāvos, nevis šitā mocīties pretinieku aizsardzības zonā.

- Pat Skanstes daudzstāvenēs bija dzirdams kā Kalniņš daudzīja nūju pret ledu, brīdinot, ka somiem nāk laukumā spēlētājs no noraidīto kastes. Kāpēc mūsu puikas laukumā to nedzird un ļauj aizskriet trijiem somiem pret vienu mūsējo? Jančuks pa smago izvelk un atstāj vēl cerības pēdējām desmit minūtēm.

- Fuuu... Beidzot no tiem daudzajiem uzbrukumiem kaut kas arī sanāk. Ja Bukijs teica, ka vajag veiksmi nopelnīt, tad beidzot savu vaigu tā ir pagriezusi mūsu virzienā. Dzierkala pielabotais Dārziņa uzmetiens sabaida Somijas vārtsargu un ir neizšķirt. Bobam interesanta taktika - ar spēles laika neesamību nokaitināt spēlētājus, kuri nu tad šauj ārā pret valsti, kas viņiem ir īpašs kairinātājs. Pamatlaika galvenie varoņi Somijā spēlējušie Dzierkals un Kalniņš.

Overtaims

- Nu nevajag līdz bullīšiem šo padarīšanu aizvilkt. Ja ņemam otro punktu, tad tas jādara no spēles. Arī Bobs saprot, ka līdz pēcspēles metieniem šo pasākumu nav vērts vilkt. Uzreiz visu trijnieku sastāda no uzbrucējiem. Ja vien Bukijam būtu kaut vienu reizi spēlē no tām visām izslidošanām vārtu priekšā sanācis arī iebakstīt iekšā. Ja ir trīs uzbrucēji laukumā, tad nebrinamies, ka izslīdēja soms cauri kā karsts nazis sviestam.

Priekā!
Jūsu, Dīvāna eksperts!

Dīvāna eksperts nespēj noticēt - kurš ļāva atkal tiesāt Jeržābekam?
Dīvāna eksperts iedziļinās dzelzceļa sistēmā - bānītis ātrvilcienu nevar noskriet
Dīvāna eksperts soļo uz aptieku pēc nervu tabletēm un sirds pilieniem
Dīvāna eksperts uzzina, ka uz vienas slidas hokeju nepaspēlēsi
Dīvāna ekspertam salīp zobi ar kļavu lapu sīrupu
Dīvāna eksperts ieskatās kristāla bumbā un izzīlē Latvijas izlases rezultātus