Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2943, Did:0, useCase: 3

Dīvāna eksperts iedziļinās dzelzceļa sistēmā - bānītis ātrvilcienu nevar noskriet

Dīvāna eksperts
Dīvāna eksperts

Dīvāna eksperts iedziļinās dzelzceļa sistēmā - bānītis ātrvilcienu nevar noskriet
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Bob, tev ir trīs brīvdienas! Ko darīsi? Nē uz bāru iet nevari, visur ierobežojumi. Pie tam esi ieslēgts viesnīcā un ārā līst nedrīksti. Kur ir tavas izlases vājais punkts? Tieši tā - iemetiena zonā. Tevi ir viss stāva gaitenis, lai līdz spēlei pret jeņķiem satrenētu šo elementu. Vismaz Dīvāna ekspertam par iemetieniem vairs nebūs jāsūkstās.

Iesildīšanās

- Mutē asins garša... Vai tas ir no tā, ka jau nokodām Kanādu? Vai varbūt no jēli ceptā steika, kura taukumiņš pil no lūpu kaktiņiem uz punci sedzošā krekla. Jeņķus esam ar regularitāti uz pakaļas gāzuši arī iepriekš, tikai šogad viss apgāzies kājām gaisā un amerikāņi rādās šerpāki par viņu ziemeļu kaimiņiem.

Pirmais periods

- Kivlinieka nūja... Zēni vārtsargam vajag nūju! Ja spēlētājs laukumā bez nūjas ir spēlētājs tikai pa pusei, bet vārtsargs ir puse no komandas, tad vārtsargam spēlējot bez nūjas komanda ir tikai 75% sastāvā. Matemātiski tas ir sliktāk nekā noraidījums un spēlēšana skaitliskajā mazākumā. Bija dažas sekundes, lai nūju paspētu Matīsam nogādāt, ja ne īsto tad vismaz aizsarga.

- Tiesneša kungs, vai asinis skaitās tikai tad, kad ar lāpstu puikām jābrauc sarkana peļķe no ledus skrāpēt? Kur pazuda divas minūtes? Tas jeņķu numurs #50 arī kaut kāds barbars. Uzmācās mūsu puikiem no aizmugures un rauj galvu nost.. tādu no kastes ārā nemaz nedrīkst laist.

- Nu ja pieci pret trijiem banku neiemetīsim, tad ir auzas. Cik tad ilgi Mikiņš to ripiņu turēs? Ir kādā brīdī jāmet! Labi, redzu, ka braukā vārtsargam gar acīm... Jāāā! Labi divi mūsu puikas gar vārtpriekšu noslīdēja. Indrašis ar iekrāmē ripu teju pašā devītniekā. Varam ar tiem jeņķiem kosties!

- Ceturtās maiņas puiki ir gatavi skrieties. Patīk nekaunība kā Batņa lien uz vārtiem. Liekam jeņķiem pretī viņu stilu. Ceturtie parāda kādus paņēmienus jāliek pretī, nevis kā mūsu meistarīgās maiņas kaut ko filigrāni cenšas apspēlēt.

Otrais periods

- Amerikāņu ātrums rodas ne tikai no kājām, kas kā šujmašīnas adata lēkā pa arēnas ledu gluži kā Miķelīša labākajos gados. Jeņķi asi spēlē ar ripu. Piespēles vienmēr ir asas, nevis kā mums no krievu laika pierasts mīksti slidināt pa ledu. Štrunts, ja jeņķim tā piespēle nav precīza, bet ja līdz adresātam aiziet, tad rodas bīstams moments.

- Tālais soliņš šoreiz ieknāba mums. Netiek puikas nomainīties un visa skriešanās ar jeņķiem pajuka. Ralfam nepietiek spēka trāpīt pa ripu aizvārtē. Renārs kājas nekustina un tikai nūju rokā vicina. Ronalds arī sev aiz muguras ļauj izslidot reaktīvajam jeņķim un rip lido Matīsa vārtos. Jā, nevaram arī pie tālā beņķa skrieties.

- Pie divu vārtu deficīta nolaidās mūsu zēniem gaiss riepās. Pat vairākums pilnīgi izgāzts, bez neviena metiena un nostāšanās zonā. Vienīgais ko amerikāņi mums ļauj ir pabakstītes gar bortu. Te kaut ko glābt vairs grūti. Var tikai nokaut spēkus gaidāmajam mačam.

Trešais periods

- Gribētos redzēt lielāku niknumu no izlases kapteiņa. Daugava aizsūtīts divas maiņas zemāk, būtu laiks sākt ledu grauzt. Veco vīru maiņā pietrūkst kāds trakais jaunietis, citādāk šis trīsdesmitgadnieku slieksnim pārkāpušais pulciņš slidinās kā avīzi lasīdami un domādami par to, lai piemājas mauriņš būtu noskūts.

- Matīss, kas notiek? Ceturto reizi spēlē jau nūju kaut kur esi pametis. Nav īstā? Kalniņa nūja tev iedota? Ieliekums uz nepareizo pusi? Lentas krāsa nav pareizā? Nūja taču jātur rokā, nevis jālaiž pa gaisu aiz vārtiem. Tas ir tavs darbarīks, sargā to!

- He, paskat! Jeņķis arī no savas puses nevar ripuli tukšos vārtos ieslidināt.

- Lai cik draņķīga būtu amerikāņu publiskā transporta sistēma un nejēdzīgi pārcenota viņu vilcienu biļešu maksa, taču hokejā jeņķi ir kārtīgs japāņu ātrvilciens. Bānītim Alūksne - Gulbene ar šo skrieties nav variantu. Jācer, ka mūsu plosts vēl turēsies virs ūdens pret vikingu buru kuģi. Varbūt, izdosies piedāvāt ko tādu, lai norvēģu smagais ķīlis uzsēžas sēklim, bet atceroties kā ar svaigajiem kazahiem gāja, būs smagi.

Priekā!
Jūsu, Dīvāna eksperts!

Dīvāna eksperts soļo uz aptieku pēc nervu tabletēm un sirds pilieniem
Dīvāna eksperts uzzina, ka uz vienas slidas hokeju nepaspēlēsi
Dīvāna ekspertam salīp zobi ar kļavu lapu sīrupu
Dīvāna eksperts ieskatās kristāla bumbā un izzīlē Latvijas izlases rezultātus

     [+] [-]

, 2021-05-28 09:34, pirms 3 gadiem
Latvijas hokeja treneriem bùtu jàpadomà, kà jaunajiem censoņiem iemacìt SLIDOT nevis šļùkt pa ledu !

     [+] [-]

, 2021-05-28 09:47, pirms 3 gadiem
Daugavens - enkurs.